Benelli Benelli TNT 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

505

28.02 dernek olarak fuara geliyoruz.Denk gelen olursa bende tanışmak isterim.Motor serviste bekliyor şimdilik.

Benim motorun stop etme sorununa baktırcam
Yarın çok öyle fırtına falan olmaz dün bugün gibi arada ufak ufak atıştırırsa belki yine de gidebilirim

Sen ne yapmayı düşünüyosun, gidelim mi?

Plaka altına stop getırttım led onu baglatcam
sıs lambası getırttım onlarıda baglatacım
koruma demırını baglatcam

baska bısıyım yok zaten hasanpasa da calısıyorum her yanım motor ulan surda bır usta ıle mı anlassam dıye de dusunmuyor degılım :D

Plaka altına stop getırttım led onu baglatcam
sıs lambası getırttım onlarıda baglatacım
koruma demırını baglatcam

baska bısıyım yok zaten hasanpasa da calısıyorum her yanım motor ulan surda bır usta ıle mı anlassam dıye de dusunmuyor degılım :D

Sen bilirsin, mantıksız da değil
Yukarıdakilerin arasında en çok sis lambasını merak ettim.
Bir ara angel eye diye geçenlerden bi çift takmaya niyetlenmiştim de vazgeçtim sonra (şunun gibi bişey)

Bide bunları asıl farlara bağlayıp ilave butonu kaldırsalar güzel olur.
Düşük ayarı kısa farla, yüksek ayarı selektör veya uzun farla yansa tadından yenmez

Yapınca bi kaç resim atarsın artık

evet buna benzıyor cekerım bostakı hallerını takıncada ayrıca cekerım

bu arada benellı ıle yazıstım . enduro modelı ıcın 2017 anlasması yapmıslar bu yıla gelmeyecek durumdaymıs

505

Enduro trek 502 ile birlikte tornado 300 racing modelide girecek demişlerdi banada mailde.Buradan sesleniyorum malınızın arkasında durun :)
10.000 bakımı biraz pahalıya patladı ama istediğim gibi oldu.Ake abim bujiler beklediğimin aksine NGK Cr8e çıktı.Ben çin malı bişeyler bekliyordum açıkçası :)Serviste tekrar aynı bujilerden takıldı.Irıdyum olsun istedim ama Garanti kapsamında durmasını istiyorsan aynısını takalım dediler,ngk olduğunu görünce takın dedim.Unutuyordum bu sefer Ngk Cr7e takıldı.Makine tam ısındığında daha çok verim verir dediler.Bununla ilgili de birşeylerde buldum nette.Hava filtresi alkolle yıkanıp temizlendi,hava filtreside sünger parçası en azından o beklediğim gibi çıktı yanıltmadı :(.Yağ(3 lt),yağ filtresi işçilik derken 200 tl tuttu.Ama istediğim gibi oldu herşey.Yolda az deneyecektim yağmur bastırınca üstede 2 adet kaza ya şahitlik edince 10 15 km yolu 30 40 ile gittim korkudan.Lastikler gerçekten kayıyor sürekli.Yada cbf ile yağtığım kazadan sonra toto korkusu ağır basıyor yağmurlu havalarda bende :pr:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
O zaman bii lastik tavsiyesi alalım hemen birde ebati biraz büyütsek
150veya160 yapsak nasıl olur

Facebook grubundan bir arkadaş Pirelli Angel GT taktırmış, ön 120/70, arka 160/60 ölçülerinde.
BN-302 modelinde bu ölçüler standart arkadaşlar, yani sorun olmaz.

Son düzenleme:
Bende rosso 2 var , akinda michelin pilot 2 mizde memnunuz orjinal boyutlari takili
Kalin olsa ne degisecek ?

Sadece görsellik. Üstüne birde verimlilik kaybı ve ek tüketim eklenecek, sürtünme arttığı için. Takılan lastiğin hız endeksini yakalayamıyorsa motor gerekli değil bana göre ama tabi olay kişisel tercih.

Merhabalar. Bende talibim bu motora hayırlısıyla alıcaz elimdekinin satışını tamamladıktan sonra ama Şubat sonu 2016lar gelecek fuardan sonra dendi. 600-800₺ fark için 2015 almak yerine 2016 daha mantıklı ve nerede okudum tam hatırlamıyorum 2016 da üzerinde gelen lastikler sanırım adam akıllı birşey olacakmış. Bu konuyu duyan eden var mı acaba? Acıbadem motozer 2015 den hiçbir farkı yok diyor ama olsada var demez doğal olarak elindekini bitirmek için.

505

Merhabalar. Bende talibim bu motora hayırlısıyla alıcaz elimdekinin satışını tamamladıktan sonra ama Şubat sonu 2016lar gelecek fuardan sonra dendi. 600-800₺ fark için 2015 almak yerine 2016 daha mantıklı ve nerede okudum tam hatırlamıyorum 2016 da üzerinde gelen lastikler sanırım adam akıllı birşey olacakmış. Bu konuyu duyan eden var mı acaba? Acıbadem motozer 2015 den hiçbir farkı yok diyor ama olsada var demez doğal olarak elindekini bitirmek için.

Normalinde fabrika çıkışı prelli angel gt var.Sanırım güzel nacizane ülkemizde fiyatını düşürebilmek için Nylon lastik takıp yollamışlar.2016'lardea belki angel gt ile gelebilir.

Normalinde fabrika çıkışı prelli angel gt var.Sanırım güzel nacizane ülkemizde fiyatını düşürebilmek için Nylon lastik takıp yollamışlar.2016'lardea belki angel gt ile gelebilir.

Umarım öyle olur. Bakalım İstanbul'da ki şubeleri aradım bi kısmı mart ortası bi kısmı şubat sonu-mart başı diyor gelişlere.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba İstanbulda motorunu satmayı düşünen var mı?

Bu motoru almadan önce baya bii araştırdım 250cc de bundan daha yakışıklı, daha güçlü, sürüş keyfi veren, koforlu ve stabil bir motor görmedim onun için bu motor satilmaz yaşanır benim için.
Sana iyi şanslar ikinci el bulmanız dileğiyle.

505

Bu motoru almadan önce baya bii araştırdım 250cc de bundan daha yakışıklı, daha güçlü, sürüş keyfi veren, koforlu ve stabil bir motor görmedim onun için bu motor satilmaz yaşanır benim için.

Abim aynen millet araştırmadan çamur atmaya bayılıyor.Çinli diyen arkadaşlarım oldu,rks nin 250liliği diyen arkadaşlarım oldu yok öyle yok böyle diyen çok insanda oldu.Motor tamamen italyan tasarım a dan zye.Çinde de toplanıyor.2005 te iflas edecek firmayı satın alıp el attı çinliler.Şirket hayla italyada tasarım dizayna devam ediyor çinde ucuz işçilik ve keeway fabrikasında montajlanıyor.Bu firma 1911 yılından beridir var.Ducati aprilla vespa piaggio gibi devlerle aynı maziye sahip.Araştırmadan yada bilmeden laf etmelerine kızıyorum.Forumda 2004 yılına ait bir konu var,aynasını dahi alamayız biz demişler :D
Bende sen den gazı alarak az kendi bildiklerimi sunayım.

Bu Tnt 250 nin depo altı...

10.000 bakımında hava filtresi ve bujileri değiştirmek için açıldı,yanlış anlaşılmasın :)
Bu resim 2001 model benelli tre 900 un motor bloğudur!2001 model!!bunada değineceğim.

2001 tre 900 ön süspansiyon fren vs...

Arka taraf diyim anlaşılsın.2001 tre 900

Resimlere iyi bakıp daha sonra tnt 250 yi incelemeye gidin.Motor bloğu hayla birebir aynı.Ayaklık pedalları birebir aynı.Hatta arka sehpa kaldırma takozlarına dikkat edin,arka zincir dişlisine dikkat edin tasarımından şekline vs.Aslında resimlere çok aşırı dikkatli bakmak istiyor grenajları sabitleyen alyan başlı krom vidalar bile 2001 deki tasarımdan geliyor.Yeni icat edilmedi yani :)Tüp şasinin bile birebir italyan olduğu resimde var atmadım uzamasın diye.
Buda benden sorunsuz 10.000 ^^

Son düzenleme:

ake

505 cevap ve açıklayıcı bilgiler icin tesekkurler. Buji isi canimi sikti. Deponun sokulmesi gerekiyor degilmi.

505

505 cevap ve açıklayıcı bilgiler icin tesekkurler. Buji isi canimi sikti. Deponun sokulmesi gerekiyor degilmi.

Abim neden öyle düşünüyorsun ki.Bütün motorlarda aynı nerede ise ve depo sökümü 2 dk sürmüyor.Yamaha mt serisi kawasaki verseys vsire hep depo söktürüyor.Kimisinde depo öne katlanıyor fln :)cr8eix iridium taktır.Bizdekinin iridium karşılığı cr8eix.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:12 ----------

Fuara gidecek olan varmı peki 28.02.2016 tarihinde.Orada olacağım inşallah.

ake

Yok yaw deponun sokulmesi dert oldugundan degil , iridyum garanti dişi birakir dedikleri için. Ama yinede taktiracagim herhalde

Yok yaw deponun sokulmesi dert oldugundan degil , iridyum garanti dişi birakir dedikleri için. Ama yinede taktiracagim herhalde

yerim onların garantisini :D hallederler daha iyi buji taktın diye bozulan motora gülerim :)

hiç egsoz baktın mı ? bu aletlere nasıl bır model egsoz nasıl secilir üstadım ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar