Engin abicim merhaba. Konuya daha önce mesaj yazmıştım ama tekrar yazayım. Ben 26 yaşındayım, büyüklerime akıl vermeyi sevmem ayrıca ne haddime zaten.
Ama şunu söyleyebilirim ki, ben 15li yaşlarımdan beri motosiklet üstündeyim. 10 sene civarı, 500-600.000 km yapmışımdır.
Öyle anlar geliyor ki, altimda ki 180 beygirlik makine kontrol edilemez hale gelebiliyor. Hepimiz insanız, hepimiz hata yapabiliriz, deniz dalgasız kul hatasız olmaz hesabı, dalgın bir aninizda daha önce motosiklet kullanip tecrübesi olmayan birisi için 70-80 beygir başa iş açar. Hatayı tolere etme olasılığı 250ccye göre çok daha düşüktür. Kimi insan onu ara motor olarak, 20bin, 30bin km küçük motosiklet kullanmasına rağmen çok geldiğini söyleyebiliyor.
Size ölürsünüz demiyorum, 70-80 beygirlik bir motosikletten bahsediyoruz. Daha motosikletin m sini bilmeden o makinelere oturulmaz. 250cc bir motosiklet alın, onun bile size çok agresif gelecegini göreceksiniz.
Birde eğitim alipta büyük motosiklet başlangıcı yapılır diyenler var.
Siz daha hiç araba kullanmamış olmanıza rağmen, ehliyetinizi yeni alipta arkadaşlarınıza "ben Ferrari alacağım" deseniz gülünç olmaz mi?
Bu işler eğitimle, onunla bununla olacak işler değil.
düz yolda kullanırsınız ona birşey diyemem ama virajlarda patlama olasılığınız çok yüksek. Bahsettiğiniz motor hafif bir motor değil.
Yazdıklarımı sakın yanlış anlamayın. Sadece yanlış bir karar vermek üzere olduğunuzu size anlatmaya çalışıyorum.
Saygılar