Başlangıç motoru tavsiye

Merhaba.Yıllardır içimde hep bir motor sevdası vardı artık motoruma kavuşma vaktimin geldiğini düşünüyorum :mrgreen: Daha önce motor kullanmışlığım yok.hyosung gt 250 naked gt 250 r ikinci el sorunsuz bir motor veya sıfır 2015 model apache tvs 150 falcon freedom 250.Şu anlık seçtiğim bunlar var.Motorlar hakkında elle tutulur birşey bilmiyorum.Seçtiğim motorlar dış görünüş olarak hoşuma giden tipler ne yalan söylüyim.Dış görünüşe bakılarak motor alınmaz diye düşünenler olacak elbette ama işte dış görünüşü basit olan motorlarda hoşuma gitmiyor.Bütçem max 6 bin tl.Bu yazdıklarım motorlardan hangisini almalıyım.Veya bunlar dışında tavsiye edebileceğiniz bir motor varmı.Aradığım özellikleri sıralayacak olursam estetik,güvenlik,konfor geliyor.Hız yapacak birisi değilim sivasta şehir içi kullanacağım.Bindiğime pişman olmayacağım bir motor arıyorum.Lütfen yardımlarınızı,deneyimlerinizi esirgemeyin.

Merhaba sivaslı hemşehrim :) öncelikle bütçenin içine ekipman dahilmi ? görünüş öenmli demişsin ozaman çabuk sıkılmayacağın bir motor seçmeye çalış
mesela 2.el bir cbr125 yada gt250 güzel seçim o paraya çok yıpranmamış honda bulabilirsin hem sağlam hemde estetik açıdan seni tatmin eder.
Benim düşüncem ilk motorun sıfır olmasın çünkü illaki düşmeler olacak ve sana maliyeti yüksek olur üzülürsün

Trafikte otomobil kullanmışlığın varsa, trafiği okuyabiliyorsan Bajaj pulsar al, yok ilk aracım olacak diyorsan scooter almalısın ki trafiği öğrenebilmen lazım. Scooter de kullanabileceğiniz suzuki addres 110, sym fiddle 125, yamaha delight, honda pcx bunlardan biri işinizi fazlasıyla görür.

Eğer bütçene 1000 TL Daha koyarsan 2011 Model ve üzeri bir CBR125R Bulabilirsin. Sadece bir tavsiye :)

Ybr125 ,Cbf 150 ,Bajaj 150ns Ekipmanin varmı ilk önce ekipman dizmelisin..

Selam inşallah kısa zamanda motosikletine kavuşursun.

Bence senin bütçen 6 bin değil, 4bin tl. Kalan 2 bin tl de ekipman parası.

Anadolu'da mesafeler kısa diye, insanlar korumaya daha az önem veriyorlar. Ama artçısıyla beraber ölen çok sayıda kışı oluyor.

Sana tavsiyem, kask, mont, eldiven ve bot kullanmadan motora binme. 4 bin tl ye de ybr 125 veya yukarıda da belirtilen düşük hacimli skuter almanı tavsiye ederim.

ilk motorun olacağından az km yapmış bir TVS Apahche seni daha yüksek cc için harika şekilde hazırlayacaktır... TVS Apache 13 bin km şehir içi ve şehirlerarası yol yaptım... kesinlikle sorunsuz bir motosiklettir... sadece biraz titrer ona da alışınca hissetmessin bile... bajaj alma motorun stop etme sorununa çare bulamadılar... hyosung falan bunlar ağır gelir... 150 cc ile 250 cc farketmez deme emin ol farkediyor... hele ki hyosung gt 250r daha çok farkettirir... 5 bin TL civarında bir apache al... kask, mont, eldiven, dizlik, boyunluk v.b bin tl ekipmana harca... 2 sene bin... başlangıç motorun 150 cc olsun yolun açık olsun...

baslangicmotorutavsiye.com diye bir site açıp hit rekorları kırmak istiyorum. istisnasız her grupta, forumda, ya da programda karşımıza çıkıyor. kasktavsiye.net de düşünülebilinir.

wsx

hyosungların gövdeleri büyük olduğu için başlangıç olarak zor gelebilir bence 150ns yada apache daha uygun olabiliceği düşüncesindeyim

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ybr cbf tvs bunlardan biri olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar