Benim İlk scooter"ım olucak inşallah.

merhaba arkadaşlar. 21 yasındayım hiç düşünmezdim birgün motorsiklet tutkunu olucagımı. ta ki 2013 yılının yazına kadar. bu yaz abimin scooterını kullanmaya basladım honda fizy yenı almıstı o da. hemen ardından motor ehlıyetımı aldım kısa surede. yaklasık 2 aydır fizyi kullanıyorum. Ama artık kendıme motor alma zamanı geldı dıye dusunuyorum. ihtiyacım var acıkcası işe gidip gelicem. öğğrenciyim ayrıyetten acıkogretım sınavlarım olucak sınavlara gıdıcem gelıcem yanı anlıcagınız ıhtıyaclarımı karsılıcak. 1750 tl nakit param var suanda. asya 125t nostalji ya da mondıal 125znu dusunuyorum ıkıncı ellerden takıp edıyorum hergun sahıbınden.comdan sızın benım anlattıklarımla ılgılı duusuncelerınızı almak ısıyorum. yardımcı olursanız her konuda memnun olurum. teşekkürler.

nostalji düşünmüştüm ilk motor dünyasına atılıcağımda. alanlar neden aldım lanet olsun diyordu. grenajlar dağılıyordu vs. tavsiye etmem ben de gidip yakından gördüm. scooter alıcaksan biraz daha para biriktirip japon markalarından veya sym-kymco vb. markalardan almanı tavsiye ederim zaten aradaki tamir masrafı eşitliyor bir de.

ya evet arastırıyorum hergun artık delisi oldum. sabretme de sabredemıyo insan. biraz daha bekliyim diyorum fiyatlar düşer hem hem de biraz daha bütçemi arttırırım öle alırım japon veya kymco, sym. ama nostaljileri de cok begendım ve arrastırma yaptım yenı cıkanlar sorunsuz dıyolar hatta bu formda bı arkadaSTA var ona sordum o dedı yenı almıs kullanıyomus sıkıntım yok dedı. yıne nostaljısı olan arkadaslar yardımcı olursa cok sevınırım.

Skuter almaya kararlıysan japondan sasma derım.. Vıteslılerde "yenı" cınlıler kullanıcıyı memnun edıyor fakat skuterları sıkıntılı.

Fiyatını bilmiyorum ama çin malında alınıcak en kaliteli scooter keeway outlook 150 aynı motoru rks markası ile sıfır km bulabilirsin.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-sym-yaz-bitiyor-son-demler..sonbahar-firsati....fiyat-dustu-119065096/detay COK HOSUMA GITTI FIYATI DA UYGUN.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:39 ----------

KOCAELİDE SYMNIN SERVİS DURUMU NASIL

Biraz daha para biriktirip en azından bi AGILITY 125 alırsan rahat edersin uzun sürede kullanılır. Sym Kymco japon kadar pahalı değil ve gerçekten kaliteli.

arkadaşlar kredi kartıyla sıfır alma ımkanım da var artık fizy mi alsam dıye dusunuyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:10 ----------

1500 peşin vericem geri kalan taksit. sym mi fizy mi kymco mu?maxımum (4000 plaka masrafları dahil.) ama ıkıncı el de dusursem güzel uygun olur aslında. ama modelde karar vermedım daha

Bende vitesli al derim arızası daha az olur vs vs, en azından 100 lük Cg bile alsan yeterde artar.

Şehiriiçi kullanıcaksan fazla zorlamam bakımlarını yaparım diyosan nostalji iyidir. Öyle patır patırda dokulmuyor herkesin anlattığı gibi adam gibi kullanırsan pek sıkıntı çıkarıcağını sanmıyorum. Ben yolda kaldım bi kere ama tamamen benim vurdum duymazlığımdan kaynaklandı çok zorladım diyebilirim.

Ama alternatif olarak fiddle düşünüyorsan benimde tercihim fiddle olurdu. Eğer nakit param olsaydı bende 2. el fiddle almış olurdum nostalji yerine.

aman hocam bu işe gireceksen çinliye bulaşma yoksa üzülürsün..

Burada bir çiğ köfte firması "asya nostaljiyi" paket işlerinde kullanıyor motor 6 binde ve adam iyiki almışım diyor.. Çinliler arasında elle tutulan nadir scooter modelleri arasında fakat sym ya da kymco gibi markaları alma şansınız var ise bence gözünüz kapalı o firmalara yönelin..

Fiddle gerek kalite gerek konfor olarak size Fizy'i aratmayacak bir motor. Daha detaylı bilgi almak isterseniz forum üzerinden Fiddle kullanıcılarına ulaşabilirsiniz onlar daha sağlıklı bilgi verecektir. Ben scooter alacak olsam pizzacı ya da sucu gibi gezmek istemem dolayısıyla tercihim fiddle olurdu. Birde bulunduğunuz yerde ki servis durumlarını da araştırmanızı öneririm..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar