Beni biri aydınlatır mı ?

Herkese merhaba arkadaşlar

Sınıf arkadaşımın galeyanına gelip ben de bu motorsiklet dünyasına adım atmaya karar verdim. Açıkcası çok fazla bilgimde yok bu motor olayında ama kesinlikle o A2 ehliyeti benim olacak. Beni teredütte bırakan googleda arattığım "motorsiklet kazaları" görselleri :/ Birde bayan olarak trafikte uğrayacağım sıkıştırma olayları. Birileri beni aydınlatırsa çok sevineceğim :)

Konuda dem vurmuşsunuz zaten, koca bir forum ve bilgi kaynağındsınız şuanda, bayan kullanıcıda mevcutta var sanırım onlar size gerekli tiyoları verir.

Diğer husus gelen/gelecek tenkitleri göz ardı edin, fazla miktarda lakayt cevap yazma potansiyelinde ergen var, arama modülünü kullanarak bayan diye aratırsanız gerekli dökümanlara, ulaşabilirsiniz.

bence motosiklet kullanırken bayan olduğunuzu pek belli etmemek lazım, saçları ceketinizin içine saklayarak ve giydiğiniz ekipmanların direk ''kız rengi'' denilen renkten almayarak kendinizi trafik magandalarından koruyabilirsiniz. Aslına bakınca ben trafikte bayan motorcu görünce seviniyorum ancak dediğiniz gibi hepimiz insanlıktan nasibimizi almadık.

erkekte olsa fark etmez. Dikkat ve zamanla tecrübe. Motoru nasıl kullandığınız , motorun özellikleri , fren mesafesi vs...
yoksa öküz öküzdür diyip çıkıyorlar üstünüze. Bayanda erkekte farketmiyor.

Tam olarak istediğin bilgiler nelerdir?

Korkularının tek çözümü var sayfalarca yazmaya gerek yok. Düzgün eğitim alacaksın ve her zaman tam koruma ile bineceksin. Ve bir şey olacaksa olacaktır çok takılmayacaksın. Tedbir-Takdir meselesi.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Motosiklete binmeyi göze almışsanız,düşmeyide kabul etmiş olursunuz..Önemli olan düşmemek değil,motosikleti gerektiği gibi kullanmak..Erkek yada bayan farketmez,dikkat tecrübe işi..Motosikleti güvenli bir şekilde,kullanmak istiyorsanız.Olmazsa olmaz kriterler vardır,onlara uymanız gerek..Bunlar, ehliyet,iyi bir eğitim,full koruma ve size en uygun motosikleti seçmeniz...Kazasız sürüşler...

Ne zaman trafıkte motosikletli bi bayan görsem ıster ıstemez mutlu oluyorum çünkü çok nadir görüyorum.

Eğitimini,ehlıyetını,en öncelikle ekipmanını sonra bırde bakımlı bırazcıkta kaliteli bi motosıklet alınca hiç birşeyden korkmamak lazım.

Öncelikle scooterle başlarsin buyuk ıhtımalle, kendımden örnek verırısem ben ılk 12 yaşımda ögrenmiştim scooterle ama hep yazdan yaza kullandım takı 2 sene onceye kadar ehlıyetımı aldım aynı zamanda 125 fizy aldık babam öyle olmasını istedi.
İlk öğrenmeye çalıştıgım zamanlar 50cc scooterımle bızım boş arazimiz var eve yakın orda öğrendım gun aşırı gıdıp bınıyordum işte ama babamlaydım ilk başlarda sende öğrenecegın kişiyi iyi seç bence.
Tamamen motosıkletin senınle bir butunmüş gıbı harakettıgını dusumeye başlamadan trafıge cıkma derim benım görüşüm böyle.

Kaza konusu kafaya takılıcak bırşey değil fazla evet tehlıkelı ama bunu kafaya takarsak olmuyor ki sürmeye başladıktan sonra umursamıyor ınsan çünkü motosıklet sürmek bambaşka bir his (umursamamak derken tehlıkeler harıcınde).Ben yenı başlayan herkese ufak tefek kaza garantısı verıyorum ekıpman oldugu surece zarar gormeyız dıye dusunuyorum.Zaten buyuk kazalar yapmayalım dıye scooterla başlıyoruz hep.

Benım motosıklet konusunda bazı kesın ve uyulmasının gerekli oldugu bi kaç düşüncem var.
Aceleci olmamak her konuda; motosıklet değiştirmek cc yukseltmek bıryere yetişmek için dıkkatsız surmek gibi.
Asla gaza gelmemek bı cok arkadaşım bu yuzden kaza geçirdi tehlike atlattı.
Herzaman surerken zıhnını acık tutmak kafaya birşey takmamak dalgınlıgı bı kenara bırakmak en son kazam dalgınlıktan oldu çünkü.
Asla kendı motorunu kucuk gorme onun karakterını anlamaya çalış ona ona göre davran ben hep motorumu elımle sevıyorum cok fazla zorladıgımda yada içimden gelınce bılmıyorum ama hoşuma gıdıyor :).
Tehlıke anında soguk kanlı olmak.
Birde sakin olmak motosıkletten tat almak.

Trafıkte bayan surucu konusuna gelınce sen yoluna bakıp umursamadıktan sonra birşey olacagını sanmıyorum.Bizim bayanlarımız alışkın yolda yururken bıle tacıze ugruyorlar.Sıkıştırma konusu cınsıyet seçmıyor bence oda uzun bi kornaya bakar bence (keşke hiç sıkıştırılmasak ama).

Benım dusuncelerım bu kadar yanlışlarım varsa abılerım kardeşlerim duzeltsın kusura bakmayın.
Tekerınız düz bassın :king:

Gecen hafta sonu tekirdag kapaklida bir bayan motosiklet surucusu gordum bu bolgede pek alisık oldugumuz bir durum dwgil acikcasi altinda koca bir chooper vardi.34 plakaliydi muhtemelen istanbuldan bu tarafa gezmeye gelmis kendine olan guveni gozle gorulmeye degerdi uzerinde hicbir koruyucuda yoktu buyuk bir hata bu tabiki. gercekten imrenerek izledim sürüşünü benimde motosiklete baslangicim Yeni 10 gun oldu sizin hissettiginiz korku ve endiselerin eksigi yok fazlasi var.ehliyete yazilacagim bu hafta ve bilincli sekilde kullanabilmek icin duzgun bir egitim almak istiyorum.istanbuldan arkadasim gelecek arada sirada yuksek cc motor kullaniyor ve 10 yillik bi tecrubesi var onunda yardimlarini alacagim kismetse ehliyet korucuyucular bilincli egitim ve pratikle ustesinden gelecegiz baska yolu yok.

İzmir İl Temsilcisi
Bu konu patlar gider şimdi ne beyin firtinalari döner :)

Yeni kullanici olarak patlamasi kendi adima cok iyi yazilan her konuyu takip edip birseyler ogrenmeye calisiyorum tecrubeli arkadaslar sıkılmazlar umarim onlarin destegine cok ihtiyacimiz var :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar