Benelli Benelli Zafferano

Esas yürüyen aksam garanti kapsamındadır (motor,şanzıman gibi..)...lastik,karenaj,ampuller,fren ve debriyaj balataları, gaz,debriyaj ve fren telleri garanti kapsamına girmez...

Motor yürümez yürütür :) amortisörde yürürken zarar görür yürüyen aksam garantiye girmez yani yürüten aksam garantiye girer :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:13 ----------

Biz garanti dışı olarak saydıklarınızı yürüyen aksam sanıyorduk, o bilgiyi nereden biliyorsunuz ya da sizin yorumunuz mu? Amortisör ve keçeleri de garanti dışı ise saydıklarınızla beraber bunlar ne oluyor:) motorun tamamı yürüyen aksam mı:)

:) Güzel açıklamışsın @polo34 :) ortalıkta tersten bilgi var gibime geldi :)

Yürüyen aksamın hangi firmalarda garanti altında olduğunu bilmiyorum açıkcası yarın xmax sym gibi bayilere soracağım. Yürüyen aksamın garanti altında olması neden mantıklı gelmiyor? Sonuçta oraya giren bir su var ve bu su motorun yürüyen aksamına zarar vermiş. Bunu kullanıcıyamı yüklemek daha doğru yoksa fabrikaya mı? Herşeyi geçtim bunu garanti kapsamına alsalar bile oraya bir daha su girecek. Keçeler garanti kapsamında.

Firma varyatör için destek vermiyor.

Burada yetkili servisin bir hatası olduğunu düşünmüyorum. Benim rızamla açıldı kapak ne yapsaydım açtırmayıp devam mı etseydim?

Durum nedir hocam? Gelişme var mı? Kararınız nedir?

Bence adamlar haklı ama sen bi servisin üstüne git bence Birde hangi servise gittin sen gittiğin servis hakkında TNT 25 ve 250 kullanıcılarının görüşünü al bi

Arkadaş galiba bir şey elde edemedi o yüzden uğramıyor buralara. Geçmiş olsun kardeş

Kalkıştaki titreme hariç motorda ortaya çıkan sorunların tümünün sorumlusu titreme için varyatörü açan ve kafasına göre işler yapan servistir. Varyatörü veya içini zımparalamak diye bir uygulama literatürde var mı ? Benelli onlara böyle bir sorun olduğunda zımpara yapın mı diyor ? Adam bugüne kadar ne duyup gördüyse kafasına göre yapmış sonra da motoru adam gibi toplayamamış. Adam varyatöre su kaçmış diyor. Nasıl kaçtı acaba o su hiç düşünmüş mü ? Debriyajı (muhtemelen kasnakları) zımparaladığı için pürüzlerini arttırıp kayışı yandan yedirmiş. Bu motor bozan servislerden ve oralarda çalışan kendine güveni tam ama civata sıkmasını bile bilmeyen cahillerden artık gına geldi.

Kalkıştaki titreme hariç motorda ortaya çıkan sorunların tümünün sorumlusu titreme için varyatörü açan ve kafasına göre işler yapan servistir. Varyatörü veya içini zımparalamak diye bir uygulama literatürde var mı ? Benelli onlara böyle bir sorun olduğunda zımpara yapın mı diyor ? Adam bugüne kadar ne duyup gördüyse kafasına göre yapmış sonra da motoru adam gibi toplayamamış. Adam varyatöre su kaçmış diyor. Nasıl kaçtı acaba o su hiç düşünmüş mü ? Debriyajı (muhtemelen kasnakları) zımparaladığı için pürüzlerini arttırıp kayışı yandan yedirmiş. Bu motor bozan servislerden ve oralarda çalışan kendine güveni tam ama civata sıkmasını bile bilmeyen cahillerden artık gına geldi.

Servislere aşırı öfkeli bir arkadaş daha bu servisler forumda çok kez yazıldı ama kimse zahmet edip benelli'ye bir mesaj çekmedi ben çektim çokta memnun kaldım bayiye gerekli cevabı veriyorlar. Zafferano nasıl bilmem ama TNT 25 harika. Artık bayileri gerekli yerlere şikayet edin arkadaşlar 2017 modeller gelecek abs'li olarak bilginize.

Hangi servise gitmiş bu arkadaş ? Varyatörü kafasına göre açan servis mi olur ya müşterinin onayını almıştır yada merkezin bilgisi dahilinde açmıştır ki hoş merkez izin vermez hadi verdi garanti dışıdır demez.

Durum nedir hocam? Gelişme var mı? Kararınız nedir?

Motoru bu şekilde kullanamadığım için varyötörü ve kayışı para verip değiştirdim. Bunun dışında servisten varyatöre su girdiğine dair yazı aldım. Değişen parçaların faturasını aldım. Olay mahkemeye taşınır ve bilirkişi eski parçayı görmek ister diye eski varyatörü ve kayışıda aldım. Şimdi avukatım ihbarname için yazı hazırlıyor. Cuma gününe kadar yazıyı göndermiş olurum.

Not: Arkadaşlar iş yoğunluğu sebebi ile çok giremiyorum. Gelişmeleri tek tek buraya yazacağım. Bilginize

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:00 ----------

Valla servismi yaptı yoksa motor gerçekten arızalımı bilemiyoruz. Sonuçta Kuba motorun servisi ne yaptığını biliyordur diye tahmin ediyorum ki, kuba motorla konuşmalarımda servis hakkında ileri geri birşey demedi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:03 ----------

Hangi servise gitmiş bu arkadaş ? Varyatörü kafasına göre açan servis mi olur ya müşterinin onayını almıştır yada merkezin bilgisi dahilinde açmıştır ki hoş merkez izin vermez hadi verdi garanti dışıdır demez.

Maltepe motogaleri.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:04 ----------

Servislere aşırı öfkeli bir arkadaş daha bu servisler forumda çok kez yazıldı ama kimse zahmet edip benelli'ye bir mesaj çekmedi ben çektim çokta memnun kaldım bayiye gerekli cevabı veriyorlar. Zafferano nasıl bilmem ama TNT 25 harika. Artık bayileri gerekli yerlere şikayet edin arkadaşlar 2017 modeller gelecek abs'li olarak bilginize.

nereye şikayet ettiniz?

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Desenize maltepe yaptı diye :)
Tnt25 başlığında yazmıştım. Beni de mağdur etmişlerdi.
Geçmiş olsun.

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Bende maltepe , motogaleriden aldım motoru. Servisi ile henüz tanısmadık ama, durum iyi gözükmüyor.

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Kaç kişiyiz acaba ?

P_20161109_095746.jpg

P_20161109_095829.jpg

Hayırlı uğurlu olsun. :) Servis ile iyi geçinin arkadaşlar adamlar eğitimlerini almış Benelli'de epeyi bi satıldı bilmeyenlerde artık öğrenmiştir işte diye düşünüyorum. Servis ile iyi geçinin derken geçen vale Motora bi adam gördüm haksız yere bağırıyor motorum bozuk diye uzaktan şahit oldum bizlerdede suç vardır emin olun. Bi arkadaş şikayet ile ilgili soru sormuş şikayetlerini benelliturkiye.com sayfasında iletişim bölümünde mail adresine yöneltebilirsiniz veya facebook üzerinden mesaj yolu ile şikayet edebilirsiniz. Öneride alıyorlar bu arada :D

Desenize maltepe yaptı diye :)
Tnt25 başlığında yazmıştım. Beni de mağdur etmişlerdi.
Geçmiş olsun.

Maltepe Motogaleri artık Benelli servis listesinde yok :farao: Sanırım Benelli Türkiye bu şikayetler yüzünden servis anlaşmasını bozdu.
Ben de bir kere gidecektim yerini bulamamıştım. Allah korumuş iyiki de gitmemişim.

pea

Motosikleti
Maltepe Motogaleri artık Benelli servis listesinde yok :farao: Sanırım Benelli Türkiye bu şikayetler yüzünden servis anlaşmasını bozdu.
Ben de bir kere gidecektim yerini bulamamıştım. Allah korumuş iyiki de gitmemişim.

Ben de öyle olduğunu düşünüyorum. Birkaç ay önce listede göremeyince Facebook'tan Benelli'ye sormuştum. "Motogaleri hala servisimiz" cevabını vermişlerdi. Motogaleri'ye gidip "Yetkili servis olarak gözükmüyorsunuz, bilginiz olsun" dediğimde de "Öyleyiz, sen yanlış bakmışsındır" demişlerdi.
Ya Benelli "servisimiz sorunlu" deyip, imajını bozmak ve servis de karizmayı çizmek istemedi ya da iki taraf da ne yaptığını bilmiyor.

Berk motor olarak geçiyor motogaleri ondan görememiş olabilirsiniz. 2 hafta önce oradaydım varyatör için sisteme felan giriş yapıldı.

pea

Motosikleti
Berk motor olarak geçiyor motogaleri ondan görememiş olabilirsiniz. 2 hafta önce oradaydım varyatör için sisteme felan giriş yapıldı.

Maltepe Motogaleri'den bahsediyoruz hocam. Berk Motor Avcılar'da.

Maltepe servisini satın aldılarsa bilemem.

tmp

Şikayetler işe yarıyor arkadaşlar boş yere de şikayet etmeyin. mj grup köklü bi firma markanın öneminin farkında ama bayilik ve servislik isteyenede eğitim karşılığında verirler ne kadar bayi o kadar satış sonra servisi bizler şikayet edince adamlar verdiği gibi almasını da bilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar