Motosikleti araba kullanan birisine gösterdim. Yani piyasaya fiyatlara hakim olmayan birisine. Fiyatını tahmin et dedim en fazla 5-7 bin dedi. 16 bin dediğimde çok şaşırdı o kadar göstermiyor, parasını hak edecek bir görüntüsü yok dedi. Görsel de performans kadar önemli olduğu için bu yorum üzdü beni açıkçası. Henüz bizzat dükkana gidip göremedim. O yüzden satın alan arkadaşlar bol bol görsel atabilirlerse güzel olur almayı düşünen arkadaşlar için.
Bence o arkadaşa şöyle bir iyilik yapın
Burakın motosikleti,ülkede hiş bir şey üretmediğimiz için herşeyin dışardan geldiğini anlatın
Özellikle arabalardan olmak üzere,motosiklerden ve arabalardan alınan ÖTV,KDV ek gümrük vergilerini anlatın(rakamları bilmeyebilirsiniz araştırıp öğrenince şaşıracaksınız)
Paramızın yabancı paralar karşısında ne kadar değersiz olduğunu anlatın
Malı kodamanlar götürdüğü için 3 kuruşa çalışmak zorunda kaldığımızı bu yüzden alım gücümüzün olmadığını anlatın
Hayatta bana keyf veren çok az şey var arabalar ve motosikletler bunlardan 2'si ama 1.4 motorlu jeep compass 275 bin lira olmuş
Neyse demem o ki bu fiyata bu motor bedava,keşke 3 bin lira olsa,keşke land rover velar 200 bin lira olsa ve ilerde bi gün alma hayalleri kursak ama şartlar böyle üzülsekte sevinsekte böyle