Başlangıç motoru tavsiyesi

Selamlar, 125 cc başlangıç motosikleti arıyorum.Toplam 5 model buldum.

Tvs raider 125
Pulsar ns 125
Peugeot pm-01
Cromwell 125
Crossfire 125

Okul ev arası 6 km falan hafta içi sadece okula git gel yapacağım haftasonları da günde 20-30 km falan sürerim ama ayda bir şöyle yakın şehirlere gitmek istiyorum mümkünse 150-200 km falan (125 likle uzun yol olmaz derseniz de yapacak birşey yok.) ve masrafsız olsun istiyorum.Servis bakım ücretleri ,kroniği falan az olsun.Yedek parçası ucuz olsun.Sürüşü etkilemeyecek parçaları bekleyebilirim ama motoru serviste bırakacak önemli parçaları 30-40 gün falan bekleyemem okula gitmem lazım.Kısacası toyota corollanın motosiklet halini istiyorum.

Kullananlardan yardım istiyorum.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben de tvs düşünüyorum ama kampana frenden emin olamadım disk için ns almaya değer mi abi sence?
125cc ve o hafiflikte motor için ille disk olması şart mı bilemedim. tvs kullanmış olanlar yorum yapsın. kampana frenin fren balata değişimi masrafı da az olur hem.

125cc ve o hafiflikte motor için ille disk olması şart mı bilemedim. tvs kullanmış olanlar yorum yapsın. kampana frenin fren balata değişimi masrafı da az olur hem.
Ns i daha çok beğeniyorum aslında ama aradaki farka değer mi bilmiyorum.Tvs alacağım sanırım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
hangisi ucuzsa onu alın, zaten bir süre sonra eğer motor sürmek hoşunuza giderse 125cc yetmiyor deyip yükseltmek istersiniz, 3 aşağı 5 yukarı bu hacimdekilerin hepsi aynı sayılır zaten.
yani, rengini beğendiğinizi alın.

Değmez, Ns 125 dürrük bir motor, abisi Ns 200 gibi değil.
Anladım abi.Aradaki farka değmez o zaman.Tvs alayım geçeyim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hangisi ucuzsa onu alın, zaten bir süre sonra eğer motor sürmek hoşunuza giderse 125cc yetmiyor deyip yükseltmek istersiniz, 3 aşağı 5 yukarı bu hacimdekilerin hepsi aynı sayılır zaten.
yani, rengini beğendiğinizi alın.
Anladım abi.Açıkçası yaştan dolayı motosiklet alıyorum.18 e girince araba alırım herhalde ama severim belki bırakmam motosikleti.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Anladım abi.Aradaki farka değmez o zaman.Tvs alayım geçeyim.
Al geç, tecrübe kazan, sonrasında daha kuvvetli motorlara bakarız beraber. Lakin kapalı alan hakimiyet eğitimi almayı unutma, içimizdeki tekerci ya da egzozcu kolpacı gençleri dinleme.

Motosikleti
2018 Kuba Dragon 50
Görünüşe göre karar verecek olursam cromwell, mantıklı karar verecek olsam TVS derim. Bu arada kampana freni diske tercih ederim zincir yağlarken sıçrama derdi olmaz ve balatası daha uzun gider zaten asıl frenleme gücü öndedir. Kendi motorumda önde de kampana var ve lastiği kitleyebilecek güç üretiyor. Hangisini alırsan al farkedeksin ki motorda gaz kesince olan motor freni arabadan çok daha etkili ve normal frene de pek de gerek kalmıyor çoğu zaman

Motosikleti
TVS Raider 125
Bende TVS Raider 125 var. Fazlasıyla yeterli bir motosiklet. Kampana fren gayet yeterli. Fakat lastikleri çok kötü, alırsan hemen değiştirmeni tavsiye ederim.

Motosikleti
Cg

Tvs raider 125
Pulsar ns 125
Peugeot pm-01
Cromwell 125
Crossfire 125

Okul ev arası 6 km falan hafta içi sadece okula git gel yapacağım haftasonları da günde 20-30 km falan sürerim ama ayda bir şöyle yakın şehirlere gitmek istiyorum mümkünse 150-200 km falan (125 likle uzun yol olmaz derseniz de yapacak birşey yok.) ve masrafsız olsun istiyorum.Servis bakım ücretleri ,kroniği falan az olsun.Yedek parçası ucuz olsun.Sürüşü etkilemeyecek parçaları bekleyebilirim ama motoru serviste bırakacak önemli parçaları 30-40 gün falan bekleyemem okula gitmem lazım.Kısacası toyota corollanın motosiklet halini istiyorum.

Cg al üstad sıfır alıcaksan kafan rahat olsun 125liklere o kadar para vereceğine ucuz yollu bir şey al en azından yükselteceğin zaman daha rahat olur saygılarımla.

Tvs raider 125
Pulsar ns 125
Peugeot pm-01
Cromwell 125
Crossfire 125

Motorda Toyota Corolla gibi bir şey olmaz. Dünyanın en sağlam motoru da olsa düştükten sonra her şey çok Allah'a emanet bir makina motor o yüzden zaten motorun kıymeti dayanıklılığı araba gibi değil kıyas söz konusu olamaz. Düşmüş motoru ikinci elde kim niye alsın mesela örnek olarak ? Corolla bakışı çok doğru değil. Bide biraz yetenekli biri veya acık motor tecrübesi varsa bence 200cc ile başla çünkü 125 yetmeyecek ve bu 3 ay falan sürer fark etmen. 3 ay sonra yükseltmek için hesap kitaba başlarsın. 200cc daha ideal bence 20 22 beygir 20 nm tork veren motorlarla daha uzun ilişki düşünebilirsin baya bir götürür seni. Ha para derdin ödeme sıkıntın yoksa 125 ile başla. 3 ay sonra top speed ve ivmelenmesi seni kesmeyince sat yenisini al falan o da olur. Finansal gücüne bağlı opsiyonel.

Motosikleti
Cg
Parası canından daha önemliyse tercih edebilir
Saygılarımla Hocam aslında olay o değil Olay şu Senin alacağın 125lik motorların fiyatı 80 100' bin bandında diyelim Lastik olarak Cg tipi motorların senin alacağın motorlardan daha iyi lastikleri var artı olarak raider arka kampana ön disk cg arka kampana ön disk diğer modellerde cbs tarzı fren tipleri kullnılmış buda demek oluyorki ilk kaygan yerde stock lastikler ile arka fren atayım derken ön kitleme yapbilir %30 da olsa böyle bir ihtimal var ancak cg aldığında başlangıç motoru olarak hem parça yönünden hemde ustalık yönünden kendini geliştirebilirsin 80k sıfır bir motora vereceğine 30 kya ikinci el temiz bir cg bulursun bir süre onla takılırsın kalan 50kyı da Bir süre motora alıştıktn sonra geçeceğin motora ilave edersin çünkü senin alaacağın 125cc motor max seni 3 4 ay boyunca tatmin eder

Motosikleti
Hero Dash 125

Tvs raider 125
Pulsar ns 125
Peugeot pm-01
Cromwell 125
Crossfire 125

Honda Africa Twin yada Honda CB125F tam sizin ilacınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar