bende bir adet motora göz koydum fakat yardımlarınıza çok ihtiyacım var

17 yaşındasın motosiklete başlamak istiyorsun bunu 3 yıl bekletip 1 yıl kadar küçük cc motosiklet kullanıp 4 yıl sonra istediğin motora kavuşmak istiyorsan sen bilirsin bekle

arkadaşım sen beni anlamamışsın sanırım ben önceden plan program yapıyorumki zamanı gelince sıçırgan olmayayım sıçırgan demekde aceleyle iş yapmak oluyor daha doğrusu işi doğru düzgün yapamamak oluyor.benim istediğim motorsiklet ha deyince alabileceğim bir motorsiklet değil. hazırlıktan kastım hem maddi hemde mental hazırlıktır. bak mesela yukarıdaki arkadaş bir örnek verdi 10.000 km örneği demekki benim gibi 0dan başlayan bir insanın tecrübe etmesi gereken çok km var önümde çok yol var. ayrıca 3 veyahut 4 yıln okadarda uzun yıllar olacağını düşünmüyorum sonuçta daha 17 yaşındayım.dediğim gibi bekleyebilirim.

arkadaşım sen beni anlamamışsın sanırım ben önceden plan program yapıyorumki zamanı gelince sıçırgan olmayayım sıçırgan demekde aceleyle iş yapmak oluyor daha doğrusu işi doğru düzgün yapamamak oluyor.benim istediğim motorsiklet ha deyince alabileceğim bir motorsiklet değil. hazırlıktan kastım hem maddi hemde mental hazırlıktır. bak mesela yukarıdaki arkadaş bir örnek verdi 10.000 km örneği demekki benim gibi 0dan başlayan bir insanın tecrübe etmesi gereken çok km var önümde çok yol var. ayrıca 3 veyahut 4 yıln okadarda uzun yıllar olacağını düşünmüyorum sonuçta daha 17 yaşındayım.dediğim gibi bekleyebilirim.
Arkadaşım? Sıçırgan olmadan dediklerimi iyi anlasaydın iyiydi "ama nerde" 4 yıl motosikletsiz beklememen için A tipi ehliyet başlama diyorum. Al adam akıllı yaşına uygun a1 a2 o 10 bin 20 bin küçük cc ile yap sonra yeri gelince alırsın A tipini. A tipi alıp motosiklete öyle başlayım diyorsan 20 yaşında "mental" ve "maddi" açıdan hazır olduğunda büyük cc alamayacağın için küçük cc ile başladığında moralin bozulur. Yok illa alırım dersen bu sefer başın belaya girer. Hem cebin hem canın yanar. Seni düşündüğüm için yazıyorum. Neyse dediğin gibi senin gibi 0 dan başlayan birinin daha tecrübe etmesi gereken çok şey var.

18 yaşında a ehliyet alamazsın
18 yaşında alınabilen motosiklet ehliyeti A2'dir buda demek oluyor ki güç ağırlık oranı 0,2yi geçmeyecek ve kwsı 47nin üstünde olmayacak yani A2 ile yüksek hacimli cruiser zor bence ama araştırmak lazım.

47 kw değil 35 kw'ymış yani o da 47 hp yapıyor

Arkadaşım? Sıçırgan olmadan dediklerimi iyi anlasaydın iyiydi "ama nerde" 4 yıl motosikletsiz beklememen için A tipi ehliyet başlama diyorum. Al adam akıllı yaşına uygun a1 a2 o 10 bin 20 bin küçük cc ile yap sonra yeri gelince alırsın A tipini. A tipi alıp motosiklete öyle başlayım diyorsan 20 yaşında "mental" ve "maddi" açıdan hazır olduğunda büyük cc alamayacağın için küçük cc ile başladığında moralin bozulur. Yok illa alırım dersen bu sefer başın belaya girer. Hem cebin hem canın yanar. Seni düşündüğüm için yazıyorum. Neyse dediğin gibi senin gibi 0 dan başlayan birinin daha tecrübe etmesi gereken çok şey var.[/QUOTE

cevap içi teşekkür ederim hocam

Bence de Emre nin dediği gibi yapsan daha uygun olur. Git şimdi a1 ehliyet ve ybr125 motoru al. Yaşın a sınıfına uygun olana kadar yeterli tecrübeyi edinmiş olursun. Şimdiki aklım olsaydı ben de bu şekilde yapardım.

A1 ehliyet yaşı 16
A2 ehliyet yaşı 18
A ehliyet yaşı 20 ve 2 yıllık A2 tecrübesi veya tecrübe gerekmeden 24

Son düzenleme:
Bence de Emre nin dediği gibi yapsan daha uygun olur. Git şimdi a1 ehliyet ve ybr125 motoru al. Yaşın a sınıfına uygun olana kadar yeterli tecrübeyi edinmiş olursun. Şimdiki aklım olsaydı ben de bu şekilde yapardım.

A1 ehliyet yaşı 16
A2 ehliyet yaşı 18
A ehliyet yaşı 20 ve 2 yıllık A2 tecrübesi veya tecrübe gerekmeden 24

teşekkürler hocam:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar