Ben mi hatalıyım ? Trafik bilgisi olan arkadaşlar bekleniyor

Tam arkadamki sürekli korna çalarak beni taciz ediyor , bende ışıkları göremiyorum diye diğer öndeki araçların oraya girmiyorum. Bir kere en öndeyken arkamda korna çaldı bende yeşil oldu diyerek yola çıktım kaza atlattım. Yol acayip dolu en işlek yer burada. Arkadamki arabaya ışıkları göremiyorum dedim arabanın içinden hareket vs yaptı takmadım yeşile kadar yerimde durdum. Ama eve gelince içime düştü bu olay acaba hata mı ettim diye ? Sizce hatalımıyım yoksa haklı mı?

w1BdJY.png
[/url][/IMG]

Dostum trafik kurallarına göre motor da bir araçtır ve bir şerit hakkı vardır. Bu konuda sıkıntı yok. Bir şerit sana ait ve sende kırmızı ışıkta ışığı görecek şekilde durduysan eğer hiç bir sorunun yok 2metre geride dursan nolcak. Adam 2metre daha ilerlese nolcak. Sen kurallara uyarak gereğini yapmışsın.

hatalı olup olmadığını bilemem ama senin yerine olsam motoru bırakıp adamın yanına gidip 'hayırdır birader sıkıntın mı var' derdim net.

Eğer kırmızı çizdikleriniz ışıklarsa, diğer araçlar hatalı. Işığın önünde durmak nasıl bir mantıktır ki ?

Kavgaya gürültüye hiç gerek yok dostum. Boşu boşuna uzıcak. Yeşilin yandı mı sen devam et bak işine.

aynen öyle.. kimseyi engelleme ama kurallara uy ve dikkatli ol. biri el yapmış, diğeri kol çıkarmış, muhattap bile olma..

Yesil yanınca arkadakiler korna yapar merak etme :d

2 aracın arasında rahat girebilecegim kadar yer varsa girerim ama yoksa öndeki arabayı ortalarım ama hafif kenarda durursan hemen korna calar cekil kenarıya der ama o fırsatı vermiyorum pasa paşa bekliyor

Kendi ve diğer sürücülerin hayatını tehlikeye düşürmeyecek şekilde motor kullanmak esastır. Siz kendinizi tehlikeye atmayacak şekilde pozisyon almışsınız. Diğer sürücülerin size ne dedikleri hiç önemli değil. Birinci kuralımız her zaman ÖNCE EMNİYET'tir. Ayrıca; trafikte veya günlük yaşantıda önemli olan efendiliktir. İnsanlarla münakaşa etmek, kavga etmek, hır gür çıkarmak ne bize neden karşıdakine bir şey kazandırır. Zaman zaman haklı olsam bile yeri geldiğinde karşımdakine bakıyorum, eyvallah diyorum, olayları büyütmeden yoluma gidiyorum. Çünkü cahil bir toplumuz, görgü kurallarını, toplu yaşama kültürünü bilmiyoruz.

Tamamen haklısınız fakat bu şekilde ortada durmak yerine sağ şerit ve sol şeritte durmanızı tavsiye ederim. (Sağ şeritte kamyon otobüs varsa sol tarafda durun.)
Sizin arkanızdaki arabayı da, arkasındaki başka bir araba taciz ediyor olabilir yürüsene kardeşim diyerek.

Teşekkürler arkadaşlar , artık korna çalan olursa cevap bile vermeyeceğim.

bizim ülkede yaya geçidinin üstünde beklemek gibi salak saçma bir huy var. Adı üstünde yaya geçidi ama gelde o dingillere anlat işte. Sen doğrusun tabiki şerit senin hakkın aynen devam et.

kornaya bi bak neymiş filan, baktın ki bu lamba olayı gibi benimki seninkinden daha büyük çekiyor, bi okey işareti ver ve irtibatı kes..
olurya belki ciddi birşeye dikkat çekmeye çalışıyorlar olabilir tabi.

Yol ver önüne geçir,sonra sen taciz etmeye başla.
Korna çalmayı çok seven sabırsız denyolara en iyi çözümümdür.

Motorlardan nerdeyse yarısı kadar ötv alıyorlar gişelerde araba gibi paranı ödüyorsun yol senin arkadaş parasını ödemişin:)

Şaka bir yana trafikte kavga olaylarına girmeyelim arkadaşlar.Türkiyede yaşıyoruz adam evinden nasıl çıkmış bilmiyoruz.Belki karısını bastı da arabaya bindi,o cinnetle ne yapacağı belli değil silah çeker,bıçak çeker ölsende sen üzülürsün öldürsende.Bırak o kendini orda tatmin etsin biliyorum çok zor ama en sinirli anınızı hayal edin ve o adam öyle diye varsayın boşverin gitsin o belasını bulur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar