Başlangıç motoru olarak Kuba Çita 150r

İlk motorum olacak.Fazla tecrübem yok ama debriyajlı sürebiliyorum.Hafif bir yapıya sahibim 60 kg civarı.Kontrolde zorluk yaşarmıyım.

bahsettiğin motor 100 kilo civarı olması lazım ilk 1 2 hafta hafif bir yapıya sahip olduğu için direksiyonda biraz sorun yaşayabilirsin artçı yolcu almamaya bak çok hele ağır birini asla alma onun dışında pek sorun olcağını düşünmüyorum.

Peki ya daha düşük cc li yani 125 lik bir köylü alsam kontrol olarak çok fark eder mi ?

fark etmez aynı şasiye sahip ikisi de arkadaşında belirttiği gibi frenler çok önemli hele ön frene çok iyi çalış

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Zaten 1 2 hafta motora alışmadan trafiğe çıkmayı düşünmüyorum inşallah kısa zamanda kavrarım:)

Çita 150R'de disk fren var fren sorun olmaz. Frenleri yavaş sık, ön freni cart diye sıkarsan sonuna kadar düşersin çünkü disk fren iyi tutuyo.

Peki ya ortalama olarak motora alışmam ne kadar süremi alır.Gelecek ay a2 direksiyon sınavım var.Pratik yapmak için motor yok.Şimdi motoru alsam boş arsada pratik yapsam mantıklı mı?

2 günde alışırsın ama 3-4 ay virajlara hızlı girme çok çok az yatır motoru gerekirse 30km hıza düş.

debriyajsız kullanıyorsan sorun olmaz dönüşlerde viraj ve ani firenlemelerde dikkatli ol motor şakaya gelmez önce ekipman ondan sonra motor ben mct 250yle başladım çita sağlam motor tavsiye ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar