Kızlar iş yerinin kapalı otoparkın da kafamız rahat
https://i.hizliresim.com/Z90lEo.jpg
Yaklaşık 300 km oldu. Kısaca özetlemek gerekirse çok memnunum.
Ergonomi
- TRK 502 yi yarım saat kadar sürdüm. Açık ara daha iyi gidiyor. Çünkü ciddi bir ağırlık farkı var.
- Sele çok rahat ve detaylı estetik bir yapıya sahip. Altında bir küçük avadanlık var. Onun yanına da zorla bir disk kilidi giriyor.
- Deponun genişliği doğru ayarlanmış. Ne motoru tutmak için sıkıyorsun ne de salıyorsun bacaklarını. O orada duruyor, dönerken fren yaparken sıkınca çok rahat kontrol ediliyor.
- Aynalar güzel konumlandırılmış. Hem motora yakışıyor. Hem arkanı geniş gösteriyor. Yüksek devirde titreşimden göstermemezlik yapmıyor.
- Gidon tam bir srambler veya enduro gidonu gibi Fat Bar handlebar ( 1 1/8" ) genişliğinde ve yüksekliğinde. Benim boyum 173 cm öyle gidon yükseltme filan ihtiyacı duymadım.
- Motorun gidon turu ve iki teker arası mesafesi iyi ayarlanmış. Küçük bir sokakta bile rahatça bir geri bir ileri tam terse dönebilirsiniz.
Sürüş Hissi ve Frenler
- Motor çok dengeli. Temel sebebi iki teker arası mesafenin iyi bir aralıkta olması, süspansiyon kalitesi ve Pirelli Angel ST lastikleri.
- Pirelli Angel ST Leoncino' da çok iyi çalışıyor. Tasarım olarak farklı olsalar da motor yapısı ve gücü ile aynı sınıfta olduğu için CB500F den üzerinden gelen lastik ile bir adım önde.
- Benelli süspansiyon sistemini ve frenleri kendisi üretiyor. Ama frenlerine bakıp üzerinde ki yazıyı görmeseniz bunlar Brembo M4 değil mi ?diyebilirsiniz. Yada süspansiyon sistemini gerek öndeki baş aşağı ( USD Fork ) amortisörü marzocchi 50 mm' e. Yada arkada ki ayarlanabilir tek taraflı süspansiyonu Sachs süspansiyon modellerine benzetebilirsiniz.
- Bunlar için çok güzel araklanmış diyebiliriz

- Süspansiyon nispeten sert yol şartlarında spor sürüşe el veriyor gibi. Ama konfor bozacak kadar sert de değil.
- Leoncino viraj da çizgisini hiç kaybetmiyor. Yattıkça yatıyor hatta. Limiti göremedim henüz.
Motor ve Akselerasyon
- 48 hp 45 Nm tork böyle yazınca az gibi gözüksede gazı açtığınız anda bu motor şehir içinde çok yeterli diyorsunuz.
- ABS yi kapatıp 1. ve 2. viteste 20-30 km deyken yanlaya yanlaya hızlanmaya başlayabiliyorsunuz.
- Tork çok erkenden geliyor. Ve lineer bir artışı var. Sürekli geliyor. 6 viteste 125 km ile giderken gazı açın hemen uzuyor. Ne ara 160-170 km ye geldim diyorsun.
- İki silindir 360 derece krank ın kendine has bir sesi var. Stok egzoz bile herkesi sesine hayran bırakıyor.
- Bayır yukarı artçı ile gaz açtığında sanki birisi yokmuş gibi hızlanıyorsun. İki kişiyi rahat çekiyor.
- 0-100 4.80 - 5.00 sn gibi
- Son hızı bu sabah henüz rodajda olduğu için kesiciye sokmadan 180 km ye geldim. Ama daha var belli rodaj dan sonra bir videosunu çekeceğim.
Tasarım ve Saygı
İlginç bir alt başlık ama durum böyle benzin pompacısı bile bir itina ile geliyor motorun yanına.
- Bir kafe nin önünde veya işlek bir cadde de bütün gözler sizde.
- Motorsiklet süren insanlar hasta oluyor zaten. İlk ışıkta hemen sorular yağıyor. Geldi mi bu yav filan

- Acaba evlenmeden önce mi alsaydım diye sordum kendime

- Yakında şu ilgiden sıkılacaksınız muhabbeti başlayacak sanırım.
Şimdilik bu kadar arkadaşlar. Yeni şeyler fark ettikçe yazacağım. Görüşmek üzere

Dikkatli sürün, uyanık olun !!!