bellik(koruyuculu böbreklik) ve ya sırtlık beli uzun yolda korur mu

sırtlık veya bellik(böbreklik) alayım mı bir de de dik oturarak ve sık ve uzun süreli dinlenerek gitsem 700 km lik yolu bitirebilirmiyim bel ağrılarım geçtiğimiz aylarda 2 sefer kısa süreli ve orta şiddetli kendini gösterdi ama dedğim koruma fay da eder mi bilmek istiyorum. bu ağrı beni ciddi uyarıyor vücudum bir anda litleniyor

Son düzenleme:
HOCAM ben uzunyıllardır sporla uğraşıyorum ve spor akademisini bu yıl bitirdim..sendeki bel ağrısı neden kaynaklanıyor??
bende hafif düzeyde disk zedelenmesi var ve motora bindğim zaman mutlaka korumalı bellik kullanıyorum,bellik benim stabilitemi sağlıyor,yoksa yolculuk bir müddetten sonra zulüm hale geliyor..

bence önce bir doktora görün bu bel olayı asla ama asla ihmale gelmez..allah korusun büyük sorunlar doğurabilir sonradan...

sağ ol mecit bende sporla uğraşıyorum 4-5 aydır spor yapıyorum ısınma ve strecing den sonra düz mekik, ters mekik ve ağırlık çalışıyorum ama 10aydır motor kullanıyorum bu ağrı da sporla beraber kendini gösterdiği için bel fıtığından şüpheleniyorum ağrı tam olarak kuyruk sokumunun hemen üzerindeki o yuvarlak kasın kasılmasıyla kendini gösteriyor kısa süreli, orta şiddette acı veren fakat beni korkutan vücudumu kilitleyen yani sinire baskı yapan bir ağrı sen de bilirsin benim belim zafıf 1,71 boyum var ama 62 kilo da olmama rağmen hafif göbekli duruyorum yani belim çukur doktora gidecem ama şimdilik yola çıkmadan bellik gibi bi şey alsam nasıl bir faydası olur acaba haa bu arada annem de bel fıtığı var ve iş yaparken beline kaşkolu sıkıca bağlayınca rahasızlığından şikayetçi olmuyormuş

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
teknik acıklamalar yapmışsınız zaten.ancak ben sunu soyleyeyim.ruzgara karsı kesin cozum oluyo.bel ve böbrek kısımları(iki yan tarafımız)kesinlikle soguk almıyo.birde belimizde sarılı olarak durdugu için bir tokluk hissi veriyo o da rahat ettiriyo bence.fikrim budur.ben ozellikle uzun yolda kullanılmasından yanayım

hem sağlık açısından en önemli uzuvları korumada çok büyük faydası var
hemde bir kaza anında omuriliğinizin zedelenmesini önlüyor kısmende olsa bildiğim kadarıyla

bellik bende kullanıyorum..kışın belim de iç kısımda böyle sızlama türünde ağrılar oluyordu... iki uzman doktara gittim üşütmeden demişti.. ama senin durum kilitleme falan oluyorsa bence mutlaka bir uzmana git derim hiç deeğilse bi MR çekim yaparlar..tedavine başlarsın benim kanaatimce..

Bellik güzel bir olay. Sürekli kullanırdım. Ancak yaklaşık bir haftadır kayb ettim belliğimi şimdi eksikliğini hissediyorum. Böbreklerim sık sancımaya başladı. Yenisini almam lazım.

Motosiklet kullanıyorsanız belliği ihmal etmeyin, hatta komple sırt koruma almanızı öneririm. Çünkü bu kaza denen şey hep başkalarının başına gelmiyor. Geçen ay kaza yaptığımda montun içindeki gömleğimin sırt kısmının dikişlerinden açıldığını ancak ertesi gün farkettim, belliğin tam üst kısmından iyi mi. Bu da bir örnek işte. Sıcak falan demeyin takın belliğinizi arkadaşlar.

Şu bel sorunu yaman hadise vesselam. Bende bel fıtığı var ama motora veda edecek kadar ciddi değil demekki. Size önerim doktor tavsiyesine göre hareket etmeniz ama tutkunuzu da yabana atmamanız tabii. Valla motor tutkusu ilk kaygılarımın aksine benim belime -ve ruhuma- iyi geldi, kimseyi yanlış yönlendirmiş olmayayım ama. Ben öyle olduğuna gönülden inanıyorum, sadece inanmakla kalmayıp bunu kendimde görüyorum da :wiinkk:

Uzun yolu bırak kısa mesafede bile sırtlık kullanmanı öneririm bir düşme anında sırtını gerçekten iyi koruyor.Ne kadar iyi korumalı montun olursa olsun bu montların sırt korumaları oldukça ince ben sırtlık varken düştüm ordan biliyorum kesinlikle herkes kullanmalı tabi kendine değer veren herkes :wiinkk:

uzun sirt omurilik korumasina diyecegim bisi yok ama belligin kaza aninda ne kadar koruyacagi tartisilir. belliği yabancilar genellikle "kidney belt" (bobrek kemeri & kuşağı) olarak adlandirmislar sanirim buradan esas amacinin ne oldugu anlasiliyor :cat:

Bundan almayın
Prosev-B375-5-Disli-Bellik_20848_1.jpg

Bundan alın :
2011718183959_sirtlik.jpg

Bel konusu açılmışken, dikkatimi çekiyor hep sopa yutmus gibi dimdik motosiklet kullanan arkadaslarin beli hiç agrimiyormu, ben ne zaman dik durmaya calissam belim agrir bu yuzden hep kambur duruyorum. Bende mi sorun var.

http://www.mediafire.com/watch/nzt8aqbm52nyxmv/VID-20151224-WA0002.mp4

Youtube kanalim olmadigi icin ve dispute acabilmek icin bu linke yuklemistim arkadasin cektigi videoyu. Ayni marka iki ceketin ikincisinde adi kaucuk bir parca var. Digerindeki sirt korumasi ise uzerinde epey suruklenilebilir bir parca :) kemikli olanin icinden birde komple koruma giymeye kalkinca asiri rahatsiz oluyor. O yuzden sadece bellik kullaniyorum. Zaten spor ceketlerin icinde cok abes oluyor omurilik korumasi. Enduro ceket icin, kemikli sirt koruma yoksa eger gayet guzel olur.
(Not: videonun çekildiği ortamda bir hayvan! Sesi var o yuzden sesini kisarak izlemenizi tavsiye ederim)

öncelikle geçmiş olsun. bel fıtığı biraz daha komplikedir. hangi omurda sıkıntı olduğuna göre değişen ayak parmaklarınız topuklarınızdan tutun belki boyuna hatta el parmaklarınıza kadar ağrı vurabilir. bir ihtimal olarak yumuşak doku zedelenmesi. yüklenmekten, yanlış ve ters hareketlerden, bağ dokulardan, ne kadar ısındığınızı streching inizi yaptığınızı söyleseniz de soğuk kas dokusunun ani yük binmesinden vs olabilir. bu kesinlikle bir yorumdur. uzmana görünmenizi tavsiye ederim.

sorunuza gelecek olursak aynı rahatsızlıktan bende de var. yumuşak doku zedelenmesi olduğunu öğrendim. bel bölgesinde ve ayağımın altında tam parmak eklemlerinin dibinin bittiği yerde iki farklı noktada yani. belim için bellik kullanıyorum. hem soğuktan koruyor hem de vücut stabilitemi sağlıyor. fakat belliği uzun süre ve çooook sıkı takmamak gerekiyor. tabi bir sıkılığı olacak omurgayı doğru tutması açısından. bunlara dikkat edin.

ama öncelikli olarak bu ağrılarınızın sebebini net bir şekilde öğrenmek gerekir hem ileride daha büyük problemlere yol açmasın hem de sağlıklı motosiklet sürebilmek yaşayabilmek adına saygılar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar