Şöyle; bence Leoncino'nun Trail ile standart versiyonları karıştı. Trail için yukarıdaki link'te verilen karşılaştırma mantıklı. Trail'i CB500F ile karşılaştırmak da olmaz gerçekten. Ben yaz başı bayağı bayağı Leoncino ile ilgileniyordum, sonra uygun temiz 2. el bir CB500F fırsatı çıktı, ben de beklemeyip aldım. Benim (amacım) için bu ikisi de aynı kapıya gelecekti. Fuarda oturdum üzerine, Leoncino küçük gibi geldi (özellike sele pegler arası), sonra CB500F alıp oturduğumda daha rahat geldi açıkçası. Bugün ikisi arasında kalsam sanırım gene CB500F'i seçerdim. Leoncino'yu çok beğenmeme rağmen birbirimize uymadık. (Boy 1,90 kilo 95)
https://italy.benelli.com/product/leoncino Türkiye sitesinde ağırlık doğru yazmıyor.
Leoncino kuru 186 kg - CB500F kuru 190 kg fark -4 kg ( çok etkili değil )
Ayrıca CB500F ün deposu daha büyük. Lastik ölçüleri aynı. İkiside Naked ergonomiye sahip.
Tasarım ( bu konuya ve detaylara bir sayfa yetmez) dışında asıl fark.
Leoncino
499cc - CB500F
470cc. CB500
-180 derece krank - Leoncino
360 derece krank.
İki motoruda sürmüş biri olarak söylüyorum. Gidiş neredeyse aynı hızlanmada ve son hızda fark yok diyebiliriz.
Leoncino almam da ki asıl sebep. Benim hayal ettiğim şeyi Benelli' nin üretmesi.
Artıları ise,
-
Pirelli Angel ST fabrika çıkış lastikler. Radyal bağlı çift kaliperli ön frenler. Ayarlanabilir arka süspansiyon ve ön amortisörler.
-Arkada süspansiyon da geri sekme ve öne yükleme, ön amortisörlerde ise sadece geri sekme var.
-100 km / 4 4,5 Lt ortalama. 14 LT depo = 300 km menzil.
-360 derece kranktan gelen farklı ses.
-ECU ve ABS' nin
Bosch ile geliştirilmesi. ( Arka ABS kapatılabiliyor. Yannn Yannn gidiyorsun

)
Eksileri,
Dik güneşte hiç okunmayan kadran

( Yeni videolarda okunuyor benimki ilk üretilen seri bende okunmuyor anasını satayım. )
Benelli servislerinin hala gelişmekte olması. ( İstanbul, İzmir ve Ankara' da çok iyi servisler var )
Fiyat konusunda daha öncede söylediğim gibi CB500F ( 40k ) Honda' nın yavaş yavaş zam politikası ile Leoncino ( 39k ) aynı şuan . Ama Leoncino henüz resmi olarak satışa çıkmadı. Vatandaşın yüksek fiyatları sindirmesini bekliyorlar diye duydum. TNT600 gibi ölü doğmasın diye.
Egzoz sesi için bknz;