Beko Çamaşır makinesi çalışmaması

Motosikleti
Yamaha YBR 125 ESD 2016 / Honda CB250R 2022/ Honda Kinetic Zoom 2006
Merhaba bir arkadaşıma ait olan Beko BK9101 EY çamaşır makinesi başlat tuşuna bastıktan sonra yıkama lambası yanmasına rağmen çalışmıyordu. Hemen internet, youtube arıza kodu öğrenmek için makine kapalıyken sıkma ve ilave su tuşlarına basarken açma tuşuna basılıyor. Karşımızda hata kodu beliriyor.

Yine internet, youtube hata kodu kapak kilidini işaret ediyor. Ben sazan kapak kilidini temin edip direkt değişim yapıyorum değişen bir şey olmuyor.
Parçayı aldığım satıcıyı arıyorum. Abi o arıza bazen karttan çıkıyor diyor, o zaman gel bak bir dedikten sonra 1,5 saat sonra geleceğini belirtince oradan ayrılıyorum. Arkadaş daha sonra beni arayıp geldiklerini kartı değiştirip enerji verdiklerinde patlama oldu makineyi dükkana götürdüler diye haber etti.
Yani kısacası youtube'ta gördüğünüz her şeye benim gibi atlamayın ve yapacağınız işi hafife almayın. Hepinize iyi günler.

F54

youtubeden birçok şeyi tamir etmeye veya parça değiştirmeyi öğrendim ama hiç elektronik parçaya tornavida sürmedim çünki elektrik elektronik hakkından hiçbir bilgim yok motorun ampülünü değiştirmek hariç başka iş bilmem
bence aradığımız herşey o sitede var
hem marka'nın servisi veya tamircisi bile becerememiş işi sence sitenin ne suçu var ?

Motosikleti
youtubeden birçok şeyi tamir etmeye veya parça değiştirmeyi öğrendim ama hiç elektronik parçaya tornavida sürmedim çünki elektrik elektronik hakkından hiçbir bilgim yok motorun ampülünü değiştirmek hariç başka iş bilmem
hem marka'nın servisi veya tamircisi bile becerememiş işi sence sitenin ne suçu var ?
sazanlığım direkt kilidi değiştirmek arızanın karttan çıkabileceği hakkında bilgi eksikliği vardı. Bunu paylaşmak istedim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sazanlığım direkt kilidi değiştirmek arızanın karttan çıkabileceği hakkında bilgi eksikliği vardı. Bunu paylaşmak istedim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

• Beğen
Tepkiler: F54

F54

neyse olan olmuş artık takma kafaya anakart arızası tamir ediliyor umarım fazla masraf çıkmaz

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de eskiden pintilik yapıp çamaşır makinesini kendim onarayım demiştim, evi su basmıştı. Alt komşumu bile mağdur etmiştim.

Motosikleti
D400
biride çıkıp dememiş ki burası motosiklet forumu bize ne diye

Motosikleti
Ns200 15"
Kilidi algılayan sensör gibi bir şey varmı? Varsa o bozulmuş olabilir. Çamaşır makine kartları üstlerinde su yalıtımı için veya tamir edilmemesi için slikon gibi bir malzeme ile kaplı geliyor.

Bende çok pahalı elektrik süpürgesine orijinali pahalı diye dandik torba taktım. Torbadan geçen bütün toz motora doldu. Ne yaptıysam temizleyemedim. Yenisini almak zorunda kaldım. Bence yedek parçada ve sarf malzemesinde orijinalden şaşmamak lazım.

Geçen sene benim makinanın kilidi bozuldu, değiştirdim düzeldi. Hata kodunu aratmadın mı? Ben şimdi kısa bir Beko E10 diye arattım, genelde su alamama arızasıdır gibi sonuçlar çıktı.

Bu arada nispeten basit ama insanı hayattan soğutan işlerden biri kilit değiştirmek.

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Aynı kod benim makinada da oldu.
Su girişindeki filtre tıkanmış, temizledim düzeldi

Motosikleti
Servis gelmiş birşeyler denemiş sonrasında fişi takınca yüksek sesli bir patlama ile kart bu hale gelmiş.

makineyi dükkana götürmüşler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar