Belek İçin Rota

Selamlar, önümüzdeki hafta arabaya atlayıp Ankara'dan Belekde yer alan bir otele 2-3 günlük bir ara dinlenmeye gideceğiz.

Sorum şu arkadaşlar, ben yıllardır Afyon/Sandıklı/Burdur rotasından gider gelirim Antalya'ya ancak bu rotadan gidince Belek çok terste kalıyor ve bütün şehir içi trafiğine girmek gerekiyor Antalya'nın.

Navigasyona sordum, Seydişehir üzerinden ve yolun çoğunluğunu (Mesela Yunak üzeri) bölünmemiş eski yollardan oluşturarak bir rota çizdi, kısa yol dedi, düzgün yol bulmasını sağlayamadım.

Seyahatin çoğunluğu gece olacak, dolayısı ile manzara falan çok da mühim değil. Elimde 2 ihtimal var;

1-Sandıklı/Burdur yada Sandıklı/Isparta
2-Konya

Konya üzerinden gidince Konyadan sonra yol eskiden (2005-2006 yılları) baya sıkıntılıydı, gece seyahati için düşündürdü, gerçi telefonu co-pilot olarak kullanıp bilmediğim yollarda rahat edebiliyorum ancak yakın zamanda hiç gitmedim. Sandıklı hattı ise gideceğim yere baya ters düşüyor, ve sabah mesai başlangıç trafiğinin tam ortasında bütün Antalya'yı geçmem gerekecek gibi görünüyor.

Yakın zamanda gidip gelen arkadaşlar, bu rotalardan birini önerebilir mi yahut benim fark etmediğim bir alternatif var mıdır?

Gece geçecek olmasan sana güzel bir güzergah çizerdim. (Motorla mı geleceksin-araba ile mi tam anlamadım ama.) Sen bildiğin yolu takip et, Çubuk Beli'inden aşağı sallanınca, hemen Antalya Organize Sanayi'nin ordan, sola doğru yeni bir kuzey çevre yolu yapıldı. O yolu takip ederek, Antalya'nın çıkışına (yani Aksu'ya ) çıkarsın, hiç trafik görmeden.

Burdur yerine Ispartayı seçerseniz daha mantıklı.
Afyondan sonrası için yorum yapabilirim ancak.
Gece sürüşünde bile yorucu bir yol değil.

Motosikletle gidilebilecek en güzel yollardan birisidir Konya Antalya yolu, en son 1 ay önce geçtiğimde 30 km kadar bölünmemiş yol vardı oralarda da yol genişletme çalışması başlamıştı. Yollar aşırı virajlı bazıları çok keskin ve dik, ayrıca yol kenarlarındaki çakıl taşları bazen çok tehlikeli olabiliyor. Eğer aşırı virajlı yol seviyorsanız Konya-Seydişehir-Antalya yolu tam sizlik.

Motosikletle gidilebilecek en güzel yollardan birisidir Konya Antalya yolu, en son 1 ay önce geçtiğimde 30 km kadar bölünmemiş yol vardı oralarda da yol genişletme çalışması başlamıştı. Yollar aşırı virajlı bazıları çok keskin ve dik, ayrıca yol kenarlarındaki çakıl taşları bazen çok tehlikeli olabiliyor. Eğer aşırı virajlı yol seviyorsanız Konya-Seydişehir-Antalya yolu tam sizlik.

Mesajda da belirttiğim gibi, malesef araba ile gideceğim. Motorla gidecek olsam tek geçerim Konya üzerinden gidişi. O virajlara dalmak dururken ne işim var başka yolda :)

Hocam arkadaşın da dediği gibi , kuzey çevre yolunu öneririm.Şehri görmeden Aksu' ya girersiniz.

Şehir merkezine girmeden beleğe ulaşabiliyorsunuz zaten gece çevre yolunda trafik namına birşey olmaz.

Bir Antalyalı olarak önerebileceğim en iyi rota

e8bd55b032a.png

Son düzenleme:
Son an değişikliği ile, spice hotel dolu olduğu için Lara'da bir otele rezervasyon yaptırdım. Karayel arkadaşın önerdiği rota hala en iyi seçenek gibi duruyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar