Arkadaş bazı arkadaşlar söylediklerimi çarpıtmış. Hayır yanlış anladıklarını falan düşünmüyorum. Bilerek çarpıtmışlar.
1- Ben benelli kalitesiz demedim. Dünyanın en kaliteli motorunu da yapsanız servisi iyi değilse bir işe yaramaz dedim.
2- Bunu almayın NC alın demedim. Benim aklımda olan iki modeldir tenere ve nc, örnek teşkil etmesi açısından TRK ile fiyat farklarını belirttim. Yoksa ncyi ben beğenirim başkası beğenmez, yeri gelir bende beğenmem. Ama bu fiyatlara tenere var, tracer var, biraz yakmasını göze alıyorsanız en son çıkan modellerden dopdolu bir transalp alınabilir, daha neler alınır neler. İstersen avrupaya 500yıldır motor satıyor olsun benelli, türkiyede yeni kardeşim, yeni.
3- Yine söylüyorum, pulsara o kadar sattıran şey fiyatıydı. Muhteşem f/p yakalamışlardı, bu sene kaybederler gibi görünüyor. 27500'e boş trk verip buna f/p oranı muhteşem diyemez kimse. Neden mi_ 3 bin tl daha verince bayiden sıfır km tenere alabiliyorsunuz da ondan.
4- CF moto'nun getirdiği 650'likler kalitesiz miydi? Satılmadı ama, çünkü servis yok bi halt yok, gelmişler dünya para istiyorlar. Yarın yolda kalsa muhattap bulamazsın.
5- Benelli'nin 600lüğü var, kaç tane satılmış? Yılda kaç tane satılmış? O kalitesiz motor mu niye satılmıyor? Çünkü o paraya kendini kanıtlamış motorlar var o hacimde.
6- Bir motorun kızılay dağıtmış gibi olması o motorun çok çok fazla satıldığı anlamına geliyor. Nadir görmemiz ise satılmadığı. Siz ne kadar kabul etmeseniz de piyasa bir şekilde kendini düzenliyor.
Yine söylüyorum, servis ağı oluşmamış, ikinci el piyasası oluşmamış, insanlarda kalite ve marka imajı oluşmamış bir motoru tenereye rakip diye yutturmasın kimse. Tamam belki motor kalitelidir, ama muhtemelen o kadar az satacak ki, kaliteli olup olmadığını öğrenemeyeceğiz.
Bakın azcık bajajı hatırlayın. 3 kuruşa millete pulsar dağıttılar resmen, ybr'den cbf'den 2 bin lira fazla paraya su soğutma, arkadaya da disk fren, enjeksiyon, 10 hp'den fazla ekstra güç verdiler. Motor bir sürü satıldı. Zaman içinde servisleri toparlamaya çalıştılar, bazı şehirlerde oldu, bazılarında olmadı, piyasada bir algı oluştu, "tamam japon kadar kaliteli değil, ama onun kadar pahalı da değil" diye. Alıyorlar, biniyorlar. O pulsarı ilk lansmanda ve ilk iki partide fiyatını 750-1000 lira fazla fiyattan satmaya çalışsalardı, şuan muhtemelen bajaj diye bir şey yoktu.