Başlangıç tavsiyesi

Öncelikle selam olsun bütün motorcu abilerime malum bu sene üniversiteye başlıyorum gelip giderken motorla gelip gitmek liseden beri hayalim güzel bir başlangıç yapmak istiyorum. Bütçe konusunda sıkıntım yok fakat bilincim yerinde direk 600 cc ile başlayıp gençliğimi yok etmek istemiyorum böyle saçma bir düşüncem yok ama 2 yıl aldığım motorla tecrübe edindikten sonra geçiş yaparım.Şimdi abilerim motor tecrübem hiç yok ama honda'nın kurslarına'da katılacağım.Aldığım motoru'da en az 1-2 yıl binicem Honda cbr 125 alsam sıkılırım diye düşünüyorum.Honda cbr250r düşünüyorum önerir misiniz ? Kötü bir başlangıç olmaz değil mi ? Eğer 250 sıkıntı olur diyorsanız çok istemeyerekte olsa elim mecbur cbr 125 ile başlıcam ama gönlüm 250 cc ile başlamaktan yana düşüncelerinizi ala bilir miyim ? Bir anlık sevda değil küçüklük hayali ve devamı gelicek :) Kazasız belasız sürüş dilerim hepinize

Ekipmanların ve ehliyetin var mı ? Ben honda gs2 eğitimi aldım ekipmanımı en iyilerinden aldım ehlietimi de aldım. Gs2 eğitimi sayesinde 125-150 cc leri oyuncak gibi oynatabiliyorum. Ancak 250 mi 125 mi 150 mi kendin karar vermelisin. Çok uzun araştırmalar yaptım Cem abi bilir en ufak noktayı bile araştırdım sağolsun çok yardım etti bir çok konuda açıklık getirdi bana. Kendimi cbr 250 ye hazır hissettim ve o yüzden siparişini verdim. Tavsiyem birinden rica et sana motoru kaldırmayı öğretsin boş trafiğe kapalı alanda birkaç km eğitim yap kendi çapında dur kalk dön filan. Sonra gs2 eğitimi al. Eğitim sonunda cbf 1000 ve cbr 250 kullanma imkanı veriyolar. Orda bir bak cbr 250 ye hazırmısın. Unutma ki korkmazsan herşeyi başarabilirsin. Eğitim süreci boyunca bütün korkunu yen ve motora nasıl hakim olunduğunu öğren. Zaten o eğitimi hakkıyla alırsan cbr 250 yi rahatça kullanabilirsin.

Gis akademiyide deneyebilirsin Honda da güzel...250 "2 yıl" sürecinde daha mantıklı geliyor yedek parça yakıt servis ikinci el.vs. bakımından da Honda rahat ettirir...tabi herşeyden önce eğitim ve ekipman...

Ehliyetimi kısmetse ağustos gibi alıyorum.Ekipmanlar'da motor olursa onları'da tamamlıcam o konuda sıkıntı yok fakat işte ilk başlangıç olacağı için sorayım dedim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:47 ----------

Gis akademiyide deneyebilirsin Honda da güzel...250 "2 yıl" sürecinde daha mantıklı geliyor yedek parça yakıt servis ikinci el.vs. bakımından da Honda rahat ettirir...tabi herşeyden önce eğitim ve ekipman...
Yani Honda cbr 250 ile başlamam'da bir sakınca yok değil mi hocam ?

sıkıntı var bence şöyleki bende cbr 125 var bugün yanımdan bi cbr 250 geçti hakkaten baya farklı 125 ten bu bi yandan iyi bi yandan kötü tecrüben yoksa 125 al kardeşim sen bakma eğitim al tamamdır diyenlere bi trafiğe çık gözünü dört değil sekiz açmayı öğren eğitimde bunları vermezler adama. bende bazen keşke 250 lik alsaydım diyorum ama bazende iyiki bunu almışım diyorum son olarak ille birini dersen 125 lik derim çünkü 250 liğin şakası pek yok gibi ama bizim motorlar sakin hafif öğren sat ömrü billah kullanacak değilsin ya

Birinci önceliğin eğitim ve tam koruma ile kullanmak olmalı.

Sonrasında 125 ile 250 cc arasında ne farklar var biraz onları incelemeni naçizane tavsiye ederim.

Diğer taraftan hangi motoru alırsan al eğitim konusunu sadece başlangıçta değil kullanımın devam ederken de almanı tavsiye ederim. Madem kaynak problemin yok eğitimleri tekrar etmek her seferinde yeni bir şey öğrendiğini ve bazı şeylerin geliştiğini göreceksin.

Tarz olarak pek sıcak olmadığım motorlar olduğundan, kullanıcılarının fikirleri daha değerli olacaktır sanıyorum.

Ancak beynin egona ve nefsine hükmedemezse 100 cc' de tehlikelidir.

Bu arada yeri gelmişken, birileri sana da söylerde aklını bulandırır diye korktuğumdan söyleme gereği hissediyorum.

Özellikle 250 cc altı motorlar için daha yoğun söylense de yaz aylarında büyük motor sahiplerine de yapılan geyiktir. Bu kadar şeyi giymeye gerek var mı?

VAR KARDEŞİM.

Büyük motosiklet ile küçük motosiklet arasındaki tek fark ağırlıklarıdır. Küçük motorla kaza yaparsanız (ALLAH HEPİMİZİ KORUSUN) asfalt sadece size zarar verir. Büyük motorla kaza yaptığınız iş değişir hem asfalt hem de motorunuz ağırlığı nedeni ile size zarar verir. Bu küçük (hafif) motorla da görülebilecek bir zarar dır ama nispeten daha az olacaktır.

Bu nedenle küçük büyük hangi tip motor kullanıyorsanız kullanın, TAM KORUMA ŞART.... Çünkü KM uluslar arası bir birimdir. 100 cc lik motora 70-80 km hıza ulaşıyor 1.000 cc.lik motorda bu hızda gidiyor. Bu nedenle ikisinin arasında kazanın sonuçları pek değişmez.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar