Benzin fiyatlari sürüş stilinizi etkiliyor mu ?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
1993'te ehliyet kursunda enteresan bir hocamız vardı. Adam "gaz vermek yakıt harcamaz, fren yapmak harcar" derdi. Haklıydı; fren yaptığımızda aracımızı o hıza çıkarmak için kullandığımız yakıtı bir nev'i çöpe atıyoruz. Ne kadar az frene ihtiyaç duyacak kadar gaz açarsak o kadar az yakıt harcarız...

Çok ilginçtir, ben de araba kullanan eski şoförlerden "iyi sürücü, en az fren yapandır" sözünü bir kaç defa işitmişimdir. Tabi burada anlatılmak istenen; o freni yapmaya gerek duymayacak hız ve takip mesafesinde sürmektir.

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Vespada acımıyorum cünkü 0.2-0.4 lt ekstra etkiler. Ama tracer olsaydı eskisi gibi şu an bu derece bonkör gaz açmazdım

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Çok ilginçtir, ben de araba kullanan eski şoförlerden "iyi sürücü, en az fren yapandır" sözünü bir kaç defa işitmişimdir. Tabi burada anlatılmak istenen; o freni yapmaya gerek duymayacak hız ve takip mesafesinde sürmektir.

Aynen bunu anlatıyorlar. Ben de öyle sürerim, daha doğrusu sürmeye çalışırım da ort. IQ'su şempanze düzeylerinde olan yurdum insanı o olması gereken takip mesafesi "boşluğunı" çok "boş" görüp hemen araya atlıyor veya arkadan tampona yapışıp taciz ediyor. Gaz fren gaz fren yapmayayım isterken sürekli geriye düşüp gaz fren yapmak zorunda kalıyorum trafikte. Böyle bir handikap da var. Fıtrat diyelim...

Motosiklet güzel şey vesselam; böyle şempanzelerle hiç muhatap olmak durumunda kalmıyorsun.

Son düzenleme:

MrJ

hiç farketmiyor ve yakıt hala ucuz,

benim gördüğüm trafikde yeteri kadar hafiflemedi ne zaman akşamları arabaya doluşup boş boş gezenler biter o zaman deriz piyasa dengelendi derim.

motosikleti iş amaçlı kullanan kurye vb arkadaşları bunun dışında tutarım onlara artan bu maliyetlerde kolay gelsin.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Aynen bunu anlatıyorlar. Ben de öyle sürerim, daha doğrusu sürmeye çalışırım da ort. IQ'su şempanze düzeylerinde olan yurdum insanı o olması gereken takip mesafesi "boşluğunı" çok "boş" görüp hemen araya atlıyor veya arkadan tampona yapışıp taciz ediyor. Gaz fren gaz fren yapmayayım isterken sürekli geriye düşüp gaz fren yapmak zorunda kalıyorum trafikte. Böyle bir handikap da var. Fıtrat diyelim...

Motosiklet güzel şey vesselam; böyle şempanzelerle hiç muhatap olmak durumunda kalmıyorsun.

Geçen hepberaber Şarköy'e köfteye gittğimizde Gökhan'ın misafiri bana fren lambamın yanmadığını söylemişti. Ben de artist gibi "keh keh frene basmıyorum, ondandır" demiştim. Meğer çocuk haklıymış, arka stop ampulüm patlamış. :) Gittim yeni ampul aldım.

Motosikleti
gts 300
eğer düşük tempoda az fren yaparak az gaz açarak sürerseniz yakıtınız düşer ve daha güzeli akıcı sürüşe yaklaşırsınız. Benzinim azaldığı günlerde çok yakmasın diye değil de (motorum crypton) yolda kalmayayım diye daha çok planlı sürüyorum. Siz de deneyin.

Kaan, tam senlik bişey.
Hemde Er6n ye yapmışlar.
İstediğin gibi gazla :)

ulen şu foruma en son 2 ay önce girdim o zaman d bu fakir muhabbeti vardı.
Hırbo ve fakir muhabbetleri hiç bitmemiş
:bounce:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Otostopçuya bak sen..fakirlikten tracer 700 e binemiyor gitmis mondial drift almis sdsfdg
Kardesim,bu motorlara binemeyecek durumdaysan,hakkini veremiyorsaniz satinnn

Bak ben haftada 400 km yol yapiyorum,umrumda mi ?
Degillll.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Forumdan Uzaklaştırıldı

ben bilmem en azından motosikletim var
senin için hiç motoru felan yok üfürüyor diyorlar
söyleyenlerin yalancısıyım :wiinkk:

Benim mi motorum yokmus..bu nasil iftira, cok kizdim su an., hemen video foto falan cekeyim barii :p
Yavvvvv ne adamsin

Bir kaç depo bittikten sonra emin oldum, artmış tüketimim.
5,3l civarlarındaydı ortalama, şu an 5,9l gibi.

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
tabıkı hayır ıstdeıği kadar yakabılır benlık sorun yok zaten 450 lıra ya doluyor depo 1 paket sıgara 60 lıra olmus

Motosikleti
Hero Dash 125
ben bilmem en azından motosikletim var
senin için hiç motoru felan yok üfürüyor diyorlar
söyleyenlerin yalancısıyım :wiinkk:

Altında motürü var ben şahidim ama ruhsatına bakmadım onun mu değil mi diye. :p

Benim mi motorum yokmus..bu nasil iftira, cok kizdim su an., hemen video foto falan cekeyim barii :p
Yavvvvv ne adamsin

Ben şahidim ya kızma.:cherry:

Not: İş bu entry Hırbonen'in bahçesinden getirdiği şeftalileri yerken yazılmıştır. :bounce::rendeer:

Altında motürü var ben şahidim ama ruhsatına bakmadım onun mu değil mi diye. :p

Ben şahidim ya kızma.:cherry:

Not: İş bu entry Hırbonen'in bahçesinden getirdiği şeftalileri yerken yazılmıştır. :bounce::rendeer:

şeftaliler yarma mı?
ayıp yav insanın canı çektirilmez ki

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar