Bayan sürücülere birkaç soru

Bayan mı o da ne ?
Yeni bir tür heralde, hep beraber araştırıyoruz. Yoksa neden bi insan motor sürebilir mi ? Düşünce ne hisseder diye tartışmazdık değil mi ? Kaç ayağı var bu bayanların 3 mü ? Eee farklı olsa gerek yoksa neden tartışalım..

Ulen amma kadın sürücü antisempatizanı var :p
Sizin yüzünüzden gül gibi Transalpimi 9.500 e alan yok.
(Buradan satılık transalp olduğu anlaşılıyo rheralde reklam da yapayım:p )
-Neeee! Bayan mı kullanıyor ? Abi onun debriyajı bitmiştir yaa...
Son telefon görüşmelerinden biri.. Görüşmeye gelecek adam bunu öğrendimi gelmiyor.:queen:

Neysem konuya cevap vereyim üzerime alınaraktan.:p

Kaskın içine saç sokamam kaşındırıyor, öyle bir alternatifim olmadığı için uzaktan yakından her türlü, cinsiyetim ortaya çıkıyor.
Ama bazen gece 1-5 arası yoldayken ve sarhoş sürücü ihtimalinin fazla olduğu günlerde mecburi saçımı kaskın içine sokup kaşına kaşına gidiyorum.

Motosikleti yaz kış kullanırım, süs olsun diye almadım. O yüzden çoookta anım vardır:p

1) En başta merak var. Sen ben biliyoruz ama motosikletle uzaktan yakından alakası olmayan , kadın motosiklet kullanamaz gibi bir düşünceye sahip.
Böyle olunca da yolda çoğu kez arabaların korna alkışlar ve sellektörlerle çoluklu çocuklu seivnç gösterilerine maruz kaldım.
Bu bile dikkatini dağıtmaya yeter. Ama onlar yetinmeyip arabayla iyicene sana yanaşmakta istiyorlar. Bu da ekstra bir ekstrem yaşatıyor.:)

2) Başka bir tip genç bıçkın delikanlılar. Onlar kendilerini göstermeye çalışıyorlar genelde.
Ya senin paralelinde ilerliyor, ya önce önüne gidip yavaşlıyor senin geçmeni bekliyor ve tekrar önüne geçiyor tekrar yavaşlıyor vs. En tehlikelisi ve en korktuklarım da bu tipler.

Bir gün gece 2 gibi avrupa yakası sahil yolundan giderken, spor bir araba bana kendini göstermeye çalıştı bir müddet.
Yavaşlayıp beni arkadan takip etti, sonra da motora iyice yanaşmaya başladı.
Önce hızlandım ne yaptığını anlamak için, o da hızladı. Hee dedim bunlar kaşınıyor...
Ben hızlanınca gaza geldi beni geçti müzikli müzikli gösterdi bir kendini. Sonra arkasından ben iyicene yavaşladım, önden o da yavaşladı (hızımı 30km/h'e kadar düşürdüm)
Baktım böyle olmayacak ilk gördüğüm benzinciye daldım. Şansa polis arabası da vardı. Onu görünce gelemedi adamlar yanıma.

3) Duraklama ya da park yaptığın zamanlarda meraklı bakışlar olur. Şahsen ben de motor kullanan birini bir süzerim, iki süzerim, belki üç süzerim. :p
Mesela İdo'yu da çok sık kullanırım. Böyle yerler de sarkıntılık yapmak isteyenler çıkabilir diye pek çevreme bakmam hatta deponun üzerine kaskı koyar yastık yapar kafamı da ona dayar uyurum::157::

Merak edip soru soranlar, art niyetsiz yaklaşanlar da olur tabi onlarla konuşurum. Mesela amcanın teki arabasından çıkıp bağıra bağıra " bravo kızım ne cesaret , kendinden büyük motosiklet kullanıyorsun pes vallahi bravo" diye bağırınca insan istermez mazlum, mahçup, sinmiş, pışmış bozisyonda sırıtıyor. :)

Ayrıca polisler her seferinde durduklarında acaba sarkma yamulma durumları olur mu diye düşünmekten hiç muhabbet edip gülememişimdir. Onlar da heralde yanlış anlaşılabilirz diye düşünüp hiç muhabbete girmemişlerdir. ( bir kaçı hariç..::yanliss:) benimle. Oysaki Aye yol kenarında durup 1 saat polisle motor muahbbeti yapıyor kıskanıyorum. :p

Başka bir örnek.. Transalpi bir gün yol kenarına park etmiştim, işimi halledip döndüğümde başında scooterlı bir abi vardı. Bir ban abaktı bir transalpe. Sonrasında ki yorumu : " Hmm demek bunları kullanmak daha kolaymış" deyip. Atladı scooterına gitti.::146::

4) Başka bir örnek :p

Gündüz vakti uzunlarımı açık unutmuşum yolda giderken. Önümdede taksi. Taksi kornaya basıyor frene basıyor bir acayip haller olmuş adama.
Sonra iyice yavaşladı duracakmış gibi ve ben bunu geçtikten sonra, arkaya yanaşarak uzunlarını yaktı, plakama kadar yanaştı. Hızlı gideyim kurtulayım diyeceğim ama altımdaki motor o kadar güçlü değil.
Maalesef uzun bir müddet taksinin tacizine maruz kalarak diken üzerinde yol aldım. Eğer motorum 1000'lik motor olsaydı bu tür olaylar hiç canımı sıkmayacaktı, bas gitsin... Bazen düşük cc can sıkar, hatta can yakar.

Hatta 1000RR kullanırken dağları deldim tek başına modunda trafikte terör estiriyordum. Egzozun sesini duyan zaten yol veriyor, bayan olduğunu anladıklarında da ağızları açık kalıyor böylelikle sen onlar daha hamle yapmadan 1 km ilerlemiş oluyorsun :queen:
Bir gün bu şekilde altunizade-bakırköy idoya kadar e-5 üzerinden adım adım giden bir trafikte 20 dk da tamamlamıştım :mrgreen:. Ne taciz ne sapık ohhh:p

Hmm bir de kaza psikolojisi sormuşsun. Bir adet kazam mevcut. Bacağımı kırdım en afillisinden platinliyim. Bunu kadın erkek diye ayırmamak lazım. İnsan psikolojisi desek daha doğru.
Sonuç: Motordan soğuyabilir, her motora bindiğinde o an aklına gelebilir, eğer sıkıştırılmışsa trafikten de soğuyabilir bir daha araba ya da motor zor kullanır. Ama gerçek bir motor tutkunuysa 1 ay sonra değnekleri atar motor motor diye kıvranır:flower:

Kıskanç biriysen sevgilinin motor kullanmasına izin verme. :p Başınız çok ağrır ehehe.

(Yahu ben buna benzer şeyleri bir başlıkta daha yazmıştım sanırım:silent:, neyse fazla mal göz çıkarmaz :p)

keyifle okudum yazını bayan olmak sadece motora binerken zor değil bizim memlekette yaşantının her anında bayansan işin zor bu bir bide bayan ve erkek her koşulda karşılaştıkları zaman bi sorun kesin oluşuyo ya ben trafikte bayan görim bırak yaklaşmayı mesafemi epeyçe arttırıyorum herkez bir değildir tabi sen kendini geliştirmişsin tecrüben sabit ama çoğu bayan motora bindiğinde pembe kaskının nasıl göründüğünü veya çorabı görünüyomu beli açılıyomu vs. gibi şeyler düşünürken biz erkekler acaba motoru yoruyomuyum, arka tekerden sesmi geliyo, benzin yeticek mi:) gibi işimizle alakalı şeyler düşünüyoruz.benim hatuna kac kere ögretmeye çalıştım genede kullanamıyo bide korkuyo bağırıcam diye her seferinde tmm kızmıcam dediysemde fıttırıyorum.bir bayan trafikte kendini belli etmeli ki her hangibir tehlikye yaratmasına izin vermiyelim :)

Merhaba,
ben henüz çok yeni bir üyeyim. Honda cbf150 aldım daha yeni. Şu an mahallede park bahçe çevrelerinde turluyorum en fazla 3. vitesle. Ehliyeti de alırız herhalde bu kadar kullanımla, yakında sınava gireceğim.

Ne kendime ne de başkalarına zarar vermeden motor kullanmak istiyorum. Bunun için de eğitim almamın gerekli olduğunu biliyorum. Ancak sürücü kursları motor için bir eğitim vermiyorlar. Sadece kurs parasını almayı bilir onlar. Eskişehir'de yaşıyorum ve güvenli motor sürüş eğitimi almak istiyorum. Bu tür eğitimlerin çoğunlukla İstanbul'da olması ne kötü.
Kendime tam anlamıyla güvenmeden ve motoruma iyice hakim olmayı öğrenmeden trafiğe çıkamam.

Eğitim şart ama bu eğitimi nereden alıcaz...

madem az birazda olsa kullanabiliyosun daha ne eğitimi istiyosun ki seni yolar eğitir motor kullanmak üstünde dengede durmak gibi birşey degil herşeye kendinizi hazırlayın soguk kanlı atik olun mesela boş alana çıkıp ani durmaya kalkın veya makas atmaya çalış herşey tecrübe ne kdr km yaparsan o kadar gzel kullanırsın hocaya ihtiyacın yok sahalara çıkmıyacaksan

Son düzenleme:
keyifle okudum yazını bayan olmak sadece motora binerken zor değil bizim memlekette yaşantının her anında bayansan işin zor bu bir bide bayan ve erkek her koşulda karşılaştıkları zaman bi sorun kesin oluşuyo ya ben trafikte bayan görim bırak yaklaşmayı mesafemi epeyçe arttırıyorum herkez bir değildir tabi sen kendini geliştirmişsin tecrüben sabit ama çoğu bayan motora bindiğinde pembe kaskının nasıl göründüğünü veya çorabı görünüyomu beli açılıyomu vs. gibi şeyler düşünürken biz erkekler acaba motoru yoruyomuyum, arka tekerden sesmi geliyo, benzin yeticek mi:) gibi işimizle alakalı şeyler düşünüyoruz.benim hatuna kac kere ögretmeye çalıştım genede kullanamıyo bide korkuyo bağırıcam diye her seferinde tmm kızmıcam dediysemde fıttırıyorum.bir bayan trafikte kendini belli etmeli ki her hangibir tehlikye yaratmasına izin vermiyelim :)

Motoru almadan önce ve aldıktan sonraki ilk zamanlarımda ben de başıma neler geleceğini bilmek ya da birinden duymuş olmak isterdim. Belki birilerinin işine yaramıştır yazım.

Dediğiniz şey doğru, kadınlar genelde teknik kısımla ilgilenmezler ve ilgilenmedikleri için de anlamazlar. Teknik kısım onun işi değildir, götürür servisine ya da erkeğine motosikletini halleder , döner evine güzel güzel. :queen:
Ama bu toplumumuzun getirdiği bir şey.
Kadının işi bu tür şeyler değildir dendi ve bastırıldı hep.

Mesela bir gün arabamın sol ön far ampülü patlamıştı. benzincide durdum değiştirmek için. Daha önce hiç değiştirmediğim için merak ettim.
Ama benzinciye ampulümü değiştireceğimi söylediğimde, arabama oturdu kaputumu açtı farımı yanık vaziyette bıraktı, ampulü çıakrdı, hemen koşup içerden yenisni aldı taktı ve kaputumu kapattı:mrgreen:
Sağolsun herbir şeyi elimi bile sürmeme izin vermeden halletti. Ama bana sordun mu be abicim yapayım mı diye:) İçim gitti vallahi ben yapamadım diye.

İş bittikten sonra Ampul soketinin yerini öğrenmek için elimi soktum, olur ya belki yalnızken başıma gelir diye öğrenmek istedim, adamın sırıtarak hayırdır dedi.
Ben de yerini öğreneyim bari dedim. Sonra tekrar sırıtarak sen yapamazsın dedi. :)

Bazen ayak uydururum, tamam haklısın derim ama bazende biri bana yapamazsın dedimi çileden çıkarım. 10 günü alacaksa da uğraşır yaparım.

Kadınların çoğunun işine gelir bu, "Sen yapamazsın" lafı. Onlar da hayhay deyip bir köşeye geçer ayaklarını uzatıp tv izlerler. :mrgreen:

Uzun lafın kısası bizi böyle yapan sizlersiniz, babalarımız, annelerimiz, toplum..:)

Motoru almadan önce ve aldıktan sonraki ilk zamanlarımda ben de başıma neler geleceğini bilmek ya da birinden duymuş olmak isterdim. Belki birilerinin işine yaramıştır yazım.

Dediğiniz şey doğru, kadınlar genelde teknik kısımla ilgilenmezler ve ilgilenmedikleri için de anlamazlar. Teknik kısım onun işi değildir, götürür servisine ya da erkeğine motosikletini halleder , döner evine güzel güzel. :queen:
Ama bu toplumumuzun getirdiği bir şey.
Kadının işi bu tür şeyler değildir dendi ve bastırıldı hep.

Mesela bir gün arabamın sol ön far ampülü patlamıştı. benzincide durdum değiştirmek için. Daha önce hiç değiştirmediğim için merak ettim.
Ama benzinciye ampulümü değiştireceğimi söylediğimde, arabama oturdu kaputumu açtı farımı yanık vaziyette bıraktı, ampulü çıakrdı, hemen koşup içerden yenisni aldı taktı ve kaputumu kapattı:mrgreen:
Sağolsun herbir şeyi elimi bile sürmeme izin vermeden halletti. Ama bana sordun mu be abicim yapayım mı diye:) İçim gitti vallahi ben yapamadım diye.

İş bittikten sonra Ampul soketinin yerini öğrenmek için elimi soktum, olur ya belki yalnızken başıma gelir diye öğrenmek istedim, adamın sırıtarak hayırdır dedi.
Ben de yerini öğreneyim bari dedim. Sonra tekrar sırıtarak sen yapamazsın dedi. :)

Bazen ayak uydururum, tamam haklısın derim ama bazende biri bana yapamazsın dedimi çileden çıkarım. 10 günü alacaksa da uğraşır yaparım.

Kadınların çoğunun işine gelir bu, "Sen yapamazsın" lafı. Onlar da hayhay deyip bir köşeye geçer ayaklarını uzatıp tv izlerler. :mrgreen:

Uzun lafın kısası bizi böyle yapan sizlersiniz, babalarımız, annelerimiz, toplum..:)

hahaha alemsin ya şimdi o benzinciyede hak vermek lazım sana anpülü tak diye bıraksa 45 dk uğraşıp anpülü patlatıcaksın:) 2.sinde belki takıcaksın ama senin işin değil, bayanın yeri ayrı erkegin ayrı kemik sayılarımız bile bir degil sende anpül takabilseydin ne farkımız olurdu!benim istedigim birazda teknik acıdan bakmanız olaya bi kerede sor ya bu kac beygir, ön tekerin havasımı fazla :D yada arka teker geziyomu yok makyajım silinmiş mi yok kenara cek her yanım uyuştu bunu diyen bayandan sen trafikte ne beklersin :)) ya sen diyosun ben trafikte sıkıştırılıyorum bi keresinde m.köyden cevre yoluna baglanıyorum arkamda hatun ben böle sakin sakin gidiyom 600rr ın biri yanıma geldi ara gazı fln yapıo ben dedim heralde şekil yapıo fln bakmıom bile baktım hala yanımda kaskının vizörünü bi actı ana hatun hemde sarı saclı :D arkadan bana cimcik gelmesin die aldırış etmedim hatun önümden bi makas attı ama yakışmıyodu ya öle makina bayan dedigine daha sakin şeker 2 tekerler lazım pembe vespa neyine yetmio :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar