Bayan sürücü dikkatsizliği sonucu ilk kazam

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Büyük geçmiş olsun. :pale:

Geçmiş olsun, o nasıl motosikletli polismiş öyle! Aracın hasar aldığı noktasına hiç mi bakmamış, neredeyse 90 dereceyle çarpmışsın. Polis ile iletişime geçtiniz mi acaba? Güzel bir dille hata yaptığını; kendisinin de motor kullandığını ve düzenlediği tutanaktaki gibi bir kaza olsaydı araçta ufak tefek hasarlar olması gerektiğini söylesen? Biliyoruz polis olan bir adamın IQ'sundan çok birşey beklemeye gerek yok, ama böyle de yapılmaz ki!
Babadan oğula nesil zaten bunlar. Geçen sene yaptığım kazada sağda solda dolaşıyordum polisin yanında, olayın fotoğraflarını çekiyordum falan. Ambulans geldi, motosiklet çekildi, şikayetçi olundu ve bir iki gün sonra farkettik ki tutanağı düzenleyen polis öldüğümü yazmış. Tutanak mahkemeye intikal ettiği için kıro baya yusuflamıştı. Umudunu kaybetme, uğraş bu işlerle. Hatta kadınla bile konuşabilirsin, sigortası zaten karşılayacak iki dakika dürüst olsun.
güneydoğuda şerefimle 4 sene hizmet ettim ve meselği bırakmak zorunda kaldım bu ülke için. polislik eğitimi haricinde iletişim fakültesi okudum ıq seviyeme de güveniyorum. ama sen öyle bi zeka seviyesine sahipsin ki biz orda merminin önüne atlarken sen karşılaştığın küçücük bi tutanak hatası için bizim zekamıza sövüyosun hadi bakalım bu da böyle olsun şimdi sen o zeka seviyenle dersin ki paranızı alıyosunuz . evet ben ayda 2500 tl için - 20 derecede dağda operasyon yapıyodum . aslında düşündümde sen haklısın ya çok aptalmışız o paraya o işi yaptığımız için.

bayan sürücü gördününzmü hemen kaçın ordan 100 m fazla yaklaşmayın :)

Son düzenleme:
Geçmiş olsun, o nasıl motosikletli polismiş öyle! Aracın hasar aldığı noktasına hiç mi bakmamış, neredeyse 90 dereceyle çarpmışsın. Polis ile iletişime geçtiniz mi acaba? Güzel bir dille hata yaptığını; kendisinin de motor kullandığını ve düzenlediği tutanaktaki gibi bir kaza olsaydı araçta ufak tefek hasarlar olması gerektiğini söylesen? Biliyoruz polis olan bir adamın IQ'sundan çok birşey beklemeye gerek yok, ama böyle de yapılmaz ki!
Babadan oğula nesil zaten bunlar. Geçen sene yaptığım kazada sağda solda dolaşıyordum polisin yanında, olayın fotoğraflarını çekiyordum falan. Ambulans geldi, motosiklet çekildi, şikayetçi olundu ve bir iki gün sonra farkettik ki tutanağı düzenleyen polis öldüğümü yazmış. Tutanak mahkemeye intikal ettiği için kıro baya yusuflamıştı. Umudunu kaybetme, uğraş bu işlerle. Hatta kadınla bile konuşabilirsin, sigortası zaten karşılayacak iki dakika dürüst olsun.
arkadaşım öncelikle üslubun çok yanlış bir memurun hatasını alıpta bir mesleğe ve üyelerine hakaret edemessin arkadaşın başına gelen olaya gelince çarptığı noktaya bakılırsa otomobilden daha geride seyrettiği belli otomobil her nekadar hatalı olsada hatasını kabullenmedikten sonra kamerada yok polis neyapsın iz ve emarelerde heriki tarafında kusurlu olabileceğini gösteriyor motor yolu yeterince kontrol etmemiş veyahut hızı fazla aracı sonradan görüp duramıyor gözüküyor olabilir bayan sürücüde sinyal vermeyip arkasını kontrol etmeden dönüş yapmış olabilir ama şahit yoksa ispatta yok polis gelip kimseyi sen hatalısın kesin sinyal vermedin veyahut motorluya sen çok hızlısındır diyerek bi tutanak yazabilirmi? mantıklımı sizce varsayımla iş olmaz o yüzden ara yolu bulmuş bence ben kaza yapan arkadaşımıza çok geçmiş olsun diyorum unutmayın bu tarz olaylarda kask kamerası çok işe yarar tabi tek başına deil + fren izinden hız tespiti yapılıyor eğer aşırı süratli olmadığınızı ispat etmek istiyorsanız fren izinden hız tespiti isteyin kaza bilirkişiler bunu hesaplarlar (mühendislik okuyan ulaştırma dersi gören arkadaşlar bilir bu hesabı yapabilen bir polisinde IQ su çok düşük olmasa gerek.)en garantiside olayı görenleri şahit gösterin ama unutmayın sizin istediğiniz cevabı polise anlatmayabilirler olaylar herkesin gözünde farklıdır.herkes empati yapamayabilir motor çok hızlıydı dese mesela suçlu oluverirsiniz neyse uzatmayalım herkese kazasız sürüşler tekrar geçmiş olsun.

öncelikle geçmiş olsun.vay efendim trafik polisini tanıyorum diyosun.tanı...tanıyosun diye illa haklı mı olman lazım?polis,olayı aynen senin de belirttiğin gibi kroki etmiş.varsa itirazın git trafik mahkemesine itiraz et...utanmasan, ben gidiyordum önüme bayan sürücü kırdı.ben fren yaptım,durdum.,arkadan polis benim motosikleti itekledi ben çarptım diyeceksin...
ayrıca savcılığa şikayette bulunurken,polis beni kenara çekti,çorba parası istedi,ben de vermeyince gitti bayan sürücüden istedi.o, 100 tl verince tutanağı kafasına göre düzenledi,de.daha etkili olur....

öncelikle geçmiş olsun.vay efendim trafik polisini tanıyorum diyosun.tanı...tanıyosun diye illa haklı mı olman lazım?polis,olayı aynen senin de belirttiğin gibi kroki etmiş.varsa itirazın git trafik mahkemesine itiraz et...utanmasan, ben gidiyordum önüme bayan sürücü kırdı.ben fren yaptım,durdum.,arkadan polis benim motosikleti itekledi ben çarptım diyeceksin...
ayrıca savcılığa şikayette bulunurken,polis beni kenara çekti,çorba parası istedi,ben de vermeyince gitti bayan sürücüden istedi.o, 100 tl verince tutanağı kafasına göre düzenledi,de.daha etkili olur....

yok ben başkaları gibi yalan yanlış ifade vermem.bu önerilerinizi sizin karakterinizde başka forum başlıklarında başkalarına tavsiye edebilirsiniz.
trafik mahkemesi???

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:50 ----------

arkadaşım öncelikle üslubun çok yanlış bir memurun hatasını alıpta bir mesleğe ve üyelerine hakaret edemessin arkadaşın başına gelen olaya gelince çarptığı noktaya bakılırsa otomobilden daha geride seyrettiği belli otomobil her nekadar hatalı olsada hatasını kabullenmedikten sonra kamerada yok polis neyapsın iz ve emarelerde heriki tarafında kusurlu olabileceğini gösteriyor motor yolu yeterince kontrol etmemiş veyahut hızı fazla aracı sonradan görüp duramıyor gözüküyor olabilir bayan sürücüde sinyal vermeyip arkasını kontrol etmeden dönüş yapmış olabilir ama şahit yoksa ispatta yok polis gelip kimseyi sen hatalısın kesin sinyal vermedin veyahut motorluya sen çok hızlısındır diyerek bi tutanak yazabilirmi? mantıklımı sizce varsayımla iş olmaz o yüzden ara yolu bulmuş bence ben kaza yapan arkadaşımıza çok geçmiş olsun diyorum unutmayın bu tarz olaylarda kask kamerası çok işe yarar tabi tek başına deil + fren izinden hız tespiti yapılıyor eğer aşırı süratli olmadığınızı ispat etmek istiyorsanız fren izinden hız tespiti isteyin kaza bilirkişiler bunu hesaplarlar (mühendislik okuyan ulaştırma dersi gören arkadaşlar bilir bu hesabı yapabilen bir polisinde IQ su çok düşük olmasa gerek.)en garantiside olayı görenleri şahit gösterin ama unutmayın sizin istediğiniz cevabı polise anlatmayabilirler olaylar herkesin gözünde farklıdır.herkes empati yapamayabilir motor çok hızlıydı dese mesela suçlu oluverirsiniz neyse uzatmayalım herkese kazasız sürüşler tekrar geçmiş olsun.

ohhhh iyi walla yahu! orta yolu bulmuş! oh oh.aslında her kazada orta yolu bulmak lazım değil mi? kadın yolun ortasına kontrolsüz fırlasın,dönüş yapsın,korna çalmama rağmen devam etsin; e benim boynum kırılsın felç olayım? orta yolu bulsun polis boşversene....

ha birde sana başka bir orta yol haritası çizeyim.Masrafım 2200 tl.grenajın tanesi 250 tl sen hesap et.yüzde 50 sigorta ödüyor 1100 kaldı.kadında ki masraf? max 400 tl.doğrultma ve boya.

geçmiş olsun dileklerin için teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:56 ----------

Geçmiş olsun ucuz atlatmışsın lakin Takip mesafesi falan geçti konuda ama araba zaten park halinde olup petrole girmek için birden manevra yapmadımı? zaten yandan çarpsan dikiz aynasını falan koparırdın,baksana burda ön tarafa direk çarpmışsın,bu da demek oluyor ki bu kadın U dönüşü gibi birşey yapmış kontrolsüz. kamera kayıtları yokmu hiç çevrede
teşekkürler.Maalesef kamera kaydı yok.Kadın ilkokul mezunu.tekrardan tutanak tutulması için uğraşacağım

Öncelikle geçmiş olsun. Eğer gözümden kaçtıysa düzeltin ama anladığım kadarıyla ilerlediğiniz yol şerit çizgisiyle bölünmüş değil. Yani kanunen tek şerit (Tek gidiş tek geliş). Bu durumda önünüzdeki araba ne yaparsa yapsın önünüze kırmış sayılmaz. Çünkü şerit içinde istediği yerde bulunabilir. Bu nedenle polisin tuttuğu tutanak tutarlı sayılır. Kanunen o aracı sol arkasından değil arkasından ve yeterli mesafeden takip etmeniz gerekir. Bu araç sadece ve sadece yol kenarında park etmiş halden (0 km/s) önünüze atlarsa kabahatli sayılır. Onun dışında 5 km/s ile gidiyor olsa bile tek şeritli yolda ilerliyor sayılır, aniden dursa bile sizin durabilecek kadar mesafe bırakmış olmanız beklenir ve sağından solundan vurursanız, duramayıp kaçış manevrası yaptı diye yorumlanır. Zaten kroki de böyle. Tabi ki motosiklet kullanırken her şey öyle olmuyor ama iş resmiyete dökülünce böyle işte... Tutanağı da bu düşünceyle düzenlemiş. Ayrıca hem araç sağ önümde istikamet ediyordu demişsiniz hem de cep var oradan çıkmış olabilir demişsiniz. Hem bunu hatırlamaya çalışmanız lazım hem de tutanakta cep çizilmemiş, ona dikkat edin.

Her ne olursa olsun dönerken aynasına bakması gerekirdi ama kanunen kazanın nasıl yorumlandığını anlatmaya çalıştım. Hatta bu araç sinyal vermiş olsaydı 8/8 suçlu bile çıkabilirdiniz. Umarım tekrar yaşamazsınız. Kazasız sürüşler.

şu go-pro yada hero gibi kameralardan motosiklete monte edip öyle çıkacagım herzaman trafiğe. cünkü kırmızı ısıkta beklerken arkadan bir arac bize çarpsa dahi biz haksız olacağız anlaşılan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar