Benelli işi çok fasa fiso. Nerden tutsan elinde kalıyor. Çinliler almış İtalya'nın eski ve zaten eskiden de çok bir varlık gösterememiş 2 kere batmış bir firmasını, sonra İtalyan bu kaliteli motosiklet diye itelemeye çalışıyorlar izlenimi verdi bana araştırmalarım.
Türkiye'de de Benelli'yi bişey sanacak motosikletten anlamayan bayi'nin dolduruşuna gelecek taşra zenginlerine 3-5 tane satılır ancak. Fuarda yakından da gördük epey kalitesizlik akıyordu. O fiyatlara muadil Japon motorlar varken Benelli'yi biraz zor satarlar gibi.
Ahaha şimdi baktım bi de gitmişler Euro fiyat koymuşlar. Resmen cahil adama kaliteli motosiklet bu algısı yaratmaya çabalıyorlar. Hızlı patlayacaklar gibi. Sanki Ducati, MV Agusta satıyor mübarekler![]()
Evet gardasim katiliyorum haklisin.Epey kalitesizlik mi akıyordu? Çok ilginç bana hiç oyle gelmedi. Hem daha sürmeden de bu kadar önyargılı olmamak gerekir.
Bir de bir markanın Çinli bir firmaya satılması yada Çinde üretilmesi onu kalitesiz yapmaz. İnazumalar da Çinde üretiliyor. Kalitesine söz söyleyen yok. Volvo da çine satıldı.Jaguar la Land rover da Tataya Hindistana satıldı. İsveçli Saab da kaliteyi düşüremediği için batmıştı. Örnekler ortadayken söyledikleriniz çok havada kalıyor.
Benelli işi çok fasa fiso. Nerden tutsan elinde kalıyor. Çinliler almış İtalya'nın eski ve zaten eskiden de çok bir varlık gösterememiş 2 kere batmış bir firmasını, sonra İtalyan bu kaliteli motosiklet diye itelemeye çalışıyorlar izlenimi verdi bana araştırmalarım.
Türkiye'de de Benelli'yi bişey sanacak motosikletten anlamayan bayi'nin dolduruşuna gelecek taşra zenginlerine 3-5 tane satılır ancak. Fuarda yakından da gördük epey kalitesizlik akıyordu. O fiyatlara muadil Japon motorlar varken Benelli'yi biraz zor satarlar gibi.
Ahaha şimdi baktım bi de gitmişler Euro fiyat koymuşlar. Resmen cahil adama kaliteli motosiklet bu algısı yaratmaya çabalıyorlar. Hızlı patlayacaklar gibi. Sanki Ducati, MV Agusta satıyor mübarekler![]()
Türkiye piyasasına birçok birçok motosiklet markası girdi ve çıktı. Bu sebepten dolayı piyasaya yeni giren benelli firması ister İtalyan olsun ister başka ülke önce güven vermek zorunda. Güven vermek içinde motosiklet satmak zorunda ki insanlar motosikletten memnun olsun falan filan.
Şimdi bakıyoruz fiyatlara piyasada yıllardır kendini kanıtlamış servisini kanıtlamış markalara çok yakın belki de daha bile pahalı fiyatlarla kim nasıl cesaret edicek ve bu motosikletlerden alıcak çok merak ediyorum
Ducati Monster 696 ABSfiyatı 11,900 € 33,300 TL
Benelli TNT 600 fiyatı 9,291 € 26.000 TL
Honda CB600F fiyatı 24,000 TL
Kawasaki ER6 başlangıç fiyatı 7,330 € 20.500 TL
Yamaha MT07 başlangıç fiyatı 19.500 TL
Bu fiyatla bana yakın zamanda piyasayı terk eder gibime geliyor. Zaman gösterecek bakalım