Benzin fiyatları indirildi

Uluslararası borsalarda petrol fiyatının düşmesi ve içeride kurların sakinleşmesi ile benzinde bir indirim daha yapıldı.

Benzinin litre fiyatı 3 YTL'nin altına indi. 95 oktan kurşunsuz benzinin İstanbul'daki litre fiyatı 3.04 YTL'den ortalama 2.98 YTL'ye geriledi.

Böylece benzin fiyatları Kasım 2007'den bu yana ilk kez 3 YTL'nin altına gerilemiş oldu.

Hafta başından bu yana benzinde yapılan indirim ise yüzde 7'ye yaklaştı

Kaynak:Show TV

Olay inidirimler, artık kimsenin benzin derdi kalmayacak :p

birde 4 kuruş indirmişler, kaç kuruş bindirecekler yakın zamanlarda göreceğiz :)

Mersin İl Temsilcisi
bu kadar indirimle ben bir kaç varil alsam 5 ytl karım olmaz. hele ki bundan önce götürdükleri paralarımızı hesaplarsak 5 sene benzin almak lazım ki 1 seneyi telafi etsinler. onlar için 4 kuruş türkiye genelinde iyi para eder ama bize göre 20 litrelik depoda 20*4: 80 kuruş. 1 ytl bile değil. 20 litre ile 400km yol yapsam 1200 km de 3 ytl karım olur. ama lafı açıldımı da indirim yaptık diyecekler. alsınlar o indirimi tıpa yasınlar, kapak yapsınlar, kapı, pencere yapsınlar.. yetmezse bende el yapımı orjinal bişey var ondan yapacam... şerefsiz bunlar ve bunlara göz yumanlar...

bu kadar indirimle ben bir kaç varil alsam 5 ytl karım olmaz. hele ki bundan önce götürdükleri paralarımızı hesaplarsak 5 sene benzin almak lazım ki 1 seneyi telafi etsinler. onlar için 4 kuruş türkiye genelinde iyi para eder ama bize göre 20 litrelik depoda 20*4: 80 kuruş. 1 ytl bile değil. 20 litre ile 400km yol yapsam 1200 km de 3 ytl karım olur. ama lafı açıldımı da indirim yaptık diyecekler. alsınlar o indirimi tıpa yasınlar, kapak yapsınlar, kapı, pencere yapsınlar.. yetmezse bende el yapımı orjinal bişey var ondan yapacam... şerefsiz bunlar ve bunlara göz yumanlar...

+1
al benden de o kadar kardeş,doğru söze ne denir

tüh dün 3.04 den fulledim...indirim gelmişken biraz yol yapayım baride ucuza doldurayım :queen:

şaka bi yana ufak ufak ta olsa indirim duymak güzel bişey, tekrar yukarılara çıkmasada bu fiyatta kalsa yine razıyız...yazın 3.50 den yukarı seviyelere çıkmıştı benzin :farao:

tüh dün 3.04 den fulledim...indirim gelmişken biraz yol yapayım baride ucuza doldurayım :queen:

şaka bi yana ufak ufak ta olsa indirim duymak güzel bişey, tekrar yukarılara çıkmasada bu fiyatta kalsa yine razıyız...yazın 3.50 den yukarı seviyelere çıkmıştı benzin :farao:

onu bitir bidaha doldur pahalı benzin bitsin :mrgreen::queen::mrgreen::queen:

ben 3,51den doldurduğumu hatırlıyorum afyona gitmiştim bi akşam. 45i bulmuştu yaa :salut:

Petrolün varili 140$'ken benzin 3,56-3,60 ytl gibi rakamlara ulaşmıştı. Şu anda petrolün varili 55$ civarında... Yani neredeyse 3'te 1'lik bir düşüş yaşanmışken Türkiye'de benzine yansıyan indirim %10-15'i geçmiyor.

Benzin fiyatını petrolün varil fiyatına endeksleyip bir borsa yaratan ve petrolün varil fiyatı zamlandıkca benzine zam getiren sistem, petrol ucuzlayınca nedense doğru çalışamıyor....

Yoruma çok açık...

Devlet devlet olsa isini yapar, ortaya tavrini koyar. Bu kadar dususe ragmen 5-10 kurus indirim yapiyorlar, kimsenin giki cikmiyor.

Gerci her millet hak ettigi sekilde yasar diye bir soz var. Cok dogru. Bizim millete tavrimizi koyalim, hep birlikte BP'den Shell'den benzin almayalim desek, en dolu benzin istasyonlari onlar olur.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Arkadaslar benzinin çok da aşağılara düşmesini beklememek lazım.

Sonucta vergi var bunun içinde.

Ama şunu da unutmayalım ki benzin pat diye 3,5ytl çıkmadı. Böyle ufak ufak

zamlarla ulaştı o rakamlara.

szr

Zaten bu benzin fiyatları hep motosiklet mevsiminin bittiği dönemlerde düşüyor, düşürmeyin kardeşim yükseltin, zaten mevsim bitti gezen adam yok:pr::pr::pr: , Allah herkesi bildiği gibi yapsın, kimsenin hakkı kimsede kalmayacak , ya burda ya öte tarafta bineceğiz tepelerine...

Dünyada vergilerin en ağır olduğu ülkelerden birinde
yaşıyoruz, herşeye vergi koydukları gibi yetmiyor
vergiye bile (ötv) vergi koyuyorlar. Zengin daha da
zengin oluyor bu sayede, zenginleşmenin tek koşulu ise
birilerinin yoksullaşması, gelir dağılımının en bozuk olduğu
ülkeler arasında da yerimiz yine üst sıralarda...
Biz de burada eldeki paranın ancak yettiği Çin işi
motosikletlerin kalitesi üzerine kendi kendimize tartışıyoruz.

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Bakalım bu indirimlerden sonra ne kadar bindirim yapacaklar? ::miiz::

verdiğimiz benzin parasının yarısından fazlası vergi olduğu için ancak bu kadar yansıyo işte pompa fiyatlarına , sonra bakan çıkmış yok niye düşmedi diyo bu fiyatlar , önce bizden aldığın vergi oranına bak derler adama...

aynen katılıyorum :cat: Daha çok indirim yapmaları lazım :cat:

Benzine ödediğimiz paranın büyük bir kısmı vergi. Bunu hepimiz biliyoruz... Ancak bu vergi petrolün ülkeye girişindeki fiyatı üzerinden hesaplanıyor... Belli bir oranı var ve bu oran düzeyinde şu anki benzin fiyatları belirleniyor. Ülkeye giren petrol ucuzladığı zaman otomatik olarak vergininde düşmesi gerekir???

Ancak burada devreye giren başka şeyler olmalı ki petrole yansıyan düşüş benzin fiyatına yansımıyor... Bu işi bilen işin içinde olan arkadaşlarımız varsa onlardan bu sistemi açıklamalarını rica ediyorum.

Benzine ödediğimiz paranın büyük bir kısmı vergi. Bunu hepimiz biliyoruz... Ancak bu vergi petrolün ülkeye girişindeki fiyatı üzerinden hesaplanıyor... Belli bir oranı var ve bu oran düzeyinde şu anki benzin fiyatları belirleniyor. Ülkeye giren petrol ucuzladığı zaman otomatik olarak vergininde düşmesi gerekir???

Ancak burada devreye giren başka şeyler olmalı ki petrole yansıyan düşüş benzin fiyatına yansımıyor... Bu işi bilen işin içinde olan arkadaşlarımız varsa onlardan bu sistemi açıklamalarını rica ediyorum.

Sistem mistem yok, kendileride bilmiyordur :farao:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar