Kaç yaşındasın bilmiyorum ama dostum diye hitap edeyim. Benim durumum senden şu şekilde farklı. Benim çevremde motosiklet almama ve kullanmama karşı çıkan hiç kimse yok ve bu forumda taş çatlasa 10 gündür varım. Senden ricam, benim açmış olduğum iki konuyu da okuman. Ben daha yeni tutuldum bu motosiklet sevdasına ve başlangıç olarak motosikletimi de seçtim lakin henüz a2 ehliyetim olmadığı için kimseyi riske atmamak adına motosikleti henüz almayacağım. İkinci mesajda bilginozi isimli arkadaşın da dediği gibi şu anda kendimi teorik anlamda yetiştiriyorum. Altın elbiseli adamı izliyorum, bu forumdaki bilgilendirme ve ipuçlarını okuyorum, kafama takılan her ama her sorunun cevabını buluyorum ve zihnime yerleştiriyorum. Ehliyetimi almam birkaç ay sürecek ve ben bu süreçte kendimi teorik anlamda yetiştirdikten sonra ilk motorumu alıp, şehrimdeki motosiklet eğitim merkezlerinden birine kaydolup, pratik aşamasına geçeceğim. Ha şöyle bir durum da var. Benim de çevremde engel olan ve nasihatler verenler olsaydı dinler miydim? Tabi ki hayır. Bildiğimden şaşmazdım lakin ona göre de temkinli, dikkatli olurdum her zaman. Benim nacizane tavsiyem, motosikletten vazgeçme ve en layıkıyla bin. Ehliyetin olsun, eğitimin olsun, pratiğin olsun, ekipmanın olsun ama yeter ki motosiklete bin. Hayatının geri kalanını başkalarının görüş, istek ve önerileri doğrultusunda değil, kendi bildiğin gibi yaşa.