en şanslı senmışsin yanı anlatılanların içinde :cherry:aynısı sabah başıma geldi birden bi baktım motor gaz yemiyo gitmiyo gazı açıyorum tık yok tır tır tır seslerteklemeye başladı allahtan benzinliğe yakındım yolda biraz egimli aldım boşa gittim
yolda kalıyodum az kalsın
benzinin bitmesi değilde benzin alsanda çalışmaması insana koyuyor...sattığım motosikletim kanuni storm 150 nin kronik sorunu;benzin biterse yandın...çünkü benzin bitince depoyu fuullesende benzin pompası karbüratöre benzin pompalamıyor,ondan sonra;
1-koltuğu kaltır
2-plastik gözün civatalarını sök ve çıkar
3-benzin pompasından karbüratöre giden boruyu pompa ucundan çıkar
4-şırıngayı al eline(yoksa eczane ara...)
5-şırıngayı benzinle dolsur
6-karbüratöre giden hortuma şırınga yardımıyla benzini bas (4-5 kere yap)
7-hortumu benzin pompasına tak
8-motosikleti çalıştırmayı dene(biraz uğraştırabilir)
9-motoru çalıştır(2-3 dakika çalışsın rolantide)
10-plastik gözü geri tak civatalarını sık
11-koltuğu kapak
12-iyi yolculuklar...
storm sahipleri sakın benzininizi bitirmeyin.(diğer scooterlarda böylemi bilmiyorum)
bende mondial 150 rf vardı.depoyu bıtırdım yolda kaldım ama yanımda bnzın vardı.koydum benzını yoluma devam ettımm...Evet böyle birşeyi bi yerde daha okumuştum ve galiba tüm scooter lar için geçerli o nedenle bende benzini tam bitiremiyorum ibre 0 a düştümü direk benzinliğin yolunu tutuyorum
Günün birinde o kola ihtiyacın olursa ,benzin aldığında eski haline getirmeyi unutma , bu tecrübeli yaşlı abin jawa kullandığı parasız gençlik günlerinde motoru hep rezervede unuttuğu için uzuuun uzuuun yürüyüşler yapardı motoru ile.
1992 de mezitlerden Bozüyük e kadar 3 saat yürümüştüm yav.
Sevgiler
ucu ucuna yani. o anlarıda çok seviyom ha ucu ucuna benzinliğe giriyosun ya bi ohh çekiyosun o an on numara işte:cherry:aynısı sabah başıma geldi birden bi baktım motor gaz yemiyo gitmiyo gazı açıyorum tık yok tır tır tır seslerteklemeye başladı allahtan benzinliğe yakındım yolda biraz egimli aldım boşa gittim
yolda kalıyodum az kalsın
Allaha Şükür Bizim Hiç Benzinimiz Yollarda Bitmedi Ama OTOBANDA lastiğimiz patlatı hemde şamriyelli gerisini siz düşünün
( Malum Kamyon culara Oto Stop) Alllahdan Kara Ambarlılar derneğinden değillerdi :queen::queen::queen::queen::queen:
Abi ölme eşşeğim ölme misali senin işte yawEvet böyle birşeyi bi yerde daha okumuştum ve galiba tüm scooter lar için geçerli o nedenle bende benzini tam bitiremiyorum ibre 0 a düştümü direk benzinliğin yolunu tutuyorum
bende mondial 150 rf vardı.depoyu bıtırdım yolda kaldım ama yanımda bnzın vardı.koydum benzını yoluma devam ettımm...
---------- Post added at 15:35 ---------- Previous post was at 15:32 ----------
---------- Post added at 15:37 ---------- Previous post was at 15:35 ----------
---------- Post added at 15:40 ---------- Previous post was at 15:37 ----------
Abi ölme eşşeğim ölme misali senin işte yawMotoru benzin döküp yaksan iyiymiş ne diyim
Neyse geç olsun güç olmasın yine de yola devam etmek güzeldir...
o zaman problem yok zaten motorların bu özelliğini çok seviyorum konuyu da ondan açtım ya abi git git bitmiyo benzin ya :cherry: Benim hep arayıpta bulamadığım şeydi. en son benim motorla 10 tl benzinle 115 km gidince motorumu bi kat daha sevdim.Valla yanlış biliyor olabilirim yada scooterdan scooeter a fark ediyor olabilir ama nedense hiç depoyu tam bitirmeye niyetim yok çevre benzincilere ittir allah ittir iflahım kesilir (üşeniyorum aslında ya neyse o da bahanem) hele bir de öyle bi durum olursa uğraşıp yapacak bilgim tecrübemde yok ondan bi süre böyle kullanacağım iyice neyin nerde olduğunu öğrendikden sonra bi deli cesareti gelirse depoyu bitirir sonra doldurur arkadaşın bahsettiği gibi oluyor mu olmuyor mu bakarım
---------- Post added at 13:59 ---------- Previous post was at 13:56 ----------
Yok yahu 0 a düşene kadar zaten en az 200km geçmiş oluyorum ve depoda yaklaşık 1 2 litre kalıyor o da max.100 min.50km daha götürüyor sakin kullanımda ondan çok sorun etmiyorum![]()
o zaman problem yok zaten motorların bu özelliğini çok seviyorum konuyu da ondan açtım ya abi git git bitmiyo benzin ya :cherry: Benim hep arayıpta bulamadığım şeydi. en son benim motorla 10 tl benzinle 115 km gidince motorumu bi kat daha sevdim.
Ama arkadaşlar bunu da belirtmek isterim motorunuzun ne kadarlık benzin ile ne kadar km gittiğini en sağlıklı şu şekilde ölçersiniz.
- Depo full doldurulur.
- Km saati 0 lanır.
- Daha sonra benzin bitene kadar gidilir.
- Böylece benzin bitimi sonucunda kaç kilometre gittiğinizi hesap edersiniz.
- (tabi belirmek isterim uzun yok şehir içi değişir hepimizin bildiği gibi.)
- Ben tam net olarak yakıt sarfiyatını şöyle ölçmeyi düşünüyorum. Motorun deposunu full doldurup. Köye uzun yola çıkmak. Denizli- Muğla arası bizim köy 250 km. Köye vardığımda depoyu tekrar full doldurup köye varınca ne kadarlık benzin aldıysam onu km ye bölcem. Basit matematik yaniAraba da da aynen böyle yapıyorum. En doğru sonuç bu şekilde çıkıyor.
Valla ben depoyu tam bitirsem 300km ye yakın yapacağım bir depo tam 5litre alıyor tabii bu hesap emekli sürüşü ve hep ara sokaklarda takılırsan böyle ana yolda kadranı sona dayadın mı cebin deliniyor
Bence hiç bitirmeye uğraşma depoyu silme doldur km yi 0la sonra bi 100km git bi daha silme doldur 2.benzin alışında kaç litre aldıysan 100km de okadar yakıyor demektir sonra km de ne kadar yaktığını da hesaplarsın![]()
Ha siz motoru da transite attınız anladım ben hani kamyon falan durduysa motoru kamyona kaldırması çok zor olur diye merak etmiştim ondan dolayı sordum neyse geçmiş olsun_______zongoku________ Aslında otoban kenarlarına lastikçi koymaları şart. Yalnız merak ettim nasıl hallettin bu teker işini ?
Dedimya kamyonculara otostop çektik saolsun bi tane transit buldukda mersine kadar attı bizi ondan sonra zaten motor kankanındı lastikçiye götürdük ben oradan eve kaçtımlastik parası kankaya girdi :queen::queen::queen: