Bazı kararlar ve Antalya/İzmir.

Motosikleti
Brixton Cromwell 125
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba arkadaşlar.

Ben kendimi bildim bileli İstanbul da yaşamaktayım. Yani İstanbul da doğdum. İstanbul da büyüdüm. İstanbul da okudum. İstanbul da evlendim gibi. Doğma büyüme İstanbul'lu olmama rağmen hala gitmediğim yerleri ve semtleri vardır, olacaktır. Özellikle son on yıldır eğer gerçekten çok mecbur değilsem asla Avrupa yakasına adım atmamaktayım. Hayatımın %90'ı da Anadolu yakasında geçmekte. Kalabalık bir bölge de yaşamıyorum. Çok çok, aşırı bir trafik görmüyorum. İşim kısmen açık doğaya hakim olduğum bir bölge de. Evim de boğucu ve basık diyemem ama buna rağmen son bir kaç yıldır taşınmayı net olarak düşünmekteyim.
Gittim Karadeniz'i gezdim. İşim olmaz derdim ama Trabzon ve Rize hariç genel olarak da beğendim. Hatta Ordu Perşembe tarafında birde 1000 M2 bir arazi satın aldım. Ama uzun vade de güzel olsa da bu gün için sanki doğru yer Antalya veya İzmir gibi hissediyorum.
Ne Antalya da uzun bir süre kaldım ne de İzmir de yaşadım. İkisi hakkında da fikrim ve bilgim çok kısıtlı. Gönlümde bir Urla vardı lakin artık fiyatlar biraz pahalı. Bir arkadaşım Antalya güzel ucuz ve iyi dedi genel olarak baktım cidden fiyatları ulaşılmaz değil. Tam olarak şehrin kaos'u içinde yaşamak istemiyorum. Yine de bazı şeylere ulaşmak için sürekli 20, 30 dakikalık yolda bir süre sonra yoracaktır. Sakin, insanlarının huzurlu ve kibar olduğu. Yaşamanın çok zor olmadığı. Kavgadan gürültüden uzak, yüksek ses ve kargaşadan uzak. İnternet altyapısının iyi olduğu ( İşim için ) şart. Böyle bir yere yerleşmeyi planlamaktayım. Güzel bir denizi olsun. Güzel insanları olsun. Doğadan kopmamış bir bölge olsun. Çok aşırıda pahalı olmasın, bana yeter. Birde mümkünse çok göç almamış bir bölge olması benim açımdan önemli. Göçten kastım bir Afgan bir Suriye vatandaşı da değil. Doğudan aşırı esnaf göçü almış bölgeleri de pek beğenmemekteyim.
Varsa bildiğiniz, yaşadığınız, deneyimlediğiniz ve tavsiye edeceğiniz yerler ve fikirlerin hepsine açığım.
Kafam da genel olarak Antalya ve İzmir var ama örneğin biri çıkıp bu aradıklarının hepsi Çanakkale de şu belde de veya Balıkesir de şu bölge de var derse, ilgilenir bakar ve mutlu olurum. Şimdiden vakit ayırıp, değerli bilgilerini paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler, selamlar.

Motosikleti
D400
Ülkenin cenneti izmirdir.
Yazlık bölgesinde kalmıyorsan antalya gibi evden cıkıp denize giremezsin ama motosiklet sürücüleri için bence en iyi lokasyon.

Canın mı sıkıldı atla 5 saate istanbul, 4 saate antalya , 3 saate mugla.

denize mi gircen yarım saate urla, 1 saate çeşme, 45 dakikaya foça

tost mu yiyeceksin 70 dakikaya ayvalık

kamp mı yapacaksın 90 dakikaya bademli.

Merhaba arkadaşlar.

Ben kendimi bildim bileli İstanbul da yaşamaktayım. Yani İstanbul da doğdum. İstanbul da büyüdüm. İstanbul da okudum. İstanbul da evlendim gibi. Doğma büyüme İstanbul'lu olmama rağmen hala gitmediğim yerleri ve semtleri vardır, olacaktır. Özellikle son on yıldır eğer gerçekten çok mecbur değilsem asla Avrupa yakasına adım atmamaktayım. Hayatımın %90'ı da Anadolu yakasında geçmekte. Kalabalık bir bölge de yaşamıyorum. Çok çok, aşırı bir trafik görmüyorum. İşim kısmen açık doğaya hakim olduğum bir bölge de. Evim de boğucu ve basık diyemem ama buna rağmen son bir kaç yıldır taşınmayı net olarak düşünmekteyim.
Gittim Karadeniz'i gezdim. İşim olmaz derdim ama Trabzon ve Rize hariç genel olarak da beğendim. Hatta Ordu Perşembe tarafında birde 1000 M2 bir arazi satın aldım. Ama uzun vade de güzel olsa da bu gün için sanki doğru yer Antalya veya İzmir gibi hissediyorum.
Ne Antalya da uzun bir süre kaldım ne de İzmir de yaşadım. İkisi hakkında da fikrim ve bilgim çok kısıtlı. Gönlümde bir Urla vardı lakin artık fiyatlar biraz pahalı. Bir arkadaşım Antalya güzel ucuz ve iyi dedi genel olarak baktım cidden fiyatları ulaşılmaz değil. Tam olarak şehrin kaos'u içinde yaşamak istemiyorum. Yine de bazı şeylere ulaşmak için sürekli 20, 30 dakikalık yolda bir süre sonra yoracaktır. Sakin, insanlarının huzurlu ve kibar olduğu. Yaşamanın çok zor olmadığı. Kavgadan gürültüden uzak, yüksek ses ve kargaşadan uzak. İnternet altyapısının iyi olduğu ( İşim için ) şart. Böyle bir yere yerleşmeyi planlamaktayım. Güzel bir denizi olsun. Güzel insanları olsun. Doğadan kopmamış bir bölge olsun. Çok aşırıda pahalı olmasın, bana yeter. Birde mümkünse çok göç almamış bir bölge olması benim açımdan önemli. Göçten kastım bir Afgan bir Suriye vatandaşı da değil. Doğudan aşırı esnaf göçü almış bölgeleri de pek beğenmemekteyim.
Varsa bildiğiniz, yaşadığınız, deneyimlediğiniz ve tavsiye edeceğiniz yerler ve fikirlerin hepsine açığım.
Kafam da genel olarak Antalya ve İzmir var ama örneğin biri çıkıp bu aradıklarının hepsi Çanakkale de şu belde de veya Balıkesir de şu bölge de var derse, ilgilenir bakar ve mutlu olurum. Şimdiden vakit ayırıp, değerli bilgilerini paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler, selamlar.
Perşembelilere dikkat edin ileriberi ve öteberi diye 2ye ayrılmış ileriberililer iyi oluyor genelde ama genel olarak gençleri hırt dediğim tiplerden . Şiveleri biraz farklı küçük çocuklara döl diyorlar vs. ve Çakallı menemenini yemenizi kesinlikle öneririm onun dışında doğası çok güzel bir yer ama yaşanılacak yer değil benim gözümde . Yaşanılacak yer benim için Balıkesir Karesi veya Edremit , Aydın Kuşadası veya Muğla Milas. Ailem Balıkesir'e taşındığı ve arada turlarımda 2 3 kez Balıkesir rotası yaptığım için çok sevdiğim bir yer trafiği aşırı düzgün herkes birbirine yol veriyor , hayatımda ilk defa bir araba sürücüsü bana arkadan çok yaklaştı diye özür dilediğini gördüm, benzinlikte karşılaştığım her motorcu çay ısmarlamak istedi Manisa'da otururken Çarşı tarafında gezerken kaos ortamı gibi ama oranın Çarşısında iş çıkış saati gitmeme rağmen kaos yoktu. Babam Manisa ve Sakarya'da ki trafikten nefret ettiğim için Balıkesir'de motorla gidilcek yerleri söyledi ve 2 saatlik yolumda trafikte hiç bir sıkıntı çekmedim aşırı zevkliydi o yüzden motor kullanmak . Antalya'ya 4 5 saat , İstanbul'a 3 4 saat ve Bodrum'a 4 saat.

Son düzenleme:
Antalya icin bir sey diyemem ama Izmir icin tekrardan düsünmeni öneririm. Dogma büyüme Izmir'liyim. Hatta Karsiyaka'liyim. Sehiri asiri derecede severim. Izmir'de yasadigim zaman disaridan gelipte Izmir'e laf söyleyenlere kizar hatta arkadasliklarimi bitirecek kadar severdim. 46 yasima kadar Izmir'de oturdum ve calistim. Ne zaman ki sehirden disariya cikip ta sadece tatil icin gittigimde gördüm kü insanlarin söyledikleri bazi konularda hic te haksiz olmadiklariydi. Evet yine Türkiye'deki bir cok sehire göre cok güzel olabilir ama ne bileyim benim cocuklugumun, gencligimin Izmir'i degil artik. IStanbul'un trafigine laf edenler gelsin birkac gün Izmir'de araba kullansin. Istanbul'a göre cok saygisiz soför var ve kurallara uyum konusunda problemleri var.
Izmir tarafina tasinacak olsam muthemelen tekrardan sehir icinde oturmak istemezdim. Onun yerine sehir disindaki yerleri incelerdim. Fiyattan bagimsiz olarak Foca ya da Eski Foca ya bakardim. Ne bileyim deniz olmasa da Tire, Ödemis, Bayindir'a bakardim. Mordogan, KAraburun taraflarina bakardim acikcasi.
Arabaniz ya da motorunuz olmasi durumunda buralardan gerektiginde sehir merkezine gidebilirsiniz.

Antalya icin bir sey diyemem ama Izmir icin tekrardan düsünmeni öneririm. Dogma büyüme Izmir'liyim. Hatta Karsiyaka'liyim. Sehiri asiri derecede severim. Izmir'de yasadigim zaman disaridan gelipte Izmir'e laf söyleyenlere kizar hatta arkadasliklarimi bitirecek kadar severdim. 46 yasima kadar Izmir'de oturdum ve calistim. Ne zaman ki sehirden disariya cikip ta sadece tatil icin gittigimde gördüm kü insanlarin söyledikleri bazi konularda hic te haksiz olmadiklariydi. Evet yine Türkiye'deki bir cok sehire göre cok güzel olabilir ama ne bileyim benim cocuklugumun, gencligimin Izmir'i degil artik. IStanbul'un trafigine laf edenler gelsin birkac gün Izmir'de araba kullansin. Istanbul'a göre cok saygisiz soför var ve kurallara uyum konusunda problemleri var.
Izmir tarafina tasinacak olsam muthemelen tekrardan sehir icinde oturmak istemezdim. Onun yerine sehir disindaki yerleri incelerdim. Fiyattan bagimsiz olarak Foca ya da Eski Foca ya bakardim. Ne bileyim deniz olmasa da Tire, Ödemis, Bayindir'a bakardim. Mordogan, KAraburun taraflarina bakardim acikcasi.
Arabaniz ya da motorunuz olmasi durumunda buralardan gerektiginde sehir merkezine gidebilirsiniz.
Karaburun tarafına 1 kere gittim yolda Audi kullanan bir çiftle kavga ettim büyük ihtimalle başka bir yerden gelmişler arabanın plakası 09'tü . Yol tek şeritli sollama yapılmaz denen 50 tane tabela olan 10KMlik bir yolda 5 tane motorun ve karşı şeritten gelen arabaların canını tehlikeye atıp karşı şeritten bizi sollamaya çalıştı hızı yetmeyince camdan bağırıp korna çalmaya başladı bende grubun temposu bozulmasın ve yavaşlamaya çalışırken bozuk yollarda sıkıntı çekmemek için hızımı sabitledim , en son bizi geçti 2KM sonra sağda arkadaşımızın yazlığında durduk adam geri gelip yanında eşi olmasına rağmen kavga etmeye çalıştı 1 tane motosikleti bilerek devirdi arabasını çıtır hasarlı yapıp yolladık. Karaburun tarafı doğası vs. olsun çok güzel bir yer ama Yazın gelen böyle insanlardan dolayı bozulabiliyor onu da bilmek gerekli.

Motosikleti
D400
İzmirime laf yok (şaka şaka)

Evet son 10 yılda aldıgı göç ve fiyat artışları nedeniyle zorlaştı bu şehir. Fakat antalya ile kıyaslandıgında şu an net olarak İzmir diyebilirim.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Ayvalık'a YERLEŞMEYİN :)

Başka nereye giderseniz gidebilirsiniz...

Latife bir yana, zaten şu aşağıdaki kriterinize göre günümüz Türkiye'sinde herhangi bir coğrafyaya yerleşme ihtimaliniz yok...

İstanbul iyidir, iyi...:)
Tam olarak şehrin kaos'u içinde yaşamak istemiyorum. Yine de bazı şeylere ulaşmak için sürekli 20, 30 dakikalık yolda bir süre sonra yoracaktır. Sakin, insanlarının huzurlu ve kibar olduğu. Yaşamanın çok zor olmadığı. Kavgadan gürültüden uzak, yüksek ses ve kargaşadan uzak. İnternet altyapısının iyi olduğu ( İşim için ) şart. Böyle bir yere yerleşmeyi planlamaktayım. Güzel bir denizi olsun. Güzel insanları olsun. Doğadan kopmamış bir bölge olsun. Çok aşırıda pahalı olmasın, bana yeter. Birde mümkünse çok göç almamış bir bölge olması benim açımdan önemli. Göçten kastım bir Afgan bir Suriye vatandaşı da değil. Doğudan aşırı esnaf göçü almış bölgeleri de pek beğenmemekteyim.

Ara sira tatil icin Istanbul'a gitmek gercekten güzel oluyor. Ama devamli orada yasamak ister miyim bilmiyorum acikcasi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Antalya'ya sadece bir kere gittim. Oglumun okculuk müsabakasi dolayisiyla. Ama sicak ve nem i sevmedigimi biliyorum. O yüzden Akdeniz benim icin uygun bir yer degil. Nem ve sicak uzak dursun.

Sıcak sperm sayısını düşürür.,
Erkek adam biraz ayaz yiyecek.
Deniz yaşamı genetik olarak pek bize uygun değil.
Motorun tekerinin bozkırda kuru toprağı ezerken çıkan ses eyidir eyi.

• Beğen
Tepkiler: F54
Bende İzmiri beğeniyorum. İmkanım olsa İzmir yarım adasında bir tane evim olsun isterdim. Hele birde bahçeli yazlık tarzında olsa tadından yenmez.

somali, kango dünyanın en sıcak ülkeleri ama maşallah ortalama cocuk sayısı 6-7 den başlıyor.

sperm sayısı düşmese nolurdu kimbilir :D
Soğukta makine de zor çalışıyor :)

Benim oğlum Antalya Muratpaşa'ya taşındı. Ara sıra ziyaretine gidiyoruz.

Kesinlikle senin aradığın yer orası, geniş parkları, geniş caddeleri, sesiz, sakin, magandasız, kırosuz, Düden şelalesi, Lara plajı, kafeleri on numara beş yıldız.

Tam huzur adası. Bende İstanbul'da doğmadım ama kendimi bildim bileli aynı yerdeyim. Fırsat olursa bende oraya gitmeyi düşünüyorum.

Googleden çiğerci bahattin lara ve anatolia hospital lara diye aratırsan tam o mevki.

Motosikleti
Honda CBR500R
Balıkesir'e yerleşme ihtimalin olursa merkez değil de körfez bölgeleri daha keyifli olabilir. Kötü yanı yaz aylarında dehşet kalabalık oluyor Akçay'dan Küçükkuyu'ya kadar yolun tamamı neredeyse 34 plaka ve çok tehlikeli sürüyorlar.

Bandırma ve Erdek tarafları da düşünülebilir, Ayvalık da çok turist alıyor ve pahalı olabilir kesin bir şey diyemem. Akçay Altınkum tarafları biraz daha sakin, gürültüden uzak ve denize de çok yakın, tam bir emekli bölgesi.

Motosikleti
2024 Duke390
40senedir doğma büyüme istanbul'lu olarak. Şu aralar benim aklımda da basıp gidip antalya'ya yerleşme fikri geliyor. Tek sıkıntısı ofisin hala istanbul'da olup haftada bir 2 gün ofis için git gel yapacağım olması. Ofiste son zamanlarda bir kaç kişi ankara izmir ve antalya tarafına taşınıp bu gidiş geliş işini yapıyor.
not: bu aksiyon için önce hanımı boşamak lazım tabi ajhdfgjahga o hayatta bırakmaz istanbul'u

Motosikleti
Forza 250
Doğma büyüme İstanbulluyum’13 senedir Kaş’a gider geliriz,son 3 senedirde bizzat ben yerleştim.Normalde kışları dönerdim ama artık kışları bile İstanbul’a dönmüyorum.Senenin 320 küsür günü burda güneşli bi hava mevcut.Burda yazın yaşadığımız en büyük olaylar genelde milletin bar çıkışında alkollü kavga etmesi oluyor o yüzden kafa biraz daha rahat her zaman,trafik ışığı vs yok zaten ana ulaşım aracıda scooter,genelde her hanede 2-3 tane scooter var.Burası güzel ama benimde isteklerimden biri ilerisi için ya Antalya’ya(Lara,Konyaaltı gibi güzel semtler)yerleşmek yada İzmir’e yerleşmek.Çünkü benim ailem ve arkadaşlarım İstanbul’da olduğundan dolayı orda olanlara çok uzak kalmış oluyorum.Eğer ki İzmir’de olsaydım izin günü sabah erkenden yola çıkıp öğlen İstanbul’da olabilirdim burda tabii ki öyle bi şans olmuyor.Havaalanlarınında Kaş’a uzakta olması dolayısıyla.Bence İstanbul'da size ait birşey kaldığını düşünmüyorsanız Antalya her türlü number one seçenek,he İstanbul'a gidip gelcez orda bi ayak bağımız var diyorsanızda İzmir tabikide.Bu tarafların sadece yağmurları sıkıntı yağmaz yağmaz bi anda öyle bir yağar ki sokaklar caddeler suyla taşar(abartı değil)daha dün Adrasan ve Kumluca'da yağmurdan dolayı bütün seralar vs gitmiş ev ve iş yerlerinin bazılarını su basmış,bide alakasız kışın hiç yoktan fındık büyüklüğünde dolu yağdığı bile oluyo :D

Motosikleti
Brixton Cromwell 125
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Kesinlikle senin aradığın yer orası, geniş parkları, geniş caddeleri, sesiz, sakin, magandasız, kırosuz, Düden şelalesi, Lara plajı, kafeleri on numara beş yıldız.

Tam huzur adası. Bende İstanbul'da doğmadım ama kendimi bildim bileli aynı yerdeyim. Fırsat olursa bende oraya gitmeyi düşünüyorum.

Googleden çiğerci bahattin lara ve anatolia hospital lara diye aratırsan tam o mevki.
Merhaba İsmet bey, ilk olarak belirtmek isterim ki tanıştığımıza çok memnun oldum. Yıllar yıllar, önce bu forum'a üye iki arkadaşla tanışmıştım. Birinin adı Levent ( sanırım yöneticiydi ) diğerinin adı ise Ufuk'tu. O dönem bir kaç sefer girip konulara bakarken sizin gezi video ve konularınıza denk gelip takip etmiştim. Hatta size yeni bir motosiklet hediye edildiği dönem inanın kendime edilmiş kadar da mutlu olmuştum. Zaman ayırıp yorum yaptığınız ve bize böyle keyifli anılar anlar yarattığınız için sonsuz teşekkürler.
Antalya konusuna gelirsek, sizden iyi olmasın bir kaç kişi daha özellikle Muratpaşa bölgesini tavsiye etti. Side de diğer alternatif olarak aklımda. Nasip olursa Mayıs ayı gibi gidip bir kaç hafta kalıp yer bakıp, araştıracağım. Şu an için Manavgat ve Urla kafamda. Ama fiyat olarak Manavgat Urla bölgesinden çok daha ucuz olması nedeniyle sanırım önceliğimi o bölgeye vereceğim. Bakalım nasıl, siz güzel dediğinize göre ama eminim ki güzel ve sakindir.
Görüşmek dileğiyle yeniden tanıştığıma çok memnun oldum. Sevgi ve saygılarımla. @yaşlıveacemi

Balıkesir'e yerleşme ihtimalin olursa merkez değil de körfez bölgeleri daha keyifli olabilir. Kötü yanı yaz aylarında dehşet kalabalık oluyor Akçay'dan Küçükkuyu'ya kadar yolun tamamı neredeyse 34 plaka ve çok tehlikeli sürüyorlar.

Bandırma ve Erdek tarafları da düşünülebilir, Ayvalık da çok turist alıyor ve pahalı olabilir kesin bir şey diyemem. Akçay Altınkum tarafları biraz daha sakin, gürültüden uzak ve denize de çok yakın, tam bir emekli bölgesi.
Merhaba @ahrirep bey, değerli vaktinizi ayırıp yorum yaptığınız için teşekkür ederim. 5. aydan sonra İstanbul'dan Antalya ya kadar bir tur yapmayı düşünüyorum. Bu turu yaparken yol üzerinde ki her yerde bir süre kalıp araştıracağım. Balıkesir için özellikle tavsiye ettiğiniz bir belde var mı? Yoksa Erdek, Akçay gibi yerlere bakıp geçeyim mi? Bölgeye hakim değilim. Tavsiye edeceğini özellikle bir yer var ise ona göre plan yapabilirim. Teşekkür ederim. Sevgi ve selamlarımla.

40senedir doğma büyüme istanbul'lu olarak. Şu aralar benim aklımda da basıp gidip antalya'ya yerleşme fikri geliyor. Tek sıkıntısı ofisin hala istanbul'da olup haftada bir 2 gün ofis için git gel yapacağım olması. Ofiste son zamanlarda bir kaç kişi ankara izmir ve antalya tarafına taşınıp bu gidiş geliş işini yapıyor.
not: bu aksiyon için önce hanımı boşamak lazım tabi ajhdfgjahga o hayatta bırakmaz istanbul'u
Merhaba efendim, sanırım benim en büyük avantajım eşimin de İstanbul'dan uzaklaşmayı kabul ediyor olması. Aksi halde gitmek hep bir hayal bir düşünce olarak kafamda yaşayacaktı sanırım. İş açısından internet olan her yer benim için uygun. O yüzden gerek iş gerek aşk denklemi gitmeme müsaade kılıyor. :)
Antalya güzel gibi genel olarak hayat makul fiyatlı ve doğru bölgede yaşanırsa sessiz diyorlar. Bakalım Mayıs gibi gidip bir süre deneyecek, araştıracağım. Size de bilgi veririm. Zaman ayırıp yazdığınız için çok teşekkür ederim. Keyifli forumlar. Sevgiler, selamlar. @Belentepe

Doğma büyüme İstanbulluyum’13 senedir Kaş’a gider geliriz,son 3 senedirde bizzat ben yerleştim.Normalde kışları dönerdim ama artık kışları bile İstanbul’a dönmüyorum.Senenin 320 küsür günü burda güneşli bi hava mevcut.Burda yazın yaşadığımız en büyük olaylar genelde milletin bar çıkışında alkollü kavga etmesi oluyor o yüzden kafa biraz daha rahat her zaman,trafik ışığı vs yok zaten ana ulaşım aracıda scooter,genelde her hanede 2-3 tane scooter var.Burası güzel ama benimde isteklerimden biri ilerisi için ya Antalya’ya(Lara,Konyaaltı gibi güzel semtler)yerleşmek yada İzmir’e yerleşmek.Çünkü benim ailem ve arkadaşlarım İstanbul’da olduğundan dolayı orda olanlara çok uzak kalmış oluyorum.Eğer ki İzmir’de olsaydım izin günü sabah erkenden yola çıkıp öğlen İstanbul’da olabilirdim burda tabii ki öyle bi şans olmuyor.Havaalanlarınında Kaş’a uzakta olması dolayısıyla.Bence İstanbul'da size ait birşey kaldığını düşünmüyorsanız Antalya her türlü number one seçenek,he İstanbul'a gidip gelcez orda bi ayak bağımız var diyorsanızda İzmir tabikide.Bu tarafların sadece yağmurları sıkıntı yağmaz yağmaz bi anda öyle bir yağar ki sokaklar caddeler suyla taşar(abartı değil)daha dün Adrasan ve Kumluca'da yağmurdan dolayı bütün seralar vs gitmiş ev ve iş yerlerinin bazılarını su basmış,bide alakasız kışın hiç yoktan fındık büyüklüğünde dolu yağdığı bile oluyo :D
Merhaba @denizz1 bey, değerli vaktinizi ayırıp yorum yazdığınız için teşekkür ederim. Söylediklerinizi dikkate alacağım. Aslında Kaş'a da biraz niyetim vardı. Zira arazi fiyatları kısmen makul. Ama kavga gürültü olaylarından olabildiğince uzak bir hayata yönelmeyi istemekteyim. Bu detayı öğrendiğim iyi oldu. Birde o bölge de sanırım her yerde altyapı pek iyi değil. Bir çok arazi için gerekli internet altyapısını sağlayamamıştım araştırırken. Sonuç olarak gönül biraz Urla ama gerçek hayatımız Muratpaşa/Lara olacak gibi duruyor. Bakalım hayırlısı. Teşekkür ederim bu kıymetli bilgiler adına. Çok memnun oldum. Görüşmek dileğiyle, sevgiler selamlar.

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Yalnız sayın @BruceWayne, bana biraz üye seçiyormuşsunuz gibi geldi :) Herkesten alıntı yapıp, nazik mesajlarla onore etmişsiniz, lakin beni sadece kuru bir beğeni ile geçiştirmişsiniz :)

Ben "Ayvalık'a yerleşmeyin" dediğim için mi oluyor böyle...biraz kırıldım doğrusu...sizin gibi naif bir üyeden daha eşitlikçi bir yaklaşım beklerdim.

Selamlar, saygılar efendim...

Abi istersen direkt Muratpaşa deme, biraz daha semt bazlı söyle bence. Misal, Zeytinköy denilen semt te Muratpaşa da.
Konu sahibi arkadaş; Antalya'ya gelme kararı verirsen, sakın Kemer-Alanya arası düşünme bence. Bir İstanbul kesinlikle değil ama şehrin nüfusuna oranla karmaşası fazla. Benim sana tavsiyem Gazipaşa ilçesini bir araştır, veya uzak demezsen Kumluca-Finike. Antalya'nın şöyle bir güzelliği var, denizden çıkıp (şehiriçi kaosuna yakalanmadan) yarım saat sonra püfür püfür bir yaylaya çıkabilirsin. Motosiklet için de çevrede bolca virajlar mevcut.

Abi istersen direkt Muratpaşa deme, biraz daha semt bazlı söyle bence. Misal, Zeytinköy denilen semt te Muratpaşa da.
Konu sahibi arkadaş; Antalya'ya gelme kararı verirsen, sakın Kemer-Alanya arası düşünme bence. Bir İstanbul kesinlikle değil ama şehrin nüfusuna oranla karmaşası fazla. Benim sana tavsiyem Gazipaşa ilçesini bir araştır, veya uzak demezsen Kumluca-Finike. Antalya'nın şöyle bir güzelliği var, denizden çıkıp (şehiriçi kaosuna yakalanmadan) yarım saat sonra püfür püfür bir yaylaya çıkabilirsin. Motosiklet için de çevrede bolca virajlar mevcut.

Ne alaka anlayamadım. Zaten semt bazlı söyledim. Hatta sokak bazlı bile sayılır. Dediğim yerle Zeytinköy'ün alakası yok biri nerede? öbürü nerede?

Ne alaka anlayamadım. Zaten semt bazlı söyledim. Hatta sokak bazlı bile sayılır. Dediğim yerle Zeytinköy'ün alakası yok biri nerede? öbürü nerede?
En alt satır gözümden kaçmış. Dediğin mevki Güzeloba diye geçer. Zaten pahalı bir semtken, yabancı uyruklu insan sayısının artması ile iyice pahalanan bir semt. Güzel mevkii dir ama bir eksi yönü, uçak sesi çok rahatsız eder.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar