Ulan resim çekerken bari dikiz ayna körüğünü yerine oturt..
[url]https://i.hizliresim.com/LlvkJV.jpg[/url]
Harbi salak bu herifler.:cherry:
motorun şekli on numarada teknik verileri enduro ya göre iyi değil.. single riderım yükde taşımam çok kiloluda değilim dersen o zaman on numara gene..
çinlilerin genelde hatası burda oluyor enduro niyetine 250 lik makine yapıyorsun zaten 150 kilo üstüne yük binicek yan çantalar topcase binicek belki artçı binicek zaten tek silindir sen naked commuter türevi motoru aynen yerleştiriyorsun..
Fiyatını ayrı bir köşeye koyuyorum fiyatı hiç katmıyorum ama bu düşük hacimde enduro adventure bike olayını kawasaki çözdü en başarılı alet onda versys300 ile ..
şu firmalar biraz kawaya bakıp azda olsa bir feyz alsa on numara makineler üretirler..
kawa hem 300cc lik makineden alabiliceği en iyi teknoloji ile tabiri caizse sinekden yağ çıkartmış son damlasına kadar torku beygiri sıkmış almış motordan.. bir yandanda şaseyi hafif tutmuş ... iki tarafdanda kazan kazan yapmış ortaya on numara alet çıkarmış.. çinli firmaların görüntünün görselliğin dışında biraz oturup bu mühendislik ve teknoloji konuları üstüne ders çalışmaları lazım..
Rx3 de çok yakışıklı motor buda çok yakışıklı olmuş ama yakışıklılıkla iş bitmiyor. yakışıklılık ancak bir yere kadar sattırır..
Versys dediğiniz bildiğimiz ninja 300 sadece makyaj farklı. Tork ve beygir 10 bin devrin üstünde öyle enduromu olur? Bence çok saçma motor
250-300cc gerçek bir enduro olduğuna inanıyorsunda beygirine torkuna mı takıldın ..çok ilginç.. Gerçi bunlar enduro falanda değil adv... adv nin de her türü çeşidi olurda neyse işte.. düşük hacimden ne çıkarırsan ne alabilirsen karındır ve bu işde kawa çok iyi..
TNT 252-S'in avrupa ismi farklı mı ? Google'da yurt dışı bişe bulamadım da.
Rahmetli kaynak yerlerine laf etmeseydi bugün kaç kişi diyecekti çok merak ediyorum. Bilen bilmeyen herkes kaynak mühendisi kesildi başımıza :mrgreen:
Kaba kaynak iyi kaynak değildir. Düzgün yapılan kaynak kaba olmak zorunda değil. Ducati, KTM, Kawasaki, Triumph, Motus, HD dahil bir sürü şirketin kaynaklı saseleri dışarıda ve ortada...Deselerki bu kaynaklar çok kaba olmuş daha estetik yapalım kaynağı bu kadar abartmayalım.Sonra birinin kaynağı bir yerden kırılsa motorun adı yolda giderken şasesi kırıldı olur.
Kaba kaynak iyi kaynak değildir. Düzgün yapılan kaynak kaba olmak zorunda değil. Ducati, KTM, Kawasaki, Triumph, Motus, HD dahil bir sürü şirketin kaynaklı saseleri dışarıda ve ortada...
Asıl mesele ucuza kaçma, fiyatı ucuz tutmak için düzgün iş yapmama.
Trellis türü çelik şase, işçilik yüzünden pahalıdır. Twin spar alüminyum şase o kadar işçilik istemez ama onun da üretimi ucuz değil. Yine de yeterli miktarda üretildiğinde daha hesaplı.
Diğer bir uçta da HD var. Zengin oyuncaği falan diye lafı dönüyor, ancak VROD serisinde ortada olan kocaman şasenin düzgün yapılmış kaynağı bile göze batmasın diye şaseyi "hydroform" yapıyorlar. Şaseyi bir kalıba sokup içine inanılmaz yüksek basınçta sıvı veriyorlar, öyle ki çelik şase kalıbın çeperinin şeklini alıyor ve kayboluyor üretim izleri....
Öyle işte... Çinlilerin elinde sihirli değnek yok. Ucuz ama sebepsiz değil.