Belli Bir Hızdan Sonra Titreme

Katılım
30 Kas 2011
Mesajlar
1,121
Merhabalar, cf moto mt650 motorumda kafama takılan bir durum var. 150 km/h den sonra titreme başlıyor ama kesinlikle motordan gelen bir titreme değil. Sanki lastiğin ya da jantın balansı bozuk gibi bir titreme. Titreme başladığı an debriyajı sıkıp rölanti devrine düşürüyorum titreme aynen devam ediyor. Yani motordan kaynaklı değil. Bu sorunu yaşayan oldu mu acaba ?
Lastik balansı bozuk olduğunda olur genelde bu ama başka hangi nedenlerden olabilir acaba ?
 
Katılım
29 Tem 2015
Mesajlar
18,515
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Dediğiniz gibi balanstan da olabilir. Lastik havalarınız inikse de bir ihtimal olabilir.
 
Katılım
30 Kas 2011
Mesajlar
1,121
Tamamdır sağ olun. Bugün halletmeye çalışıcam. Gelişmeleri burdan yazarım.
 
Katılım
16 Şub 2011
Mesajlar
8,913
O hızlarda yaşanan titreşimler balans ile alakalıdır , son zamanlarda fark ettiyseniz janta yapıştırılan balans ağırlığı düşmüş olabilir , gözle jantı kontrol edin yapışkanın izi varsa dediğim gibidir..
 
Katılım
22 Eyl 2009
Mesajlar
2,039
150 km hızda ben pek tekerlek kaynaklı balansa rastlamadım genelde 45 ilan 70 km hızda titrer ön taraf.

Çok düşük ihtimal zinciriniz çok gergin veya bol olabilir gibi bir titreşim sanki.
 
Katılım
30 Kas 2011
Mesajlar
1,121
Rodajda olduğum için ilk kez o hızlara çıktım. Yani sonradan oluşan bir problem mi yoksa fabrika çıkışı mı böyle geldi bilemem ama sanırım fabrikadan balanssız gelmiş. Jantlarda balans için yapıştırılan kurşunlardan yok. Düşmüş olsa diycem ama iz de yok. Bi arada zincir de biraz bol gibi. Servisle konuştum haftaya İzmir motolastik' e gidip balans yaptırıcam. Zinciri de biraz daha gericem bakalım sonuç ne olacak.
 
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst