Bence motosiklet daha güvenli

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bir paylaşım sitesinde gördüğüm, şaşırdığım, üzüldüğüm bir resim ve açıklama..
Ve bence motor trafikteki araçlarla aynı olmasada hemen hemen eşdeğer tehlikelerle karşı karşıya..
(açıklama ve olay bana ait değildir)
Kaynak;
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.355516447801528.91398.204117782941396&type=3

10 Hava Yastıgı Olan 2010 Model Araç 4-5 Aylık İken Kaza Yapıyor 24 Metre Boyunca Takla Atmasına Ragmen 10 Hava Yastıgından 1 Tanesi Bile Açılmıyor... Hyundai Assan Yetkilileri İle Görüsmemiz Neticesinde Aldıgımız Cevabı Aynen Yazıyorum.. Arac Kaza Esnasında Alttan Darbe Alacak Ve Hava Yastıklaarı Açılacak... Simdi Size Soruyorum Kaza Yaparken Aracının Önünü Kaldırıp Alttan Darbe Almasını Sağlayan Kaç Baba Yiğit Var... O Halde Söyle Bir Sonuç Çıkıyor... 2011 Model Hava Yastıklı Bir Araca Binmekle 89 Model Hava Yastıksız Bir Araca Binmek Aynı Şey Deilmi.... BU ARAC HYUNDAİ İ 30 İŞTE HYUNDAİ KALİTESİ İŞTE HYUNDAİ MODELİ AİLENİZİ CANINIZI TAŞIDIĞINIZ ARACI ALIRKEN SEÇERKEN DİKKAT EDİN... PAYLAŞINKİ HERKES GÖRSÜN... HYUNDAİ KALİTESİNİ.....

Belki emniyet kemeri falan takılı değildir kaza anında, bazı araçlarda kmer takılı değilken açılmıyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Belki emniyet kemeri falan takılı değildir kaza anında, bazı araçlarda kmer takılı değilken açılmıyor.

örneğin vectra b.. fakat hundailerde açılıyor diye biliyorum.. enteresan olan ilgili kişilerin verdiği cevap..

bunları görerek ibret almak lazım hız her türlü tehlikelidir kim bilir bu aracın sahibi nasıl hız yaptı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Forumdan Uzaklaştırıldı
istisnalar kaideyi bozmaz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
istisnalar kaideyi bozmaz.
istisna olan motorun ağır kazaları bence..
günde arabanın içinde sıkışıp kan kaybından kaç kişi ölüyor, yada sakat kalıyor?
araba kaç kişiye çarpıyor?
kaza sırasında kırılan camlar kac can alıyor?
v.s.vs

abov çok tehlikeli başlık motor forumunda gizli araba fanatikleri kapışır birazdan :p

Arabada büyük ölçüde kendi hatalarımızdan dolayı zarar görürüz motosiklette karşıdaki kullanıcaların hatalarıda bizim zararımıza olabiliyor.

Arabada büyük ölçüde kendi hatalarımızdan dolayı zarar görürüz motosiklette karşıdaki kullanıcaların hatalarıda bizim zararımıza olabiliyor.

Çok doğru söyledin gerçekten.. Arabada bi hata yaparsın, kaza yaparsın.. Araba hasar alır, sen ufak sıyrık alırsın. Ama yaptığın hata karşındaki motosikletlinin veya yayanın ölümüne yol açabilir..

Arabaları sevmem ben zaten nedense..

Virajı alamayıp bariyerlere boylu boyunca sürttüren araba birkaç bin TL'ye tamir ettirilir ama motorla benzer bir durum ciddi kaza demektir, ciddi yaralanmalara hatta ölüme sebep olabilir. Bu nedenle motosiklet sürücüleri bir sürü koruma gereci kullanmak zorunda işte, tehlikeli bir taşıtın kazası sonucu yaralanmaları azaltmak için.

benim görüşüm tabiki kaza esnasında motosiklet daha risklidir fakat tüplü araba motosikletten daha risklidir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
image.php
[/URL][/IMG]

Bildiğim kadarıyla araç içersindeki 3 kişi hayatını kaybediyor, motosiklet sürücüsü hayatta :queen:

Bu aracın airbag açmaması gayet normal arkadaşlar niçin bu kadar şaşırılıyo bu duruma:silent: araçta bu işi gören sensörler var onlara darbe gelmez ise açılmaz yani bu her markada böyledir. internette yapılan bi karalama kampanyası sadece bakın diğer fotolar arabanın orta direklerine dikkat edin lütfen yan hava yastıklarını açan sensörler bu direklerde hiç birinde sensörü açacak bir darbe yok ön taraf içinde airbag açmasını gerektirecek bir durum yok.
Picture016.jpg

2lfd7.jpg

2lfcq.jpg

Bence Otomobil Daha güvenli Çünkü Ben araba ile takla attım araçda 2 kişiydik 4 takla attık Allaha şükür burnumuz bile kanamadı Üstelik 1991 model Daccia O hızla yANİ 140 LARDA mOTOSİKLETLE Uçsan sonuç ne olurdu Yoldan geçen bi arabanın altına girsen yada _?

öncelikle böyle bir paylaşımda bulunmanız cok güzel. yalnız yazdıklarınız bana inandıricı, daha dogrusu mantıklı gelmedi. öncelikle hava yastıklari benim ünide tez konumdu, ona dayanarak bişeyler yazmak istiyorum.

öncelikle hava yastıklari bulundugu bölgelere göre sensörler aracılıgi ile islerini górurler. yani standart olarak bunlarin belli ölcü oranları<yanlıs hatirlamıyorsam önden 30-40cm motor bloguna dogru iceri girince> vardır ve bu ölcü oranlarına gelindigınde sensörler devreye girer ve hava yastıgının icinde bulunun 2 farklı gaz<bunlar normalde ayri ayrı muhafaza edilir>tepkimeye girerler. bu o kadar hızlı bir tepkimedirki saniyenin milyonda rakamlariyla belirtilir ve hacim olarak yer kaplamaya basladigi icin bulundugu hazneden dısari cıkar. bu yazdıklarim yan ve perde hava yastıkları icinde gecerlidir. yani aracın alttan alacagi darbeye göre sensör konulmasi sacma.

yazdıklarimda yanlıslarim varsa, düzeltirseniz sevinirim...

Son düzenleme:
nette her gordugunuze inanmayin.
gecen yaz daha 300 km de bir fiat puntoyu kaskodan alip ( kazali ve pert karari verilmis) minimum masrafla tamirini yapip sattilar. alan adam sevinmistir 300 km de araba aldim diye ama aracin airbaglerin kablolarini bile takmadilar. sadece yeri bos kalmasin amaciyla takip alel acele pazara cikardilar. yarin bu arac kaza yaptiginda ayni haberlere konu olur.
Bazen hicbirsey gorundugu gibi olmuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar