Benzin deposu pas içinde

Arkadaşlar benzin deposu pas içinde aşırı paslanmış bu normal mi? Herhangi bir temizlik yapmam gerekli mi motora zarar verir mi? Teşekkürler

Verir, karburatorun anasını ağlatır. Ateşleme sorunu olur v.s.

Temizleme solusyonlari var diye biliyorum ama ayrıntı, maalesef.

Yaşadığım durumu söyleyeyim benzinden küf akıyor hep kalbiratörü tıkayıp temizlik işi çıkarıyor. motorun performansını düşüryor. sonrasında durup dururken delindi küflennen yerinden bende değiştirdim depoyu.

Verir, karburatorun anasını ağlatır. Ateşleme sorunu olur v.s.

Temizleme solusyonlari var diye biliyorum ama ayrıntı, maalesef.

Evet bazen defalarca marş basıyorum çalışmıyor, elim gazda biraz gaz verip basınca yakalıyorum o zaman çalıştırabiliyorum yoksa tek marşta çalışmıyor bazen

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:54 ----------

Yaşadığım durumu söyleyeyim benzinden küf akıyor hep kalbiratörü tıkayıp temizlik işi çıkarıyor. motorun performansını düşüryor. sonrasında durup dururken delindi küflennen yerinden bende değiştirdim depoyu.

Nasıl temizleyebilirim bir fikriniz var mı?

Şu kaçmasın diye motoru yıkarken depo üstüne bi kat streç film cekerim o yüzden, bazen sağanak yağmurda kullanırken bile kaplarim, kendime yakın kısımdan parmak kadar hava boşluğu bırakırım sadece aşırı yağista.

Karburatoru temizleyip, depo içindeki benzini atıp o solusyonlari arastir bence.Çok pahalı değilse depo da değiştirilebilir. .Temizlik sonrası su kaçmasın diye kollarsan idare edebilir sanırım. .

Son düzenleme:
Evet bazen defalarca marş basıyorum çalışmıyor, elim gazda biraz gaz verip basınca yakalıyorum o zaman çalıştırabiliyorum yoksa tek marşta çalışmıyor bazen

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:54 ----------

Nasıl temizleyebilirim bir fikriniz var mı?

Temizleyemezsin onun içinde özel bir kaplama var zamanla benzin o kaplamayı çözüyor sonrasında küfleniyor.

Elektroliz yöntemi ile temizleyebilirsiniz. İnternetten ilgili videolara bakın :cat:

az yakıtla uzun süre kullanınca bu şekilde oluyor... sürekli 10 tl 10 tl yakıt almayın yani... yeni deponun da bu hale gelmemesi için tam depo yakıt almaya çalışın ve motosikleti uzun süre kullanmayacaksanız dolu depo bırakın... ayrıca sürekli aynı yerden yakıt alıyorsanız değiştirmenizde fayda olabilir...

az yakıtla uzun süre kullanınca bu şekilde oluyor... sürekli 10 tl 10 tl yakıt almayın yani... yeni deponun da bu hale gelmemesi için tam depo yakıt almaya çalışın ve motosikleti uzun süre kullanmayacaksanız dolu depo bırakın... ayrıca sürekli aynı yerden yakıt alıyorsanız değiştirmenizde fayda olabilir...

Ben hep depoyu full yapıyorum 10 tllik almıyorum. Benden önceki sahibi öyle yaptıysa bilemem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar