Belediye ve Çukurları sonucu oluşan problem

Merhabalar
2 gün önce hatrı sayılmayacak bi çukura girdim çok derin değildi çok düzde değildi normal bildiğimiz kanalizasyon çukurlarından biriydi hızım 40-50 km arasıydı gördüğümde manevra yapamayacak durumdaydım. Çukura girdikten sonra gece vakti olduğu için inip yüzüstü bi kontrol yaptım süspansiyonlara gördüğüm kadarıyla baktım ve evime geçtim. Ardından motosikleti elimle iterek parkettiğim sırada arkada lastiğe bişeyin sürttüğünü duydum. Düşündüğüm kadarıyla arka sıyırıcım çukurdan ötürü süspansiyonun inip kalkmasıyla birlikte plakalığın vidasına takıldığını ve yamulduğunu gördüm. Çamurluğu tamir ettirebilirim ama pek bu tarz tamirli parça kullanmayı sevmediğimden yenisini alacağım.

Ayrıyeten çamurluktan çok aklıma takılan konu jant ve süspansiyonlarım,
Gözümle görebildiğim kadarıyla jantımda herhangi bir yamukluk yok ve süspansiyonumu da indirip kaldırıyorum sıkıntısız çalıştığını düşünüyorum yakın zamanda yeni Pirelli lastik siparişi verdim lastiklerimi değiştirirken jantlarımın durumuna ve balans ayarına baktırabilirim değil mi?

Ayrıyeten süspansiyonlarımın sağlıklı çalıştığından da emin olmak istiyorum
süspansiyon için içimi rahat ettirebileceğim bir kontrol yöntemi yada kontrol ettirebileceğim bir yer var mıdır? (Yaşadığım ildeki motosiklet ustalarına güvenmiyorum)
Ayrıyeten bakmam gerektiğini düşündüğünüz yerler var mıdır? Düşünceleriniz benim için önemli Teşekkürler.

(Motosiklet daha yeni 2k kmde.)
lmhipjq.jpeg
mxxowv5.jpeg
to74e7l.jpeg

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motorunuzu sürerken gidonda olağan dışı bir tireme ya da ellerinizi bıraktığınızda sağa sola çekme yoksa, amortisörlerinizde de yağ kaçağı yoksa çok dert etmeyin, geçmiş olsun.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Bu tür durumlarda Trafik Polisini bulunduğunuz noktaya çağırıp tutanak ve kaza raporu tutturmanız gerekir. Aksi halde ne belediyeden zararınızı tanzim edebilirsiniz ne de belediye zahmet edip o yol kusurunu düzeltir. Motosiklette tramer çok mantıklı bir durum değil ama işi otomobile taşırsak prosedür böyle ne yazık ki. İlla bir zarar olması lazım ilgilenmeleri için.

Belediyeler vatandaşı asla düşünmez.
Parti falan fark etmez.
Gelen nereden ne kaparım derdin de olduğu sürece zarar bize girer.
Geçen oturduğum ilçeye iski kazı yapmış levha bile yok araç kullanıyorum ama motosiklet kullanıcıları düşebilir diye belediyeyi aradım çok tehlikeliydi.
Dönüş olmayınca 5 10 kişiye daha arattırırdım.
Orası iski kontrolün de bir çalışma dediler.
Sms ile 30 gün sonra talebiniz üzerine yol yapılmıştır falan filan sallamışlar bir şeyler.
Yıl 2026 oldu Büyükşehir de yollar köy yolların dan daha beter.
Diyecek pek bir şey yok.
Desek zaten boş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar