Başlangıç Motoru (125CC)

Öncelikle herkese merhaba forumda yeniyim herhangi bir kural hatası yaparsam şimdiden kusura bakmayın.

Hayatımda ilk kez motor kullanacağım b ehliyetim var ve şuan 21 yaşında olduğum için araba alabilecek bir birikimim yok ancak beni a noktasından b noktasına götürebilecek bir araca ihtiyacım var bu yüzden b ehliyet için olan 125cc sınavına girmeyi düşünüyorum. Naked motorlar çok hoşuma gidiyor naked istiyorum ancak karar veremedim ne almam gerektiğine ve bilgisizim açıkçası. Önerileriniz nelerdir? Bütçem maks 100.000

Motosikleti
D400
merhaba.

125 ten çok çabuk sıkılırsın, al sat yaparken zarar edebilirsin, RS200 veya başka bir 250 lik bakmanı öneririm

Motosikleti
D400
125 cc nin eğitimi ve sınavı ile normal ehliyet arasında ne kadarlık bir fiyat farkı var ki. Normal ehliyet alıp ns200 tarzı bir motor almanız o bütçeye daha mantıklı.

Sadece ulaşm amaclı ile pcx125 tarzı bir scooter olabilir.

merhaba.

125 ten çok çabuk sıkılırsın, al sat yaparken zarar edebilirsin, RS200 veya başka bir 250 lik bakmanı öneririm
Haklısınız fakat ben araba alana kadar motor üstünde olmayı planlıyorum yani 4 5 sene kadar sadece o yüzden fazlasına ihtiyacım yok tabii fikrim değişmezse ancak arabaları çok daha seviyorum hayalim G63 almak mesela. Bu yüzden fazlasında gözüm olmadan naked böyle altımda güzel durecek bana çok sıkıntı çıkarmayacak bir motor tercih etmek istiyorum çok güçlü olmasına ihtiyacım yok şuan

Motosikleti
Ns200 15"
Biraz daha para ekleyip A2 ehliyet almak sizin için daha mantıklı olabilir, nispeten sorunsuz olan Ns200 alıp rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hayatınızda hiç motosiklet kullanmamışsınız ve motosikletle tanıştıktan sonra araba hevesiniz patır patır bitecektir çünkü motosikletler arabadan 40 kat daha zevkli :).

Motosikleti
Africa Twin 1000 DCT / Arora Verano 50
Haklısınız fakat ben araba alana kadar motor üstünde olmayı planlıyorum yani 4 5 sene kadar sadece o yüzden fazlasına ihtiyacım yok tabii fikrim değişmezse ancak arabaları çok daha seviyorum hayalim G63 almak mesela. Bu yüzden fazlasında gözüm olmadan naked böyle altımda güzel durecek bana çok sıkıntı çıkarmayacak bir motor tercih etmek istiyorum çok güçlü olmasına ihtiyacım yok şuan
şu anda böyle düşünüyor olabilirsiniz sizi anlıyorum ben de 50cc skuter alıp işe gidip gelirken sen motorcu mu oldun dediklerinde yok bi gönül bağım yok ulaşım için demiştim sadece.1 yıl sonra ehliyet alırken a2 alayım zaten cc le hız la işim yok diye a2 yazıldım 2 yıl sonunda A ehliyete yazılınca neden a2ye yazıldım neden kimse beni ciddi ciddi uyarmadı diye kızdım hem kendime hem çevreme o yüzden 125ccyi geçin a2 yi de geçip A ya yazılın bişey kaybetmezsiniz. yüksek motor kullanmam bile diyorsanız ileride test sürüşü olur bişey olur denemek istersiniz motorları.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Arkadaslar bu kadar cevap icerisinde sadece bir tane 125cc tavsiyesi var

Kalanin hepsi daha büyük al diyor. 200 cc lik almak istese ayni adamlar girip "neden 400cc almiyorsun " diye yaziyorlar.

Bir ayariniz yok.

Adam 125 cc demis . Varsa 125 cc bildiginiz deneyimlediginiz adamin bütcesine uygun birsey verin tavsiyenizi .

Sevgili kardesim , 125 cc de tavsiye edebilecegim motor YBR125 dir.

Sevgilerimle

Önce 2 teker üzerinde durmayi kalkmayi,trafikte akmayi ögren, ehliyet imtihani ile sehir trafigi icinde yürümek ayri seyler, trafigi ve levhalari okumak ayni zamanda trafik kaosunu degerlendirmek icin sen önce bir scooter al bu is icin ikinci eli iyi olan bir japon al Honda PCX, Yamaha N Max 125 lik al, kendini pisirdikten sonra Naket e gecip vin vin vin yapmaya baslarsin ,slm.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Tvs Raider kullanıcıları motorlarından çok memnun. Öyle çözülemeyecek aman aman problemleri de yok, şekli şemali de yerinde. Bence Tvs Raider düşünülebilir.

Öncelikle herkese merhaba forumda yeniyim herhangi bir kural hatası yaparsam şimdiden kusura bakmayın.

Hayatımda ilk kez motor kullanacağım b ehliyetim var ve şuan 21 yaşında olduğum için araba alabilecek bir birikimim yok ancak beni a noktasından b noktasına götürebilecek bir araca ihtiyacım var bu yüzden b ehliyet için olan 125cc sınavına girmeyi düşünüyorum. Naked motorlar çok hoşuma gidiyor naked istiyorum ancak karar veremedim ne almam gerektiğine ve bilgisizim açıkçası. Önerileriniz nelerdir? Bütçem maks 100.000
TVS Raider veya Drift L sizin için en iyi tercih olacaktır . Drift pek gitmez ama yakıt , parça ve piyasa konusunda şu sıralar gözümde en iyi f/p 125CC

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
kimse önermemiş ama bu aralar keşke ben de hero xpulse la başlasaydım diyorum her şeyi yapabileceğiniz bi motosiklet
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kalanin hepsi daha büyük al diyor. 200 cc lik almak istese ayni adamlar girip "neden 400cc almiyorsun " diye yaziyorlar.

Bir ayariniz yok.

Adam 125 cc demis . Varsa 125 cc bildiginiz deneyimlediginiz adamin bütcesine uygun birsey verin tavsiyenizi .

Sevgilerimle
parası olsa 400cc al derim zaten :D ben hala idealin o olduğunu düşünüyorum

Motosikleti
Honda Forza
Motosikleti ne alırsın bilmiyorum fazla bir fikrim de yok ama 125cc sürebilmek için ödeyeceğin para a2 ile yakın ücretler diye biliyorum. Kesinlikle a2yi al.

Abi 125 cc skuter al rahat edersin ha diosanki ben ilerde racing kullancam alışayım edeyim falan temiz r125 bulabilirsen alınır harici hangisi hoşuna giderse skuter bence

Voge 125R kullanıyorum, 8k oldu, 0 problem yaşadım. Yedek parça tedariği zayıf, servisler de artık şehrinizdekinin kalitesine bağlı. Tavsiye ederim fakat fiyatı 100binin biraz üzerinde, sanırsam nakit alıma şuan 110 civarı veriyorlar. Piyasası zayıf bir motor ayrıca, Honda CB125F mantıklı olur gibime geliyor.

Gerçekler 100.000 tl, hayaller 30.000.000 tl. : )))))))))))))

Tabi çok büyük bir hayal ama türkiye şartları için dememiştim yazılım okuyorum yurtdışında çalışmayı düşünüyorum. Yurtdışı şartlarında ulaşamayacağım bir hayal olarak kalmıyor çok çalışacağım hayalime kavuşacağım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çok teşekkür ederim abi biraz eski ama yedek parça olarak sıkıntı çıkarır mı sence bulmak açısından veya ikinci el olacağı için nelerine bakmam gerekir almadan önce

Bir ayariniz yok.

Sevgilerimle

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
İkinci elleri biraz riskli olsa da 125 Duke öneririm. Naked, İyi frenler, güzel viraj.

Tabi çok büyük bir hayal ama türkiye şartları için dememiştim yazılım okuyorum yurtdışında çalışmayı düşünüyorum. Yurtdışı şartlarında ulaşamayacağım bir hayal olarak kalmıyor çok çalışacağım hayalime kavuşacağım
Önce yazdıklarımın latife ( karşı tarafı kırmadan yapılan şaka ) olduğunu bilmeni isterim.

Çalışma, hayallerine ulaşma isteğini çok takdir ettim. Dilerim her şey gönlünce olur.

Naçizane bir tavsiye de bulunmak isterim. Yurtdışı değil de burada çalışmanı tavsiye ederim. İnsanların hep gördüğü özendiği yurtdışının parıltılı yüzü. Burada da sıfırdan anlının teri ile çok başarılı olmuş insanlar var. Yurt dışı baştan çok cazip geliyor ama zaman ilerledikten sonra ne kadar başarılı olursan ol bir pişmanlık yerini alıyor.

Nordkapp gezimde tanıştığım bir Türk orada çok başarılı olmuş, çok para kazanmış bana dedi ki mutsuzum Bursa yı çok özlüyorum.

Kısacası bu yurt dışı işini bir daha düşün.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar