başlangıç motoru hakkında tecrübeli insanlardan fikir almak

merhaba arkadaşlar,son 2 yıldır aşırı bi motor sevdası basladı simdi üniye hazırlanıyorum ve kazanırsam motor almayı dusunüyorum motor tecrübem var ama hep arkadaşlarınkini fln arada kullanırdım vitesli motorda içlerinde tabi fazla bi tecrübem yok ama şahsi motorum hiç olmadı ve istediğim motor kawasaki 300 rr motor sürüş kursları oldugunu duydum 2 3 günde belli bi ücret karsılıgında kendi motorun neyse en ince ayrıntısına kadar ögretiyolarmış ama tabikide tecrübe gibi olamaz 2 3 günde en fazla ne kadar ögrenebilirki inssan sizden bana yardım etmenizi istiyorum kimileri 300 rr o kadar para verilmez diyo motorunda biraz kaslı durmasını istiyorum hepinize simdiden teşekkürler:D

Keşke biraz konuyu açmadan önce forumu araştırsaydın yüzlerce başlangıç motoru tavsiyesi üzerine açılmış konu var.300 cc başlangıç motoru olmaz kademeli artırman lazım şimdi herkes gelip sana ybr al dicek.

Herkesin sana söyleyeceği şey 250cc altında bir motor ile başlaman olacaktır.

Benim ilk motorum ninja 300r. Öncelikle o para verilir mi felan diyenleri hic dinlemiyceksin eger paran varsa euro kurunu iyi fiyattan yakaladiysan alacaksın. Bu motorla başlanır mi baslanmaz mi yorumunu yapmiyorum arkadaslar kesin konusmus baslanmiyormus... Polemige gerek yok. Kucuk bi motorla öğrenin sonra geçersiniz. Ama bir cok alternatifi cikti ninja 300un onlarada bi bakın derim. Ama tabiki ninja 300 bana gore cok cok üstünde o motorlara göre şekil olarak teknik veriler olarak, sanirim size şekil kısmı lazım. O zaman 300 den vazgecemezsiniz. Ama bilinçli oldugunuzu hissettim o yüzden agirdan yavas yavas ogrenerek ninja 300e gecis yapin. Bende universiteye hazırlanıyorum. Yogun stresli bi sene yazin kafaniz rahata erer muhtemelende yazin alirsiniz daha 4 5 ay var sakin olun arastirin öğrenin aceleye gerek yok.

başlangıç motoru felan hikaye onemli olan dengede durabilmek neyi ne zaman nasıl kullandıgın zamanla hepsini ogrenirsin ilk bindigin motor kaçlik olursa olsun ilk aldıgın motor son alacagın motor olsun bence one oyle cc yukseltme oyunmu bu lvlmi atlıyoruz arabayı kullanmaya başlarken dandik arabalarlamı başlıyolar herşeyi ogretirler ehliyet kursunda gerekirse egitim alırsın ustesınden gelirsin yeterki kafana yatan motoru al sen ama şu var taşıyabilecegin bi motor al cok devirirsin yoksa kendine uygun bişe al o yuzden boyuna gore iyi olacak bi motor almanı tavsiye ederim eger aklından bı motor geçiyosa ben bunu surerım abi de atla ustune ver gazı yansın ortalık ama gazı cok verme gaza gelip o sakat olur

başlangıç motoru felan hikaye onemli olan dengede durabilmek neyi ne zaman nasıl kullandıgın zamanla hepsini ogrenirsin ilk bindigin motor kaçlik olursa olsun ilk aldıgın motor son alacagın motor olsun bence one oyle cc yukseltme oyunmu bu lvlmi atlıyoruz arabayı kullanmaya başlarken dandik arabalarlamı başlıyolar herşeyi ogretirler ehliyet kursunda gerekirse egitim alırsın ustesınden gelirsin yeterki kafana yatan motoru al sen ama şu var taşıyabilecegin bi motor al cok devirirsin yoksa kendine uygun bişe al o yuzden boyuna gore iyi olacak bi motor almanı tavsiye ederim eger aklından bı motor geçiyosa ben bunu surerım abi de atla ustune ver gazı yansın ortalık ama gazı cok verme gaza gelip o sakat olur

Haklisin bu mantikla zaten alacagi ilk motor son motoru olur son yolculugunada ugurlarız. Yapmayin bunca insan şaka olsun,eğlenelim diye yirtinmiyor 3-5 kisiye bisey olmadi diye 6. Kisinin garantisini mi veriyorsunuz
Motosiklet zaten riski birazcik fazla bir alet birakinda o riskleri insanlar en aza indirsin gaza getirmeyin 600rrla basladim diye sagda solda caka satip onune ani araba ciktiginda motoru birakip "asfalt kotuydu yeaaa" motor surmek degil iyi gunler

Eğitim al arkadaşım. Alabileceğin tüm eğitimleri al. Benim ilk motorum Fazer 1 idi rn16 serisi Yamaha. Burada ehliyete 1800 € para harcadım. Yaklaşık 40 saat motor kullanarak alabiliyorsun ehliyeti. Sürücü kursunda Honda'nın CBF 600 ü vardı onu kullanıyorduk. Daha sonra yaklaşık bir ehliyet parası da eğitimlere verdim. Viraj eğitimi Güvenli Sürüş vs vs. Zorlandım mı evet zorlandım. Şimdi ki Tecrübe olsa idi küçük bir motor ile başlardık 600 lük gibi. Sana gelince Türkiye de ehliyeti almak için çok uğraşman gerekmiyor diye biliyorum. Bir scooter ile 200 metre gidince alıyorsun ehliyeti diyorlar. O zaman iş sana Düşüyor. Alabileceğin tüm eğitimleri al ehliyet motoru kullanmaz ama ilk önce ehliyetini al. 300 lük Türkiye Şartları için başlangıç olarak uygun. Bir de 18 yaşlarında isen o zaman 125 ile başla yavaş yavaş büyütürsün. Ben binlik makina ile başladım ama 4o ı geçmiştim o zaman. Yani motor dan zevk almak hava atmaktan daha önemli olan yaşa gelmiştim. Umarım anlatabildim :)

Dostum burda ilk once boyun posun kilon onemli, ve kesinlikle yuksek cc li bir motorla baslamani tavsiye etmem bu benim kararim arkadaslar ne der bilmiyorum. Ancak kasli bir baslangic motoru ariyorsan yamaha yzf r125 dusunebilirsin, hem goruntusu hos hemde baslangic motoru icin ideal bir makine. Ancak genede kim ne derse desin sen icine sineni alacagin icin bisey diyemiyorum...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar