Başlangıç Motoru Tercihi: Yeni Yamaha MT-07 Y-AMT mi, Honda NC750X DCT mi? (Tecrübelerim + Sorularım)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Teşekkürler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Trafik sigortasına Allianz 7020TL ödedim.
Hayırlı olsun.
Trafik sigortası çok çıkmış, ilk motor diyedir, gelecek yıllarda düşer.

Motosikleti
V-Strom 800 DE
Motosikletimi satın aldım.Ödemesi yapıldı. Pazartesi veya Salı günü teslim alacağım. Husqvarna 2024 Svartpilen 250 ;) Yardımlarınız için teşekkürler.
Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler. Dana gibi biri olduğumdan mı bilmiyorum çok özeniyorum şöyle motorlara ama altımda sinek gibi duruyor.

Trafiği tecrübe ettikçe hataları tolere edebileceğiniz küçük cc için sevineceksiniz.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Güle güle kullanın. Bu arada nasıl motorunuza alıştınız mı? beklentilerinizi karşıladı mı?

JaS

Güle güle kullanın. Bu arada nasıl motorunuza alıştınız mı? beklentilerinizi karşıladı mı?
Motorumdan memnunum.Kontrolü kolay düşürmekten falan korkmuyorum.Sadece biraz trafik olayı tecrübem yok.Sinyal korna,ayna kontrolü reflekslerim yok. Sabahın köründe bazen gece çıkıp turluyorum. :) İstanbul karmaşasına hazır değilim. Her tur sonrası iç çamaşırıma kadar sırılsıklam oluyorum :) Full ekipman sürmek biraz sıcak ve zor oluyor.

Teşekkürler.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Herkese merhaba,
Sizlerden fikir almak istediğim bir konu var. Şöyle özetleyeyim:
  • Hiç aktif motor tecrübem yok.
  • 10 yıl önce Honda Academy'de motosiklet başlangıç eğitimi aldım, ardından sürücü kursuna yazılarak birkaç ders sonrası motor kullanmayı öğrenip ehliyetimi aldım.
  • Ancak sonrasında hiç motor sahibi olmadım ve üzerine uzun yıllar geçti.
  • Maddi durumumu biraz düzelttikten sonra, özellikle yeni çıkan otomatik vites motosikletler sayesinde eski hayalimi gerçekleştirmek için adım atmaya karar verdim.
  • 25 Mart'ta Yamaha Academy'de "Motosiklet Temel Hakimiyet ve Sürüş Teknikleri Eğitimi"ne katıldım.
  • Eğitim sonrası özgüvenim arttı ve bu işi artık ciddi şekilde yapmak istiyorum.
  • Yeni Honda NC750X için kaporamı da yatırdım (10 bin TL). Ancak Yamaha'nın yeni MT-07 Y-AMT versiyonu da aklımı çelmeye başladı.
  • İki modelin de bu ay (Nisan 2025) Türkiye lansmanı yapılıp satışa sunulacak.
Fiziksel bilgilerim:
  • Yaşım: 39 ,Boy: 1.74 cm, Kilo: 86 kg Crossfit yapıyorum, fiziksel olarak aktif ve güçlüyüm.
Kullanım planım:
  • Hafta sonları kısa geziler, sahil rotaları.(Sonrasında uzun rotalar; Sapanca, Ören ,Yunanistan...)
  • Spor/performans değil, akıcı, güvenli ve keyifli bir kullanım hedefliyorum.
Şu anda aklımda takılanlar:
  • Honda NC750X DCT'nin ağırlığı (~220 kg) beni ilk dönem zorlar mı?
  • Yamaha MT-07 Y-AMT daha hafif ve atik gözüküyor (~180 kg) ama başlangıç için fazla mı canlı olur?
  • İki model de otomatik vitesli olduğu için rahatlık arıyorum.
  • NC750X'in alt devir gücü ve sakin karakteri daha mı iyi olur yoksa bir süre sonra ağır mı gelir?
  • MT-07 Y-AMT ile daha fazla mı risk almış olurum?
  • Düşük hızda manevra, yokuşta kalkış, şehir içi kontrol gibi konularda hangisi daha kolay adapte olunacak bir motor olur?
Özetle:
  • Başlangıç motoru için hangisi daha affedici olur?
  • Hangi motor uzun vadede daha çok özgüven kazandırır?
  • İlk 6 ay - 1 yıl içinde "keşke başka motor alsaydım" dedirtmeyecek bir tercih yapmak istiyorum.

İki modeli de sabırsızlıkla bekliyorum ama forumdaki gerçek kullanıcıların ve tecrübelilerin fikirleri benim için çok değerli.
Şimdiden zaman ayırıp yorum yapacak herkese teşekkür ederim! 🙏
Hocam hangi segmentini, modelini kıyaslarsan kıyasla Yamaha çok agresif, spor üzerine üretim yapıyor. Yüksek devirli, sert süspansiyonlu motorlar. Gezi ve konfor amacı yok markanın. Ayrıca tip olarak çirkin motorlar üretiyor.
Hondalar tipi daha güzel, düşük devirli, yumuşak süspansiyonlu motor üretiyor.
Scooterdan, endurolarına, racinglerine kadar iki markanın bu farkları geçerli.

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Hayırlı olsun, şans getirsin.
Motora ben de 250 Svartpilen ile başlamıştım. Üzerindeki lastikler Pirelli Rally Scorpion SRT olması lazım, muazzamdır, güvenle toprak ve asfaltta kullanabilirsiniz, ıslak zeminde de son derece başarılıdır.
30 hp ve 30 nm gibi bir güce sahipti yanılmıyorsam ve çok atik bir alettir. Tek silindirli, son sürati düşük, hızlanması çok iyi ve her tek silindirde olduğu üzere yüksek devirlerde titreşimi olan bir modeldir ama rahatsız etmez. Malzeme kalitesi de iyidir.
Çok yakışıklı ama kullanıcının altında biraz ufak gözükebiliyor :)
İlk kullanımlarımda elim bir kaç kez gazda takılı kalmıştı, debrajı çekerek durumu kurtarmıştım. Hafif bir motordur, kolay kolay düşürmezsiniz.
Gece aydınlatması da muazzamdır bu arada.
Svartpilen için özel üretilmiş depo üstü çantalar var, olur da ilgilenirseniz eskiyen çantamın yerine yenisini aldığım ama motorumu satınca hiç kullanamadığım çantamı düşünebilirsiniz.
Merak ettiğiniz bir şey olursa motorunuzla alakalı bana da yazabilirsiniz her zaman.
Keyifle, güvenle kullanın .

Motosikleti
Motorumdan memnunum.Kontrolü kolay düşürmekten falan korkmuyorum.Sadece biraz trafik olayı tecrübem yok.Sinyal korna,ayna kontrolü reflekslerim yok. Sabahın köründe bazen gece çıkıp turluyorum. :) İstanbul karmaşasına hazır değilim. Her tur sonrası iç çamaşırıma kadar sırılsıklam oluyorum :) Full ekipman sürmek biraz sıcak ve zor oluyor.

Teşekkürler.
Bence ilk fırsatta bir trafiğe kapalı alanda hakimiyet eğitimi alın. Bir günlük eğitimle bile bürü sürü yanlışınız düzeltilmiş olur bir sürü de doğru refleks kazanırsınız.

JaS

Hayırlı olsun, şans getirsin.
Motora ben de 250 Svartpilen ile başlamıştım. Üzerindeki lastikler Pirelli Rally Scorpion SRT olması lazım, muazzamdır, güvenle toprak ve asfaltta kullanabilirsiniz, ıslak zeminde de son derece başarılıdır.
30 hp ve 30 nm gibi bir güce sahipti yanılmıyorsam ve çok atik bir alettir. Tek silindirli, son sürati düşük, hızlanması çok iyi ve her tek silindirde olduğu üzere yüksek devirlerde titreşimi olan bir modeldir ama rahatsız etmez. Malzeme kalitesi de iyidir.
Çok yakışıklı ama kullanıcının altında biraz ufak gözükebiliyor :)
İlk kullanımlarımda elim bir kaç kez gazda takılı kalmıştı, debrajı çekerek durumu kurtarmıştım. Hafif bir motordur, kolay kolay düşürmezsiniz.
Gece aydınlatması da muazzamdır bu arada.
Svartpilen için özel üretilmiş depo üstü çantalar var, olur da ilgilenirseniz eskiyen çantamın yerine yenisini aldığım ama motorumu satınca hiç kullanamadığım çantamı düşünebilirsiniz.
Merak ettiğiniz bir şey olursa motorunuzla alakalı bana da yazabilirsiniz her zaman.
Keyifle, güvenle kullanın .
Bagaj üstü çantasını Supermotordan aldım %35 indirim var diye.Ama parasının karşılığını alamadım. Dikiş kusurları falan var.Kullanmasam iade ederdim.Sizden satın alırdım.

2024 de o güzel lastikler svartpilen 401 de geliyor.Maalesef 2024 250 likte de gelmiyor.MRF REVZ-C lastikle geliyor.

Daha 70km de motorum.Bugün en uzun turumu yaptım. Memnunum çok erken vites atma ihtiyacı biraz yorucu. (Erken kesici uyarısı rodaj sonrası daha iyi olabilir belki...) Titreşim benim vücudumu rahatsız etmiyor.Fakat yüksek devirlerde dikiz aynalarda bulanık bir görüntü oluşturuyor. Svartpilen 250 kullanımı hakimiyet, konfor olarak beni çok memnun etti.Debriyaj falan rahat. Başlangıç için doğru seçim. Forumun etkisi çok oldu.:)

Bence ilk fırsatta bir trafiğe kapalı alanda hakimiyet eğitimi alın. Bir günlük eğitimle bile bürü sürü yanlışınız düzeltilmiş olur bir sürü de doğru refleks kazanırsınız.
YRA den motosikleti almadan önce Nisan ayında eğitim aldım.Motomaxden ekipman aldığım için ücretsiz sürüş eğitimim var. Ona başvurdum.Orada da kendi motorumla pekiştirmiş olurum. Sonrası yavaş yavaş tecrübe :)

Kendimde hissetttiğim eksiklikler; Kuryelerin motorcuların girdiği aralara girmeye cesaret edemiyorum.Araçların arkasında kalmayı yada en sağda beklemeyi daha güvenli hissettiriyor. Yoğun saatlerde motorla asla çıkmıyorum.Pazar ve sabah sürüşleri yapıyorum.Böyle böyle daha iyi olacağımı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
Bagaj üstü çantasını Supermotordan aldım %35 indirim var diye.Ama parasının karşılığını alamadım. Dikiş kusurları falan var.Kullanmasam iade ederdim.Sizden satın alırdım.

2024 de o güzel lastikler svartpilen 401 de geliyor.Maalesef 2024 250 likte de gelmiyor.MRF REVZ-C lastikle geliyor.

Daha 70km de motorum.Bugün en uzun turumu yaptım. Memnunum çok erken vites atma ihtiyacı biraz yorucu. (Erken kesici uyarısı rodaj sonrası daha iyi olabilir belki...) Titreşim benim vücudumu rahatsız etmiyor.Fakat yüksek devirlerde dikiz aynalarda bulanık bir görüntü oluşturuyor. Svartpilen 250 kullanımı hakimiyet, konfor olarak beni çok memnun etti.Debriyaj falan rahat. Başlangıç için doğru seçim. Forumun etkisi çok oldu.:)

YRA den motosikleti almadan önce Nisan ayında eğitim aldım.Motomaxden ekipman aldığım için ücretsiz sürüş eğitimim var. Ona başvurdum.Orada da kendi motorumla pekiştirmiş olurum. Sonrası yavaş yavaş tecrübe :)

Kendimde hissetttiğim eksiklikler; Kuryelerin motorcuların girdiği aralara girmeye cesaret edemiyorum.Araçların arkasında kalmayı yada en sağda beklemeyi daha güvenli hissettiriyor. Yoğun saatlerde motorla asla çıkmıyorum.Pazar ve sabah sürüşleri yapıyorum.Böyle böyle daha iyi olacağımı düşünüyorum.
Ne güzel, eğitim de almışsınız.
Sürüşünüzü kuryeler ile karşılaştırmayın, onların gözü kara, çoğu cahil cesareti ile girilmeyecek aralara giriyorlar. Temkinli olmak her zaman iyidir. 5 dakika erken varınca madalya takmıyorlar.
Ben de İstanbuldan taşınalı 1 buçuk yıl oldu, geçen ay lastikleri değiştirmeye İstanbul'a gittim ve yoğun trafiğin içine girdim, unutmuşum o trafiği, çok tedirgin oldum, istanbul'dan çıkınca yollar daha bir güzelleşiyor.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Hocam 250 cc alarak çok doğru bir karar verdiniz. Yukarıda söylediğiniz gibi henüz refleksler ve kas hafızası oturmadığı için diğer seçeneklere göre hata toleransı çok daha yüksek bir motosiklet olacak Svartpilen. Zamanla bunlar oturacak ve motorunuzdan daha fazla keyif alacaksınız. Acele etmeyim erken büyütmeden yeterince kullanırsanız daha büyük motosiklet aldığınızda alışma süreniz çok daha kısalacak, hakimiyetiniz iyi olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar