Başlangıç Motoru CBR 125

İyi günler arkadaşlar.
Ben CBR 125 almak istiyorum fakat scooter kullanmışlığım dahi yok yani sokak aralarında bir kaç kez kullandım fakat trafiğe çıkmadım.
Direk vitesli bir motor CBR 125 alsam çok zorlanırmıyım sizlerden yardım almak istiyorum.

Boy kilo vs var ise zorlanmazsınız hafif kolay motor. Kapalı yerde yavaş yavaş alışırsınız

Başlangıç için en ideal motosikletlerden ancak kendinize güveniniz çok yok ise çin malı bir motosiklet ile düşe kalka öğrenebilirsiniz (ayna sinyal vs. kırılması canınızı sıkmaması açısından) ancak bütçeniz buna uygun değilse sorunsuz 125r ıda kullanabilirsiniz.

Boy 1.82 kilo 57
Ben çin malı bi scooter ile zaman harcamak istemiyorum trafiğe ve motora alışmam kaç günü veya ayı bulur

Boy 1.82 kilo 57
Ben çin malı bi scooter ile zaman harcamak istemiyorum trafiğe ve motora alışmam kaç günü veya ayı bulur

İlk olarak trafiğe kapalı alanda motoru ve kendinizi tanırsanız trafiğe çıktığınızda daha az zorluk çekersiniz.
Alışmanız şu kadar gün sürer diyemem ama her kilometrede daha da alışacaksınız hem trafiğe hem motorunuza. Trafik sürprizlerle doludur.
Şunu asla unutmayın kendinizi bir kaza pozisyonuna sokmayın. Kaza bir anda olmaz öncesinde takip eden olaylar mevcuttur. Bu olaylardan kaçınalım. Güvenli ve keyifle sürelim :)
Kazasız ve belasız sürüşler dilerim.

CBR 125'in sıfırı: 8,650 TL acaba sıfır alsam kaça patlar lastik değişmesi gerek herhalde, plaka evrak vs vs. Yoksa ikinci elmi almalıyım

ikinci el alacaksanız iyi raştırma yapmalısınız ama arada oynasa oynasa 2000 tl oynar,sıfır almak daha mantıklıdır.Lastik konusunda ilk etapda kasmayın paranız yoksa,biraz kullanın,öğrenin sonra zaten lastik değişimlerini yaparsanız ama ekipmanlarınız tam olsun.
cbr 125 başlangıç için idealdir.

hocam gıdın 2, el yenı kasa alın uygun fıyatlı cok kısa sğrede ögrenırsınız hatta bilen birisi yardım etsin bir kac saat sonra tek basınıza surebılırsınız..(bisiklet kullanabııyorsanız ) bu mevsımede uygun 2, el bulunabılır 2011-2012 (konyada bır arkadasım 5100 tl ye 2012 model buldu aldı) sıfır tavsıye etmem acemısınız düşme vs olunca sıfır motorda daha çok üzülürsünüz.

bende aynı durumdaydım, 1-2 defa scooter kullanmıştım 5 sene önce felan, onun haricinde hiç motosiklet tecrübem yoktu.
ehliyeti aldıktan (eylül 2014) 3 gün sonra cbr 250r aldım, ilk 1-2 hafta alışmaya çalıştım, şu an diz değdirebilecek şekilde virajlara girebiliyorum.
tamamen kendine güven ile alakalı bi durum, çünkü 125 ile 250 arasında çok bi fark olacağını sanmıyorum, ha şöyle bi durum olabilir, 125 ile daha rahat başlarsın ama 1-2 ay sonra artık sana yetersiz gelebilir, yani bisiklet sürüyormuş gibi hissedebilirsin.
direkt ile 250 ile başlayın diyemem ama başlanabilir.

Başlangıç motorum cbr600f oldu :) dogrumu peki? hayır değil. Ben skotir cok kullanıyordum arkadaşlarımın vardı. o yüzden böyle bisey yaptım. Elhamdülillah 5 ay bindim bise yaşamadan, 3 ay once sattım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:09 ----------

Hee bu arada niye böyle bisey yaptım. Onuda söyliyim. Cocuklugumdan beri racing tutkusu vardı bende o hevesi alıp rahatlamak istedim. Eşim zor ikna oldu. Annem babam bile karşı geldi ama aldım söz verdim 2 3 ay kullanıp satcam diye. Ve öyle yaptım. Şuan da mesela tvs apache var bende. Ama o racing tutkusu kalmadi içimde artık o hevesi aldım. O hevesi icimden atabilmek için aldım. Eğer almasaydim hep icim içimi yiyecekti (:) bazen gene vuruyor beynime ama yok diyorum. Bide ben çabuk gaza gelen kisilerdendim. Yolda hemen basiyordum. Her bastigimda korkuyordum fakat elinde değildi. Ama artık o kalmadi bide çocuk olunca iyice bitti (:)

Sevgili Kardeşim,

Öncelikle mutlaka profesyonel bir eğitim alınız. Şuanda Honda ve Yamaha başta olmak üzere bazı kurumlar bu eğitimi veriyorlar. Bu eğitimi almadan motosikleti yıllarca kullansanız dahi sadece iyi kullandığınızı düşünürsünüz o kadar.Motosiklet otomobile benzemez extra güvenlik ve teknik bilgi ister. ÖZel bazı teknik ayrıntılar var sürüş açısından bu eğitimlerde bunlar veriliyor ve kendi kendinize asla farkedemeyeceğiniz detaylar konusunda bilgilendiriliyorsunuz.

Mesele 125 cc ve/veya 600 cc meselesi degil. Ancak 250 cc ile başlamak çok doğru olmaz. Neden mi? Mutlaka düşeceksiniz. Bu yıl olmasada önümüzdeki yıl bu motorun üzerinden düşeceksiniz. Bu nedenle motosikletin ne olduğunu tam olarak düşmeden anlayamazsınız. 125 cc ile 250 cc arasında neredeyse 2 kat güç ve hızlanma varkı var. ( Son hızı kastedmiyorum bu onemli degil ara hızlanmalar tamamen farklı )

Yıllar önce 2007 model bir cbr 125 ile bu işe başlamış biri olarak ideal bir başlangıç motoru olduğunu söyleyemem. Bence en ideal başlangıç motoru cbf 150 ve/veya ybr 125 tir. Oturuş pozisyonu ve kullanım rahatlığı çok üst seviyededir.

Ama önce can ve güvenlik. Bu nedenle prof eğitiminizi mutlaka alın.
Keyifli sürüşler..

Selamlar, ben eski kasa CBR 125 ile başlamıştım 2007 yılında. 125cc olsa da motosiklet tabi şaka değil imkan yoksa bile yaratıp eğitim almak, koruma ekipmanları seçimine ciddi mesai ve para harcamak idealdir.

Ancak, abartmanın da alemi yok neticede bununla da başlanmayacaksa neyle başlanacak, illa kurye motorları veya küçük scooter olacak değil ya. Dolayısıyla CBR 125 bana göre ideal bir başlangıç motorudur. Hem tipi hoşunuza gider hem hata affediciliği yüksektir, kullanım pozisyonu da illa motorun üstüne yatmanızı gerektirecek bir yapıda değildir, göreceli olarak epey dik sayılabilir bile.

Hatta, yaş/trafik tecrübesi/alınan motosiklet eğitimi durumuna göre kişiden kişiye değişebilecek olmakla birlikte, aklı başında, ekipmanını almış, eğitime gitmiş biri için maddi durum da yeterliyse 250cc'nin daha bile iyi olduğunu düşünüyorum. 125cc son hızının düşüklüğü ve 70-80km/s sonrası hızlanmalarındaki yavaşlık nedeniyle özellikle hızlı akan trafiğe sahip güzergahlarda ve şehirdışı kullanımda bence ideal değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar