motosikletle evden işe şten eve istanbul trafiğinde gidip gelmeye devam ediyorum. o yüzden çok fazla km yapmamama rağmen şehir içinde kullanım deneyimlerimi aktarabilirim. öncelikle motosiklet beklediğimden biraz ağır geldi dyebilirim. ama çift silindr ve motor gücüyle bu ağırlığı rahatlıkla egale ediyor. hızlanmasında frenlemesinde ağırlık tam dengeleyici oluyor. gaz tepkilerinin yumuşak olması şehir içinde kullanımı oldukça rahatlatıyor. gidonu ve selesi oldukça rahat dur kalklarda asla yorgunluk hissetmiyorsunuz. lastikleri için maalesef iyi şeyler söyleyemeceğim, temkinli kullanmakta fayda var. frenlere fazlaca asıldığınızda anında kayma eğilimi gösteriyor. lastik konusu bu sınıfta hemen hemen her markanın sıkıntısı. motosikletin kalitesine her geçen gün biraz daha şaşırıyorum, gerçekten işyerinin otoparkındaki diğer bütün motorlar tnt 250'nin yanında plastik oyuncak gibi kalıyor. eksik yönlerinden birisi de vites göstergesinin olmaması, gerçi daha yüksek cc japon motorlarında bile olmayabiliyor, niye koymazlar bu basit teknolojiyi anlam veremiyorum

bi yakıt ölçümü yapamadım daha ama bugün yarın öbür gün yaparım. sürmesine izin verdiğim daha yüksek cc'li makinası olan arkadaşlarım da benim gibi motosikletin rahat ve çok eğlenceli bir sürüş dinamiği olduğunu söylediler. bu alet bu para eder mi tartışmasına girmek istemesem de. aynı segmentteki diğer rakiplerinden 3-4 bin tl daha uygun kalite olarak da 3-4 bin daha fazla olsa verilecek bir motosiklet olduğunu söyleyebilirim. fiyatını beğenmeyen arkadaşlar gidip duke 250 gibi rahatsız, inazuma gibi şekilsiz, z250sl gibi plastik tel maşa motorlara yönelebilirler. 250 cc, uzaylı motoruna benzemeyen, motosiklet gibi duran gerçek bir naked sürüş keyfini tatmak isteyenlerin bu fiyatlara kaçırmaması gereken bir makine. parçası ıvırı kıvırı diyenlere de piyasada parçası bolca bulunana cbf150'ye yönelmelerini tavsiye ederim. marka yalakası değilim, hayatımda hiç bir şeye bağımlı olmadığım gibi alalade bir motosiklet markasına da bağımlı olmam. o yüzden şimdilik görüşlerim bu yönde ama yarın öbür gün nolur bilmem beni üzdüğü anda heryerde paylaşır yerden yere vururum