Bekleyen motosiklet

Motorumu 2 gün kullanmayınca çalışmıyor. 250cc chopper çift silindir.
Dakikalarca marş basıyorum, jikle çekiyorum olmuyor. Hatta vurdurmayı da denedim.
Son çare bujileri söküp silindirleri havalandırıyorum.
Tekrar bujileri takıyorum o zaman çalışıyor. 10 dakika boyunca vuruntulu pat pat egzos sesi
ile çalışıyor sonra ısınınca normal devrine geliyor. Ertesi gün tek marşta çalışıyor.
Bujiler yeni ve dışarıda iken ateşini görüyorum.
Acaba bekleyince yoğuşmadan dolayı su yapıp depo dibinde birikiyor ve ilk marşla silindirlere su mu doluyor? Günlük kullanımda birşey yok 2 gün beklesin imkansız çalışmıyor.
Motorun örtüsü var dışarıda duruyor garaj yok.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sübap ayarı istiyordur.

Karbüratör ayarı o zaman.:)

aynı sorun sorun ben de vardı, bujiler yağlanıyordu ve devamlı değiştiriyordum, manifoltları değiştirdim zira çatlak varmış ve hava alıyormuş bir de karbüratörü temizletip bakım yaptırdım, şimdi 2 ay da yatsa eğer aküde sorun yoksa hemen çalışıyor.

arkadaşım motoruna orjinal bir ngk buji tak dikkat et japona çin karışmasın buji mutlaka orjin olsun tek marş garanti :cat:

manifolt ve buji kablosu kaynaklı bi sorun kablo ark yapıyodur yetersiz enerji geliyodur manifold çatlaktır hava alıyodur

elektriksel bir sorun olabilir kabloları bir kontrol et derim.

elektriksel bir sorun olabilir kabloları bir kontrol et derim.

Katılıyorum,dün bir arkadaşta hepten gitti yakıt pompası çalışmadı(dzzz sesi yoktu) sigorta kutusu kuyrukta ulaşamadık(Gsx 1000) daha sonra ustası sigortadan demiş.

Motorumu 2 gün kullanmayınca çalışmıyor. 250cc chopper çift silindir.
Dakikalarca marş basıyorum, jikle çekiyorum olmuyor. Hatta vurdurmayı da denedim.
Son çare bujileri söküp silindirleri havalandırıyorum.
Tekrar bujileri takıyorum o zaman çalışıyor. 10 dakika boyunca vuruntulu pat pat egzos sesi
ile çalışıyor sonra ısınınca normal devrine geliyor. Ertesi gün tek marşta çalışıyor.
Bujiler yeni ve dışarıda iken ateşini görüyorum.
Acaba bekleyince yoğuşmadan dolayı su yapıp depo dibinde birikiyor ve ilk marşla silindirlere su mu doluyor? Günlük kullanımda birşey yok 2 gün beklesin imkansız çalışmıyor.
Motorun örtüsü var dışarıda duruyor garaj yok.

benzin pompasının vakum hortumlarını ve pompayı kontrol et, arkadaşların dediği gibi manifoldu kontrol et. çatlak olabilir. En ufak çatlağı bile es geçme. ve beyin en önemli olanı. beyine bak.

:D tekeri patlamıştır yada sular idaresi suları kesmiştir hocam:D
her kafadan bir ses çıktı bendeki kafa değil mi benimkindende ses çıkıyo:D
inşallah düzelir hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar