Ben yandım sizde yanmayın !!!!!!!!

Arkadaşlar 2006 yılında 2006 model motorumu saatım devrini vermedim. Sattım adamda başkasına satmış.Şu an vergi borcu 400 milyon bu parayı ödemeden emekli olamıyorum ne yapmam lazım acil yardımlarınızı bekliyorum

-sattım adam motoru başkasına satıyor pazarda sattı için kime sattı bilinmiyor
-çalıntı diye bildirecektim polis sizin başınız ağrır dedi vazgeçtim
-üstüne aciz getirin dedi aciz getirdik yakalamalı halen yakalanmadı

NE YAPACAMI ŞAŞIRDIM SİZLERİN BİLGİLERİNİ BEKLİYORUM

Size ait olan bir motosiklete nasil oluyorda haciz islemi uygulaniyor anlamis degilim , ve vergi borcu yuzunden emekli olamamiyor olusunuzu anliyamadim ?

Emekli olacaksaniz motosiklete ait vergi borcunu bir an once yatirmanizi tavsiye edebilirim zira buradaki arkadaslarin bir cogu gibi kaz gelicek yerden tavuk esirgemem , lakin kazi aldiktan sonra bir guzel tavugun pesine duserim .

ve boyle bir hataya dusmemek icin bir onceki hatadan ders almayida unutmamali.

Selamlar.

abi siz trakyalı mısınız?

nerden anladın ACİZ'den mi:queen::queen:

Kesinlikle yapman gereken çalındı demek,,
gerçi bağlama emrıde cıkartmışsın bişiy fark etmıyecek yani.

veya kısaca sen uğraşma sattıgın adama git söyle,
ben sana sattım ver 400 lırayı öde borcu emeklı olucam dıye konuş,
veya adamı bulsun,
illa bir adres bişiy bırakmıstır,
nasıl satmış??

motor var ,,motor demişte adam tamam ver deyınce al parayı ver motoru diye vedalaşmıslarmıı???

varmı böyle zihniyet,
işin zor,
Allah Kolaylık Versin...

nerden anladın ACİZ'den mi:queen::queen:

Kesinlikle yapman gereken çalındı demek,
veya çok samimi olduğun birine senet yapacaksın eskı tarıhlı,
oda o senet ile motoruna haciz getirecek o şekılde,
bağlama emri çıkarılacak,

veya kısaca sen uğraşma sattıgın adama git söyle,
ben sana sattım ver 400 lırayı öde borcu emeklı olucam dıye konuş,
veya adamı bulsun,
illa bir adres bişiy bırakmıstır,
nasıl satmış??

motor var ,,motor demişte adam tamam ver deyınce al parayı ver motoru diye vedalaşmıslarmıı???

varmı böyle zihniyet,
işin zor,
Allah Kolaylık Versin...

aciz :D:D:D

Mersin İl Temsilcisi
ben edirne de trakya üniversitesinde okudum. istanbul pendikte ( mühacirlerin arasında) 2 sene kaldım çalışmak için. abe anlarız biz de biraz insanın asından ;)

canım memleketimin her yanı başka bir güzel ve her güzelliğin bir de dikeni var. abicim, sen sattığın adamı bul, ona de ki seni karakola şikayet edecem, benim motorumu sattığın için dava açacam de. parasını verdim derse satış almadığı için suçlu olur. parasını vermedim derse, mal hala senindir, senin eşyanı satar.

bakın size bir hikaye;
bir gün kralın biri tellal çıkartır ve der ki: her kim ki bana yalan söylerse ve ben de aksini ispatlayamazsam bir küp altın vereceğim. aksini ispatlarsam kellesini alırım.

pek çok kelle gider ve bir gün biri çıkar kralın karşısına der ki :
kralım, babam size bir küp altın bırakmış. eğer bırakmamış ise ispat edin. bırakmadı deyince o zaman hediye altınımı ver de gideyim, bırakmış ise babamın altınını ver de gideyim der

çaktın mı abi olayı?

para verdiğini inkar ederse, mal senindir
verdiğini kabul ederse devralmadığı için suçludur.
bırak bu bataklıkta o çırpınsın ama sen hemen emekli ol da bir an önce maaşını al... olmadı sadakan olsun....

Son düzenleme:
şu fikrimi bir araştırsanız

artık olan olmuş,vergi borcunu ödeyin.

plaka ve ruhsatı kayıp olarak bildirin ve yenisini temin edin.

daha sonrada aracı trafikten men edin

yapacağınız şey çok basit eğer ruhsat sizdeyse.(MT üyelerimizin birinden okudum)

borcu ödeyip motora hurda belgesi alarak trafikten men ettirmek.ondan sonra sizin ilk sattığınız adam yaptığı terbiyesizliğin cezasını çekecektir.

Evet en mantıklısı ne yazıkki bu...

400 ytl vergi borcu + 130 ytl aracın trafiikten düşürülme parası...

Total:530 ytl

bunuda kendinize kazanmış olduğunuz yeni bi tecrübe olarak değerlendirip,emekliliğin keyfini çıkarın,zira suçlu sizsiniz,devirsiz sattığınız için...

Uzun yolu seçer mahkemeye verirseniz yada motosikletin bulunup bağlanmasını beklerseniz-ki olabilir mümkün...

En az bir sene daha emekli olamazsınız...

Siz bütün ödeme işlemlerini yapın,emeklinizi olun,sonrada sattığınız kişiye,gözdağı verirsiniz,hiç ödememiş gibi,ne koparırsanız kardır...

Saygılar...

O şekilde olmuyor fenni muayene istasyonundan tespit raporu isteniyor hurdaya ayrılacak veye trafikten çekilecek araç için tespit raporu içinde muayene istasyonlarındaki görevlilerin motoru görmeleri gerekiyor:pale:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:12 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:10 AM ----------

yapacağınız şey çok basit eğer ruhsat sizdeyse.(MT üyelerimizin birinden okudum)

borcu ödeyip motora hurda belgesi alarak trafikten men ettirmek.ondan sonra sizin ilk sattığınız adam yaptığı terbiyesizliğin cezasını çekecektir.

Zayiden ruhsat çıkarken bile tespit gerekiyor artık:pale:

tşk

arkadaşlar hepinizin önerilerini dinledim çok tşk ediyorum
ruhsat bende değil malesef
trafikten sanırım ruhsatsızda ihraç edilmiyor
bir şerefsizin gereksizlini ben çekiyorum

bilgilerinizin devamını bekliyorum

aslında benzer bır sorunda bende var adama ihtarnname gonderdım motoru uzerıne al diye 40 tl masraf ettım noterde motorun ruhsatı bende su an ama serefsız adam benden habersız ruhsatsız motoru satmıs şimdi şimdi adamda kayıp motorda ne yapabılırım ben arkadaşlar savcılıga suc duyurusunda bulunsammı acaba

Sahte çalıntı ihbarının cezası var haberiniz olsun.Mahkemede soracak hakim nasıl oldu diye.Ben falancaya motoru sattım, ruhsatı anahtarı verdim dediğiniz an işiniz biter.

Malını noter tasdikli satmayan hak iddia edemiyor, bu kadar basit.

Gerçi yakında yeni uygulamaya geçilecek, satışlar trafik şubeden olacak gibi.O zamanda bir sürü problem çıkacak.Fiziki koşullar yetersiz onca alım satım işine.

Kesinlikle noter satışı yapılmadan motorunuzu teslim etmeyin.Kimseye güvenmeyin.Mesleği, geliri, yaşı ne olursa olsun.

Eğer yüksek bedelli motorunuzu satıyorsanız ve adam noter parasına kem küm ediyorsa gerekirse noter parasını da siz karşılayın ama notere mutlaka gidin.

Ne yazık ki düşük bedelli motor satışlarında noter parası çok göze batıyor.O yüzden hiç kıvırmadan daha en başta 150 lira civarında noter parası vereceğini de alıcıya hatırlatın.

Bu olaylar çok sık yaşanıyor.Kişisel fikrim 1000 liralık motor bile satsam gerekiyorsa noter parasını da veririm ve motoru anca öyle teslim ederim.Sonrasında ödeyeceğiniz paralar ve yaşayacağınız sıkıntı inanın 1000 liradan daha fazla!

Ne yazık ki ülkemiz bir bürokrasi ülkesi.Devlet vatandaşına hiçbir yerde güvenmiyor.Sözlü beyanların yada taraflar arasındaki yazılı kağıtların hiçbir hukuki geçerliliği yok.Hani şu kendi aramızda yazdığımız aldım sattım kağıtları var ya, imzalıyoruz araya karbon koyup falan.Alın onları kağıttan uçak, gemi falan yapın.Anca o işe yarar çünkü.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben almaya calısıyorum devrını herıf mırın kırın yapıyo bak şu dun yanın haline kimi deretmek ıster devredemez kımıde devrını almak ıster alamaz ornek ben :D

ben almaya calısıyorum devrını herıf mırın kırın yapıyo bak şu dun yanın haline kimi deretmek ıster devredemez kımıde devrını almak ıster alamaz ornek ben :D

İşte tersine oluyor bazen bende motosikletin satışını alacağım diye ruhsat sahibinin peşinden koşuyorum :pr:Adam iki haftalığına Rusyaya gidiyorum gelince hallederiz dedi tam 7 aydır piyasada yok:pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İşte tersine oluyor bazen bende motosikletin satışını alacağım diye ruhsat sahibinin peşinden koşuyorum :pr:Adam iki haftalığına Rusyaya gidiyorum gelince hallederiz dedi tam 7 aydır piyasada yok:pr:

benımkıde bıdahakı ay abi deyıp habıre sallıyo almıcam görcek ebesını:D bu sefer o kosturcak ıyı nıyetımızı suistimal edıyolar dimi hemşo :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar