Batpodu Kullanabilen Adam

IMDB sitesinde aldığı 268.000 oy sonucu ortalama 9.1 puan ortalaması ile en iyi 250 film listesinin 3. sırasına giriş yapan The Dark Night filminde motosiklet kullanıcısı olarak dikkatimizi en çok Batpod çekmişti.

Batpod, Christian Bale tarafından canlandırılan Batman karakterinin kullandığı iki tekerlekli bir motosiklet. Ancak bu araç her motosiklet kullanıcısı tarafından kullanılamıyor, hatta motosiklet konusunda uzman dubörler bile bu aracı kullanmakta başarılı sayılamazlar, pek çok denemeden sonra filmde kullanılmak için yapılan Batpod ‘u yaşayan en büyük motosiklet dublörlerinden ve James Bond filmi “Tomorrow Never Dies” da helikopter üzerinden BMW R1200C Cruiser ile arkasında artçı ile atlayarak üne kavuşan Fransız Jean-Pierre Goy kullanabilmiş.

Honda 450 CRF güç ünitesine sahip, son derece ağır, gidonsuz ve frensiz bu aracı, üzerinizde yaklaşık 45 kilogram ağırlığında Batman kostümü varken kullanmayı hayal etmeniz bile sahnelerin zorluğunu bize anlatıyor.

Yapımcının düşüncesi Batpod ‘un yolda kullanılması ve sonradan teknolojik imkanlar ile arabaların görüntüye yerleştirilmesi üzerineydi ancak Jean-Pierre Goy sürüşünü gerçek arabalarla beraber yaptı.

Normalde gösteri yapan ve sürüş okulu işleten Goy ‘un Batpod sahnelerinin çekimi 6 ay sürmüş. Goy aynı zamanda en uzun tek teker (137 mil / yaklaşık 220 km) ve en uzun stopie (383 feet / yaklaşık 116 metre) dünya rekorlarının da sahibi.

Kaynak:Moto Aktuel

Bat%20Pod.jpg

...........................fantastik

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Şununla caddeye inmek isterdim valla. Oradan da Caddebostan sahile. :)

Okan'ın yüzü ne hal alırdı kim bilir. :p

Alayım bundan bi tanede ben:mrgreen:
Artıkın ne olurum nereye giderim nasıl uçarım bilinmez:)
Teşekkürler Elint!

Filmde harika süzülüyodu ama ben bunu gerçekten gittigine inanmanıştım tamamen bilsayar efekti diye düşünmüştüm:cyclopsan

en azından olduğu yerde devrilme riski az

neden frensiz yapmışlar anlıyamadım yoksa yeterince ağırlık var onuda koymıyalım mı demişler?

Arkadaşlar,

Bu araç kesinlikle İlk Motor olarak tercih edilmemeli. Önce 100 Lük bir scooter ile başlamak lazım. Ara sokaklarda talim edip kendimize güvenimiz geldiğinde trafiğe çıkabiliriz. 1 Yıl kadar 100 lük ile devam ettikten sonra, 150 lik Fitesli bişiy (Muhakkak CBF 150 ve ya YBR 125) ile deneyimlerimizi geliştirmeliyiz. 1 sene sonra artıkın bu cihazı kullanabiliriz:cat::cat: (Önce ara sokaklarda ama)

:p:p:p

Beni motordan çok kullanan abimizin tek teker ve stopie rekorları mest etti:p

Honda 450 CRF güç ünitesine sahip, son derece ağır, gidonsuz ve frensiz bu aracı,

allahım bu ne böyle transformers felanmı :p
neyse bence saçma bi üretim film ağırlıklı görsellik düşünüldüğünden bişe diyemicem (çaktırmayın halen demiyorum :p)ama ilerde böyle bir motorun üretilmesini istemem sanki tomahawklardan özenti gibi olmuş dünyan kütle olarak en büyük motorunun küçültülmüş hali olmuş biraz tomahawktan...

herhalde bunu kullanırkende dublörün içinden şöyle birşeyler geçmiştir ilk bidiğinde
fren yokya
allahım sana geliyorum....
:mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar