en az hasarmı ? :silent: Araçlar ikiye bölünüyo be !!!
Bu cevaba yorum yapmıyorum.
zaten cevap prosedür gereği gibi, bence, cevap verildimi verildi işte avrupa standartıymış avrupada nerde var bu çelik halattan
Birde şikayet için nerden mail atıyorsunuz link verin arkadaşlar hepimiz atalım
bariyerlerle ilgili mail atmıştım sanırım 1 ay oldu ya da olmadı
geşen mail şu şekilde
T.C.
ULAŞTIRMA BAKANLIĞI
Karayolları Genel Müdürlüğü
Sayı : B.11.1.TCK.0.15.02-42-461-1366 /10/4/2009
Konu : Otokorkuluklar
Sayın Aygül ALTINKESEN
[email protected]
Motosiklet sürücülerinin otokorkuluklara çarpması ve yaşamlarını yitirmesi konusundaki 10.03.2009 günlü e-posta dilekçeniz incelenmiştir.
Yapım ve bakımından sorumlu olduğumuz yollarda çeşitli çarpma testlerine tabi tutulmuş ve Avrupa Ülkeleri tarafından da uygulanmakta olan RAL-RG-620 standardında galvanizle kaplanmış (çelik ray, dikme ve takoz bileşenli) otokorkuluklar kullanılmaktadır
Ancak, motosiklet kazalarının oluştuğu noktaların Belediye Başkanlıklarının sorumluluğu altındaki yollarda olabileceği düşünülmekte olup, bu durumlarda ilgili Belediyelere başvurulması gerekmektedir.
Bilgilerini rica ederim.
imza
Mehmet PEKER
Genel Müdür a.
Genel Müdür Yardımcısı
O "RAL-RG-620" dediği bariyer bu büyük ihtimalle;
Bu gene neyse ama metrobüsteki giyotinlerin Avrupada hiç bir ülkede kullanıldığını sanmıyorum. Değiştirileceğini de sanmıyorum. Taaa Avcılardan Söğütlüçeşmeye kadar bu bariyerlerden kullandılar. İnsan hayatına bu kadar önem verilmiyor ülkemizde malesef.
Arkadaşlar; devlet ve belediye gibi kurumlarda
işin niteliğine göre personel alınmaz. Personele göre iş ayarlanır.
bu örnekte incelemek üzere çok güzel.
1 - Konuyla ilgili standart ne demiş arkadaş "RAL-RG-620"
1' - Bakıyoruz standartlara; ilgili standart "EN 1317-2"
Karayaollarındaki arkadaşın standart diye verdiği veri ilgili Prins Dokkum diye bir firmanın ürün modeli.
Bu model için binek araçlar, otobüsler ve kısmen kamyonlar için olduğunu söylüyor.
2- Aynı firmanın başka bir standart altında bir üretimi daha var;
Modeli : Moto-Shield / standartı CCT RW 99
2' - Bu ürün içinde kaza yapan motorsiklet sürücüleri için Avrupa standartlarına
göre test edilmiş vs vs diyor.
Demekki neymiş;
İnsan hayatını doğrudan ilgilendiren işlerde çalışacak mühendislerin onun bunun akrabası olup olmadığına değil, kalifikasyonuna ve bilgi birikimine
bakılmalıymış.