Ne zaman trafıkte motosikletli bi bayan görsem ıster ıstemez mutlu oluyorum çünkü çok nadir görüyorum.
Eğitimini,ehlıyetını,en öncelikle ekipmanını sonra bırde bakımlı bırazcıkta kaliteli bi motosıklet alınca hiç birşeyden korkmamak lazım.
Öncelikle scooterle başlarsin buyuk ıhtımalle, kendımden örnek verırısem ben ılk 12 yaşımda ögrenmiştim scooterle ama hep yazdan yaza kullandım takı 2 sene onceye kadar ehlıyetımı aldım aynı zamanda 125 fizy aldık babam öyle olmasını istedi.
İlk öğrenmeye çalıştıgım zamanlar 50cc scooterımle bızım boş arazimiz var eve yakın orda öğrendım gun aşırı gıdıp bınıyordum işte ama babamlaydım ilk başlarda sende öğrenecegın kişiyi iyi seç bence.
Tamamen motosıkletin senınle bir butunmüş gıbı harakettıgını dusumeye başlamadan trafıge cıkma derim benım görüşüm böyle.
Kaza konusu kafaya takılıcak bırşey değil fazla evet tehlıkelı ama bunu kafaya takarsak olmuyor ki sürmeye başladıktan sonra umursamıyor ınsan çünkü motosıklet sürmek bambaşka bir his (umursamamak derken tehlıkeler harıcınde).Ben yenı başlayan herkese ufak tefek kaza garantısı verıyorum ekıpman oldugu surece zarar gormeyız dıye dusunuyorum.Zaten buyuk kazalar yapmayalım dıye scooterla başlıyoruz hep.
Benım motosıklet konusunda bazı kesın ve uyulmasının gerekli oldugu bi kaç düşüncem var.
Aceleci olmamak her konuda; motosıklet değiştirmek cc yukseltmek bıryere yetişmek için dıkkatsız surmek gibi.
Asla gaza gelmemek bı cok arkadaşım bu yuzden kaza geçirdi tehlike atlattı.
Herzaman surerken zıhnını acık tutmak kafaya birşey takmamak dalgınlıgı bı kenara bırakmak en son kazam dalgınlıktan oldu çünkü.
Asla kendı motorunu kucuk gorme onun karakterını anlamaya çalış ona ona göre davran ben hep motorumu elımle sevıyorum cok fazla zorladıgımda yada içimden gelınce bılmıyorum ama hoşuma gıdıyor

.
Tehlıke anında soguk kanlı olmak.
Birde sakin olmak motosıkletten tat almak.
Trafıkte bayan surucu konusuna gelınce sen yoluna bakıp umursamadıktan sonra birşey olacagını sanmıyorum.Bizim bayanlarımız alışkın yolda yururken bıle tacıze ugruyorlar.Sıkıştırma konusu cınsıyet seçmıyor bence oda uzun bi kornaya bakar bence (keşke hiç sıkıştırılmasak ama).
Benım dusuncelerım bu kadar yanlışlarım varsa abılerım kardeşlerim duzeltsın kusura bakmayın.
Tekerınız düz bassın :king: