Benzin Deposu kendi kendine Delinirmi?

Bugun işe gitmeden önce motorumu çalıştırdım ve ısınmasını beklerken motordaki gerekli kontrolleri yaparken gözüme bişey carptı. arka teker davlumbazı komple ıslaktı. elimle dokunup kokladım benzin kokuyodu. petrolden benzin alırken hiç taşırmada olmadı. acaba benzin deposu delinmişmidir? kendi kendine delinirmi?

Benzin hortumunu, musluk bağlantılarını vs kontrol ettin mi? Depo elbette bazı nedenlerle delinebilir (çürüyebilir vs) ama öncelikle bunlara bakmalısın.

bağlantı benzin hortumu gibi parçalarda sorun olma olasılığı yüksek depo kendi kendine delinmez büyük ihtimal hortumlarda problem vardır.

kronik bir sorun bu mondialin cup modellerinde deponun kenarlarını kontrol et iki demir birleştirilmiş ve zamanla titreşimden çürümeden vs bu kenarlar açılabiliyor yani gözle görülür delik gibi değil fakat damla damla benzin kaçırabiliyor kaynakta olmuyor haberin olsun ya yeni depo alıcaksın yada onun için sanayide değişik bi yapıştırma yöntemi var onu araştıracaksın.Fakat sorun bu olmayabilirde sadece bir tahmin görmek lazım :)

10 tl den fazla yakıt almazsan üst kısımlar pas yapıyor.
heh işte tam oradan delinme yapabilir....
ama ben daha darbe almadan delinen depo görmedim...

kronik bir sorun bu mondialin cup modellerinde deponun kenarlarını kontrol et iki demir birleştirilmiş ve zamanla titreşimden çürümeden vs bu kenarlar açılabiliyor yani gözle görülür delik gibi değil fakat damla damla benzin kaçırabiliyor kaynakta olmuyor haberin olsun ya yeni depo alıcaksın yada onun için sanayide değişik bi yapıştırma yöntemi var onu araştıracaksın.Fakat sorun bu olmayabilirde sadece bir tahmin görmek lazım :)

aynen, bu cup motorların kronik sorunu. depoyu almaya gittiğim adam söylemişti. hergün bir sürü depo satıyoruz cup motorlara , bu benzin kaçağı yüzünden diye :)

benim eski cup motorunda benzin deposunda kaçak vardı. uzun süre farketmemişim. Elektrik kablolarının içine falan akmış benzin.
Yapış yapış olmuştu ve eritir gibi olmuştu kabloları.

ama çok şükür elektrik tesisatı felç olmadan yeni bir depo aldım, taktımda sorun çözülmüştü.

Arka grenajları sök deponun 4 tane civatası olacak onlarıda sök depoyu eline al ve her tarafını iyice kontrol et. nereden kaçırdığını anlarsın.

:rendeer::rendeer:

Kaynak olmuyor ama dert etme eğer öyle bi kaçak sorunu varsa.. Depoyu boşalt ve sıvı metal diye bi alet var diş macunu gibi oranın boyasını kazıdıktan sonra oraya biraz sür kurusun..

Kuruyunda daaaşş gibi olur :):) kendimden biliyorum bi motorcuya götürdüm yeni depo başka çare yok dedi.. :pale: başkasına gittim onada sordum gel hemen içeri dedi bi çay içtik o arada sıvı metal herşeyi çözdü 108 Liram cebime kaldı..:cat:

Depo koltuğun altında olduğu için dolu iken koltuktada iki falan oturunca baskıya maruz kalıyor ve delinebiliyor motoru sehpaya çekerkende koltuktan tutupta çekme alışkanlığın varsa o hareket ön taraf koltuğun altındaki plastiğe baskı yapıyor plastiklerde depoyu yerinden oynatıp benzin hortumundanda kaçırma yapabiliyor.Plastiklerde ayrılma çatlak kırılma varmı kontrol et bence:cat:

Kaynak olmuyor ama dert etme eğer öyle bi kaçak sorunu varsa.. Depoyu boşalt ve sıvı metal diye bi alet var diş macunu gibi oranın boyasını kazıdıktan sonra oraya biraz sür kurusun..

Kuruyunda daaaşş gibi olur :):) kendimden biliyorum bi motorcuya götürdüm yeni depo başka çare yok dedi.. :pale: başkasına gittim onada sordum gel hemen içeri dedi bi çay içtik o arada sıvı metal herşeyi çözdü 108 Liram cebime kaldı..:cat:

108 liramı?
Benim Lisan lifan 100Cup'a 25 yada 30 liraya almıştım ben depoyu yahu.
Kanuni'nin parçaları o kadar pahalımı ?

Arkadaşlar Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.cevap yazmaya zamanım olmadı kusura bakmayın lütfen. Dün Servisine gittim sorunu anlattım. Hemen koltugu filan söküp baktılar.Usta benzin deposunu eline aldı bezle bi sildi ve sorun ortaya çıktı. 2 yerden tam deponun zemininden çatlak oluşmuş. aşagı yukarı 1 cm kadar. tamir olurmu dedim sanayide oksijen kaynagı yapılması gerekiyor diyip götürdüler. Bugun ustayla gidip sanayiden depoyu alıp taktık. bakalım bi sorun çıkaracakmı. usta bir problem cıkarmaz dedi ama sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda kaynak yerin etrafından yine bir sızdırma olayı söz konusu olabilirmi?

kaça aldın sıvı metali bide nerelerde satılır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar