Benelli leoncino 250 arka teker kilitlendi..

Motorum Leoncino 250 ve daha 150 km'de. İki kere arka teker kitledi, motoru sürmeye korkar oldum.

Arka freni kullanmamama rağmen, motoru 20-25 dakika kullandığımda arka disk alev gibi oluyor, motor gitmiyor. Durduğumda motoru bir daha hareket ettiremiyorum. 10-15 dakika sonra kendi kendine açılıyor. En yakın yetkili servisi aradığımda, yoğunluktan dolayı 1 ay sonrasına randevu verebildiklerini söylüyorlar. Bu şekilde çok uzağa gidemiyorum.Sizce sorun neden olabilir?

Arka fren sıkılı kalmış olabilir. Herhangi bir güvenilir bir servis varsa götür göster. Ufak tefek birşey ise çözer yoksa parça ararsın

Benim eski scooterda da aynı durum vardı. Sebebini bulmuştum. Sebebi tekerlek milini o kadar çok sıkmışları ki bacaklar esniyordu. Balatalar diske sürtüyordu. Muhtemelen ya balataların yanlış takıldı. Ya da diskin yamuk.

Motosikleti
Ns200 15"
Kaliper bakım gerektiriyor olabilir, sıfırda olsa bu yaşanan durumlardan.

Arka kaliper genelde arka maşada bir kanala geçer ve takılır. Fazla sıkılsa dahi böyle bir problem olmaması gerekir.

Hocam arka fren pedalının sıkılık gevşeklik ayarı var. Somunu azıcık gevşetirseniz sorun kalmayacaktır ve herkesin 3-5 dakikada yapabileceği bi işlem. Basit şekilde sorununuz çözülecek fakat bu şekilde kullanmaya sakın devam etmeyin, diskteki ısı janta balatalara kalipere kadar devam eder ve çok büyük sorun yaşatabilir. Sadece pedalın ayarını gevşetmeniz yetecek size, sorun kalmayacak.

Eğer arka fren ayarı yanlış değilse, arka jant göbeğinde boşluk vardır rulman tam oturmadığı için jant yalpalayıp diski balataya sürttürüyordur

Eğer arka fren ayarı yanlış değilse, arka jant göbeğinde boşluk vardır rulman tam oturmadığı için jant yalpalayıp diski balataya sürttürüyordur
Valla bende bilmiyorum herşey olabilir.
Yakındaki yetkili servisi aradım çok ilgisiz ve rendevulu çalışıyorlar 1 ay sonrasına falan gün veriyorlar. Yakında bir tamirciye göstericem basit birşey ise yaptıracağım, çok büyük bir problemi varsa artık aldığım yere araça yükleyip götürücem inşallah basit birşeydir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam arka fren pedalının sıkılık gevşeklik ayarı var. Somunu azıcık gevşetirseniz sorun kalmayacaktır ve herkesin 3-5 dakikada yapabileceği bi işlem. Basit şekilde sorununuz çözülecek fakat bu şekilde kullanmaya sakın devam etmeyin, diskteki ısı janta balatalara kalipere kadar devam eder ve çok büyük sorun yaşatabilir. Sadece pedalın ayarını gevşetmeniz yetecek size, sorun kalmayacak.
Evet frenin yükseklik ayarı ile alakalı bir sorunmuş, yükseklik ayarını usta yaptı sorun çözüldü. Şimdi arka frende yarım cm gibi bir boşluk var aşağı basmaya devam edince fren tutuyor. O kadar yukarda bırakmışlar ki frene basmadığım halde tutuyormuş. Aynı sorunla karşılaşanlar için örnek bir video linki ekliyorum. 5 dk bir iş herkes yapabilir bizde öğrenmiş olduk..

Son düzenleme:
Motosikleti
Benelli Leoncino 250cc
Merhaba, konudan bağımsız olacak; leoncino 250 sol debriyaj maneti nerden bulabilirim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar