Ben'de ZATlandım !!!

Merhaba kardeşler,

günlerce uykusuz geceden, intertteki her bir forum başlığını okuduktan (birkaç kere) 5-6 farklı bayii ile konuştuktan, deneme sürüşü yaptıktan, bizim siteye parketmiş motorları hiç çaktırmadan gelip geçerken inceledikten,
büyüklerime sorduktan, iyice soruşturduktan sonra ben de Mondial ZAT 150 almaya karar verdim. Allah'tan bir mani olmazsa yarin motorumu alacağım. Henüz ehliyetim yok, ilk fırsatta onu da alacağım.

Motor camiasında çok yeniyim, (2 hafta kadar oldu :) ) Ben de öncesinde motosikletleri farketmeyen "teneke sürücülerden" biriydim, maalesef...Motorsikletle tanışmamın öyküsü 2 hafta önce Ayvalıktan tatildeyken birden motorsiklet kiralama fikrinin aklımda belirmesi ile başlıyor. inanın öncesinde motorsikletlere hiç ilgim olmamış, birkaç kere dışında hiç binmemiş, merak edip bakmamışım, ama o gün ne olduysa motorsiklete binme arzusu beni uykumdan uyandırdı... herhalde birşeyler bilinçaltımda birşeyleri tetikledi, ama ne olduğunu henüz bile anlayamadım.

Öncesinde motorcuların kaba saba, serseri, hak hukuk tanımaz insanlar oldukları imajı vardı kafamda (tabii ki siz öyle değilsiniz...) Bakınız Türk filimlerinde müşde ar'ın etrafında dört dönen zincirli motorsiklet çetesi... Tabi ki bir imaj ve ön yargı, ama insanlar dünyayı kafalarındaki imajlarla algılarlar, gördükleri şeylerle değil...

Efenm, ertesi gün motorsiklet kiralayan şirket aramaya başladık. Ayvalıkta...sahil yolu üzerinde birkaç yer var, baktık falan. Bir dükkan, Öztürk otomotiv diye biyer, baktık dükkan düzgün görünüyor, düzgün adamlardır zannıyla girdik içeriye... Dedim ya motosikletten anlamayız, dolayısıyla soracak pek soru da yok;

- kaç para hemşerim günlüğü?
- abi 50 de, sana 40 olur... (sevdi beni :) )
- ii, çek bakalım şu kredi kartından ( motor da güzelmiş; Asya 150T)
- çekelim güzel abim.

(karttan para çekilir, imzalanır, sozlesme yapılır falan filan)

-abi yanlız küçük birşey var, çok küçük önemsiz aslında..
-yaa, nedir?
-abicim arka tekerin fireni tutmuyor, haa bir de sol ayna yerinden çıkmış be abicim, ama kolay sen böyle kullan, yarın sabah gel hallederiz iki dakka. ben burdayım zaten. onun bir mili var o gevşemiş, yerine oturup sıktık mı vidayı bişey kalmaz...
-hmmm. madem yarın sabah halledeceksiniz ok. dir. dikkatli süreriz. sabah da geliriz tekrar buraya..
-tabi abi iki dakka, şipşak hallederiz. sen merak etme..

(motorsiklet teslim alınır, arkada hanım, büyük bir heyecanla yola çıkılır, şöyle sahilde birkaç tur, sonra sarımsaklı pilajı, her yer de insan be kardeşim vıcık vıcık, ama keyifli şürmesi meredi...)

---ertesi gün---

-Selamun aleykum abi...
-Aleykum selam, buyrun.
-Dün biz burdan bir motorsiklet kiralamıştık da, arka firen ve sol aynada problem var, bu şekilde sürdük ama tehlikeli, bu şekilde devam edemeyeceğiz, arkadaş motoru getirirseniz yaparız demişti...

(bu sefer dükkandaki adam değişmiştir, herhalde bunların patronu, 40 yaşlarında bir adam)

-Allah, allah nasıl vermişler motoru bu halde yaa, kafam bozuldu şimdi...
-Bilmiyorum abi, arkadaş yarın gel yaparız dedi, ben de tamam dedim..
-E bugün pazar ben nerde yaptırayım bunu...
-Ne biliyim abi nerde yaptıracağını, arkadaş yaparız dedi ben de ok. dedim...
-Bi bakalım, şurda .... usta açıktır belki.

(adam motoru alır gider, ustaya bakmaya, 10dk. sonra geri döner )

-Hocam, usta kapalı, başka yer de yok burda yaptıracak...
-E ne yapıcaz, ben bu şekilde binemem bu motora...
- (sessizlik)
-İsterseniz bindiğim kadarını kesin, paramı geri verin, bu şekilde kullanamam ben bu motoru..

(bu arada nasıl olduysa, bir önceki gün motoru bana kiralayan herifler dükkanın önüne gelir, biz bu anda biraz da gerginleşen bir atmosferde patronla münakaşaya başlamışız...

patron- Bu arkadaş dün motorsikleti bu şekilde kiraladığını söylüyor...
adam - evet abi, ben vardım dükkanda, söyledim motorsikletin kusurunu kabul etti ne yapayım....
ben- (şaşkınlıktan bir süreliğine dilim tutuluyor...) iyi de kardeşim yarın gel yaparım dediniz, geldim, yapın o zaman.
adam- yapamayız abi, bugün pazar, ben nerden bulayım açık usta, hepsi kapalıdır.
ben- kardeşim sen dün demedin mi bana gel yarın yaparız diye...

(buraya dikkat)

adam- yok yahu ben öyle demedim ki, hem bozuk olduğunu bile bile niye aldın motosikleti, almasaydın, hem almışsın motosikleti gezmişsin, bir de paramı geri ver diyorsun, ben böyle iş görmedim kardeşim...

(böyle bir işin görülmediği çok doğru, zaten adamın söylediği tek doğru şey de buydu. Adam iki dakka sonra, motoru düşürdüğümü, çizikler olduğunu bunları yaptırmassam sözleşmeyi geri vermeyeceğini falan söylemeye başladı, -ahlaksız bir karşı atak yani -- karşılıklı laflaşmalar vb... anladım ki bu herifler batak, birden beni dükkana sokup, üçbeş kişi sardılar çevremi, yanımda eşim de var...bu sefer beni suçluyorlar, motoru beleşe getirmeye çalıştığımı falan ima ediyorlar, lanet olsun dedim, bıraktım motoru çıktım dışarı....

sonuç: 40 YTL bayılıp, motoru kullanamadan eve dönüş...

Aynı gün, bende tatminsiz kalan motorsiklet kullanma şeysi (bir isim bulamıyorum, ne ise artık...) cepten internete bağlanıp - tatildeyiz ya- boru gibi bir GPRS faturasına katlanmayı göze alarak internette motorla ilgili bişeyler arama itti. bu siteyi de o gün farkettim.

işte benim motorsikletle tanışma maceram.

Allah kazasız belasız bir "motorsiklet kariyeri" nasip etsin, çünkü öğrendim ki motorsiklet yufka açmak gibiymiş, yufkayı parçalamadan yavaş yavaş, hep daha iyi yaparak, fıstıklı baklava yapacağız...

Nick'imi de "smoothrider" seçtim ki, kolaylık ve sükunet ile süreyim, keyifli sürüş yani...

Yeni başlayanlar için her türlü öneriye açığım, sevgiler, saygılar....

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
:bounce: sevgili smoothrider

aramıza hosgeldin. :rendeer: en dogru secimi yaptıgın için tebrikler.. :king: kazasız belasız sürüşler..güle güle kullan.. mondial sayfasında bulusuruz.. :queen: :)

motorsiklet camiasına hoşgeldin.
kazasız belasız sürüş için motorunun limitlerini zorlama.

hayırlı olsun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
smoothrider, abi çok güzel bişeyle okunaklı anlatmışsın yaşadıklarını malesef memeleketimizde böyle insanlarda var aslında başka bi yönden bakarasan iyide olmuş yoksa motor alma fikrini askıya alabilirdin bence tadı damağında kaldığı için alıyosun şimdiden hatırlı olsun tekerlerin hep düz bassın bu arada rodajı bitene kadar yorma motoru aramıza hoş geldin :rendeer: :king:

Süper Moderatör (BBRR)
bakın size birkaç taktik anlatayım
- motoru kiralarken motor sağlamdır dolaşır otele gidersin motoru kiralarken kaldığın otel filangibi bilgileri verdinya adamlar akşam gelir sinyali söker sen motoru teslim etmeye gidersin adam abi bunun sinyali yok der bakarsın cidden yok anlaşma gereği tazmin edersin
- her motorun yedek anahtarı vardır ama senin haberin yoktur motor otelin önünden yürür motoru komple tazmin edersin
bu gibi olaylara sık rastlanır ha bu taktikler sadece türkiyede deil yurt dışındada aynıdır bir sayfiye yerine gidipte motor kiralayacaksanız önce pazarlık edin
kaldığınız otelde motoru içeri alacak kapalı veya çevrili bir yer olmasına dikkat edin
kesinlikle otel bilginizi doğru varmeyin ve arkadaşımızın ki gibi bir motoru asla kiralamayın arka freni tutmayan motor kiralanırmı tatilden mezara Allah korusun
motoru teslim aldığınızda illaki sinyalini farını elciklerini ve varsa üzerindeki çizik ve göçükleri zabıt altına alın ki adam bu yoktu sen yaptın diye çamur yapamasın :bounce:

smoothrider, aramiza hosgeldin. :rendeer:
bayagi hizli ve macerali bi baslangic. güzel :)

--------------------------------------------------------------------------------
smoothrider
yaşadıklarına çok üzüldüm ve çok sinirlendim...geçmiş olsun...aramıza hoşgeldin...yaşadıklarını unutacağın bi yerde ve karardasın;)şimdiden hayırlı olsun :thumleft:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar