Bayram Trafiği ne zaman durulur 2. uzun yol

Bayram da iyi para topladık uzun yol yapalım dedim 2. uzun yolum olacak daha önce 300 km yol yaptım.
Adıyaman dan saat 2 gibi çıkacağım Urfa ya geçeceğim.(110 km) Urfa da bir gün kalacağım.Urfa dan Diyarbakır a geçeceğim orda 1 gün kalacağım. Sonra Diyarbakır Batman arası yapacağım ordan Mardin e geçeceğim tek korktuğum şey ani Rüzgara girmek ilk uzun yolumda biraz ürktüm ne yapacağımı bilmiyordum. Daha önce ani rüzgara girmek adına birşey ler bilmiyordum. Diğer tarafa yatmak lazımmış.
Yaklaşık 1000 km yol yapacağım eldiven mont kask tamam montu götürmek götürmemek arasında kaldım çünkü gideceğim yerler 45-50 derece arasında pişerim galiba yolda tecrübelerinizi dinlemek isterim hayırlı bayramlar.Tabi yine ailem tepkili :S

Kocaeli İl Temsilcisi
Vücudundan kan akacağına ter aksın . Gündüz vakitleri kullanma motoru . Akşam vakitlerinde kullan . :cat:

Vücudundan kan akacağına ter aksın . Gündüz vakitleri kullanma motoru . Akşam vakitlerinde kullan . :cat:

hocam ben akşam yolu göremiyorum ciddiyim. Birde o kadar yol gideceğim o kadar kişiyi ziyaret edeceğim ter kokmam etik olmaz uzun bir kapşon belki olabilir cidden buraların sıcağı farklıdır

Montu isinmak yada serin tutmak icin degil asfaltta suruklenirken rende olmamak icin giyiyoruz..

Sıcak ne olursa olsun montsuz nasıl 1000 km yol yapmayı göze alırsın aklım almıyor vallahi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:05 ----------

Ya yazlık mont satın al yada bu turu iptal et

Sıcak ne olursa olsun montsuz nasıl 1000 km yol yapmayı göze alırsın aklım almıyor vallahi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:05 ----------

Ya yazlık mont satın al yada bu turu iptal et

hocam sözde aldığım mont yazlık cidden pişiyorum içinde ben içindeki termalı çıkardım yine sıcak 4 derece afedersin ama her tarafımdan ter akıyor

uzun yolda en az 70 km hızla gidersin. gelen rüzgar seni soğutur. terlemezsin. montunu giy. eldiven de olsun. korumasız vücuda temas eden rüzgar ilk başlarda güzel gelebilir ancak yolu yarılamadan rahatsız etmeye başlar. yolda rüzgar gelmesin diye kıvranırsın motorun üstünde. bilgin olsun.

Sadece yazlık montta termal olmaz ki sadece yaz ve bahar için üretilenden diyorum

Sadece yazlık montta termal olmaz ki sadece yaz ve bahar için üretilenden diyorum

onlarda koruma var mı hocam ?
Çünkü 300 km yol dönüşümde montum yoktu her tarafımda ölü sivrisinek ve üşümeye başladım benim yolculuk gündüzleri olacak kararsızım. Sadece yaz için üretilende var mı koruma benim ki mevsimlikti

Tanidim seni ablasi dunya kucuk :D ani ruzgarin muhhabetini yapmistik seninle zaten ama sicak diye mont giymemezlik yapmamalisin hata edersin bende pisiyorum bazen yaz sicaginda deri mont kullaniyorum azcik onden fermuari araliyorum ruzgar geliyor zaten sende alış buna :d

Tanidim seni ablasi dunya kucuk :D ani ruzgarin muhhabetini yapmistik seninle zaten ama sicak diye mont giymemezlik yapmamalisin hata edersin bende pisiyorum bazen yaz sicaginda deri mont kullaniyorum azcik onden fermuari araliyorum ruzgar geliyor zaten sende alış buna :d

abla cidden dünya küçük :D
mont konusunda hala kararsızım :)

onlarda koruma var mı hocam ?
Çünkü 300 km yol dönüşümde montum yoktu her tarafımda ölü sivrisinek ve üşümeye başladım benim yolculuk gündüzleri olacak kararsızım. Sadece yaz için üretilende var mı koruma benim ki mevsimlikti

var tabiki kışlık montaki korumaların aynısı yazlıktada var

Urfanin sicagini bilirim ancak ekipmanini giymen senin icin faydali olacaktir.Arkadaslarinda dedigi gibi 100km gibi hizlarda gelen ruzgar seni serinletecektir.Gece yol almani tavsiye etmiyorum zira gorus cok onemlidir.Gece 2 kat dikkatli olman gerekir girdigin bir virajin %60 kismini gece goremezsin.Keyifli yolculuklar..

Bilimsel olarak bi aciklama yapayim. +40 derecede ruzgar yersen, bobreklerini usutme ihtimalin yuzde 90 larda. Ona gore. Montunu giy. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar