Öncelikle teşekkür ederiz. O hayvan kesin ölümden kurtldu bunda şüphe yok.
Ben orada olsam aynısını yapmayabilirdim, bu anlık verilen bir karar. Üstüne düşünülecek vakit olsa vicdanı olan hiç kimse geçip gitmezdi bunda hemfikiriz.
Bir seferinde gecenin bir yarısı yolun ortasında duran kocaman bir tahta parçasını yolun dışına atmak için durmuştum. Yolun ortasına çıkınca arkadan hızla gelen araçlar napıyon lan manyak der gibi korna/selektör yapmışlardı. O parça bir motorcuyu temas durumunda kesin düşürürdü, bir arabayı da yoldan çıkarıp bariyerlere yapıştırabilirdi. Sonuçta herkesin hassasiyetleri farklı, ben kendi ahlaki değerlerimizi başkalarına empoze etmenin çok mantıklı bir davranış olduğunu düşünmüyorum.
Hayvan severlik konusunda malesef hayvanına göre muamele yapıyoruz. Favori hayvanlarımıza iyi muamele ederek huzur buluyoruz ama öte yandan iskenderleri de löp löp indiriyoruz mideye. Burada içinden çıkılması zor bir ahlaki ikilem var. O yüzden ahlaki konularda kesin yargılara varmamak, belirli şartlar koyup onlar yerine getirilmeyince başkalarına kötü sıfatlar atfetmemek bence daha tutarlı bir davranış.