başlangıç....

Ehliyetten sonra bir de adam gibi bir eğitim al. Hatta supersport ile başlamak istiyorsan bir de ileri sürüş teknikleri eğitimi al. Küçük hacimli bir motorla başlarsan hemen ileri eğitim almana gerek olmaz ama yine de normal, düzgün bir eğitim epey işine yarar.

Forum hemen hemen her konuda kendini tekrar ediyor.. Sadece soru soranlarla cevap verenler değişiyor.. Bu günün cevaplayan arkadaşları eski üyelerin yazdıkları üzerinden cevaplar sunuyor.. Yoksa defalarca sorulan soruya hep aynı espiri anlayışının ürünleriyle cevaplar verilmesi mümkün değil :silent: Bu soruyu okuyanda hah şimdi makara yapmanın zamanı hissi uyanıyor sanki..

Çok nadirdir 125 cc motorları görüp motora heveslenen kişi sayısı.. Hemen hemen herkesi önce yüksek hacimli motorlar cezbeder. Özellikle Race makineler.. 600 lük 1000 lik makineleri görüp hayran kalır ve motosiklet merakı başlar.. Ondan sonra soracağı ilk soru elbette bu soru olur.. Nedense bu soru sorulsada makaraya vursak diyenler hiç tükenmez..

Turkihshero

Dostum bence en güzel cevabı ErTech vermiş.. Bencede izleyeceğin en ideal yol bu olur.. Bütçen iyi.. Doğru karar için önce eğitim al derim..

motorsiklete küçük hacimden baslamak her zaman daga faydalı olmaktadır mesela siz cbr 125 den baslayın hiçde fena olmaz

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aprilia 125 R al mademki ilk deneyimin aslında o bile fazla seri ama neyse daha sonra büyütürsün kafadan 600 cc alırsan sevdiklerinden olursun yinede sen bilirsin.

illaki 125 yada 250 cc olacak diye bi kaide yok bana kalırsa egitim al ve sonra git hiç paranı boşuna çarçur etme race istiorsan 600rr al çok atik gelecek sana ama zaten eğitimi buyuk cc motor ile alacaksın ...

cabuk ısınırsın korkma...600cc de canavar deil yemez seni :p

not: ama altında 600cc var diye birden asılma yavaş yavaş arttır hızını frenajını...

arkadaşlar yeni başlayan biri için bence eğitimle beraber teorik kullanım bilgisi trafik bilgisi vs lazım bence önce küçük bir motorla başla bi trafiğe çık yol ortamına alış ondan sonra büyük motor al derim nede olsa kış geliyor senin için başlangıç olarak büyük motor sakıncalı ama genede sen bilirsin ...

arkadaşım bence yapacağın en mantıklı şey önce küçük bir motorla başla trafiğe onunla çık.. bisüre kullan trafiğe küçük motorla çık. trafikte motor kullanımın gelişip ortama alışınca vede kendine güvenin sağlamlaşınca büyük motor alırsın .. şimdi bi hevesle büyük motor alıp sonra pişman olma bence...:cat:

Son düzenleme:
arkadaşım paran olabilir ama ilkkez kullanacaksan ilkönce eğitimini al sonra küçük makina alderim 600 veya 1000 cc motorla bilebile intihar etmiş olursun seri makinanın zevki farklıdır görünüşü yeter ama bi okadarda tehlikelidir hiç anlamazsın çıkar altından sonuçta vitesli motor çok seri kalkışlar yapabilen motor diğer arkadaşların dediğigibi 125 veya 250 ile başlayabilrsin

Benim hiç deneyimim yoktu ilk scoter aldım maxi scoter olduğu için alışana kadar biraz zorlandım. Sonra race motorlara merak sardı CBR 125 vardı aklımda diğer büyük makinalara bindiğimde kendimden emin olamıyodum büyük geliyodu korkutuyodu büyük makinalar. CBR 125 alalı 3 ay oldu ama şimdide CBR ufak geliyo daha kalın lastikli deposu büyük bi race olsun istiyorum. Hyosung düşünüyorum CBR mı uygun fiyata satabilirsem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar