[Başlangıç Karmaşası] Hele Bir Fikir Verin

Abilerim merhabalar. Bundan yaklaşık 1 ay önce ilk konumu açıp üye olmuştum, ekipman önerisi ile ilgili. Sonuç olarak AGV K3-Sv kask ve İxon Alloy yazlık fileli montumu aldım. Eldiven vs geriye kalan ekipmanlarım için de araştırmalarım devam ediyor. Ama artık ufaktan motor içinde kolları sıvayayım, bir hamlede bulunayım dedim.

Derdimi şöyle anlatayim öncelikle,Aslında Kullanmak istediğim motor Duke 200 (Henüz inceleme fırsatı bulamadım ama belki Rc200 olabilir düşük ihtimal). Ancak motor tecrübem 300-400 metreden fazla değil. Hal böyle olunca ve Duke serisinin agresif gaz tepkisini vs de bildiğim için önden 125cc bir alet alıp bu sezon bineyim, seneye de Rabbim kısmet ederse Duke 200'e terfi ederim diyorum. Şimdi bu noktada bana Duke 125 al diyebilirsiniz ancak, işin açığı Duke 200 ile arasında 2000 lira gibi bi rakam var, ben o 2000 lirayı bile bile duke 125 almayım, hemde aynı motorda cc büyütmek heyecan yaratmaz sıkılırım belkide farklı birşeyler ile başlayayım diyorum. Bütçe olarak 8500-9500 aralığında motorlara bakıyorum.

Aslında şöyle ki CBR125 ve YZF125-R takip ediyordum. İkisini de canlı gördükten sonra CBR'a 7500'den fazlası haram dedim kendi kendime. YZF içinde 9000 civarı düşünüyorum. Şimdi diyebilirsiniz ki git Ybr125 veya CB125 vs al bin sonbaharda sat duke al para harcama fazla, ama inanın bindiğim aletten de zevk almak istiyorum, sabah kalkıp pencereden bakınca bi albenisi olsun beni kendine çeksin istiyorum. Bu yüzden o seçeneklere fazla bakmadım. Tabii birde Bajaj Pulsar 200 NS var fakat o motoru canlı hiç göremedim ve açıkcası kalite konusunda OKUDUKLARIM pek tatmin etmedi. Şimdi abilerim YZF alsam sonbaharda satarken çok zorlanır mıyım sizce? CBR piyasası bi hayli hareketli biliyorum, fakat BENCE YZF kalite ve tasarım olarak CBR'den birkaç gömlek yukarıda ve tercihim ona yönelik şu anda.

Sizce YZF mi almalı, CBR'a razı mı olunmalı veya 3. bir seçenek olarak öneriniz varsa seve seve dinlerim :) Yazım bi tık uzun oldu kusuruma bakmayın :) Şimdiden okuduğunuz için çok çok teşekkürler.

başlangıç motoru alternatifin yzf-r125 ise doğrudan git duke 200 al.
sağlam bir kurumdan eğitim aldın, biraz da sağ bileğine hakim oldun mu tamamdır.
yavru da olsa ss makine, duke 200den daha tehlikelidir (bence)

Pulsar 200NS al derim.KTM fabrikasında üretiliyor. KTM'ye geçmen rahat olur. 125'lik makinadan kısa zamanda bıkacaksın ve yetmeyecek.

başlangıç motoru alternatifin yzf-r125 ise doğrudan git duke 200 al.
sağlam bir kurumdan eğitim aldın, biraz da sağ bileğine hakim oldun mu tamamdır.
yavru da olsa ss makine, duke 200den daha tehlikelidir (bence)
Hocam YZF kullanan birkaç arkadaşımdan aldığım geri dönüşler oturuş pozisyonu vs olarak evet SS ancak 125cc 15ps ve max hızı 120 130 civarı olan bi makina olduğu, en önemlisi ise fazla atak olmadığını belirttiler. Zaten mutlaka deneme sürüşü yapmak istiyorum almadan. Beni Duke'de korkutan şey cc veya max hız değil zaten. +75 cc ve max hızda olsa olsa 10-20 km'lik bi fark olur bence. Beni en çok tedirgin eden ve gördüğüm Duke 'te olan ani ivmelenme. Ufacık gaz dokunuşuna bile verdiği ataklık. Hani önüme biri atlar, birşeyden kaçmak zorunda kalırım; gazı açtığım gibi altımdan kayıp gitmesin veya kafama geçmesin istiyorum. İşin eğitim kısmı tabiki çok önemli. İstanbul'da olabileceğim tarihlerde mutlaka Yamaha Riding Akademi veya Gis'e uğramak ve ders almak istiyorum. Aldığım alcağım motor ne olursa olsun. Görüşleriniz için çok teşekkür ederim.

Pulsar 200NS al derim.KTM fabrikasında üretiliyor. KTM'ye geçmen rahat olur. 125'lik makinadan kısa zamanda bıkacaksın ve yetmeyecek.

Hocam zaten 125cc makinadan beklediğim şey; bana biraz trafik adabını öğretmesi, fren yapmak gaz açmak kontra vermek vs gibi temel şeyleri katabilmesi. Zaten bi aksilik olmassa uzun soluklu bi birliktelik düşünmüyorum. İvmelenme ve son hız konusunda fazla beklentisi olan birisi değilim, hayalimde de 200cc bi motor var :)
Pulsar konusunda ise çekingenim açıkcası. Kullanıcıları memnunuz diyor gördüğüm kadarıyla birkaç kronik arıza dışında (Denge sensörü vs). Tasarım konusunda pek etkilendiğim söylenemez ama 200cc 3 buji ve güzel yakıtı beni cezbeden kısımları. Denemek istiyorum açıkcası özellikle birçok yerde eleştiri gördüğüm boyası ve plastik kalitesini bizzat incelemek istiyorum. Hani KTM fabrikası vs olayına pek girmek istemiyorum özellikle bazı arkadaşlar Duke ile aynı vs diyor ama benim gözümde ki tamamen DUYGUSAL Duke tarz ve tasarım olarak çok çok önde. Görüşleriniz için çok teşekkür ederim.

Yazdıklarınızla duygularıma tercüman olmuşsunuz resmen :) Düşündüklerinizin aynısı ben düşünüyordum, lakin ayrıldığımız bir nokta var, CBR125R. Ben sizin aksinize çok beğeniyorum, honda kalitesi olsun, yedek parça ve 2. Eldeki hareketlilik, ve tabikide en önemlisi bizim gibi yeni başlıyacak olanlar için oturuş ve sürüş konforu, yoksa yzf125 tabikide cok daha yakisikli bir motor ancak ilk kulanim ve fiyat olarak hak ettigini fiyat politikasinin cok ustunde. Takibde yeni motorunuzu ve ilk izlenimlerinizi bekliyor olucam. Selametle

Son düzenleme:
son satırı okudum.tvs apache öneririm.zaten öğrenene kadar 3-5 kere düşersin.yazık olamasın pahalı grenajlı motorlara.

Oyum pulsara

Bence incelem3lisin, 125 ten çabuk sikilacaksin. Pulsar en azından bir müddet daha idare edebilir.

SS motorla kaldırımda atlamaz , çamura girilmesz , grrnaji pahalı. Al bir tane cibildak Naked hem nalina vur hem mihina.

Daha sonra canın illa ss çekerse o zaman alırsın. Hem pulsar in yedek parçaları çok çok ucuz.

Mutlaka vitesli ile başlayacğım diyorsan cbf 150,ybr 125 veya tvs öneririm.125 cc olmalarına rağmen diğer saydığın motorlar grenajlı olduğu için ilk etapta maliyetli olur.Büyük ihtimal bir tarafları kırılacaktır çünkü.Hem daha sakin makinelerdir süpersport kanı taşıyan ufak makinelere göre.Ayrıca tavsiyen en 20 bin km kullanman bu motorları

Oyum pulsara

Bence incelem3lisin, 125 ten çabuk sikilacaksin. Pulsar en azından bir müddet daha idare edebilir.

SS motorla kaldırımda atlamaz , çamura girilmesz , grrnaji pahalı. Al bir tane cibildak Naked hem nalina vur hem mihina.

Daha sonra canın illa ss çekerse o zaman alırsın. Hem pulsar in yedek parçaları çok çok ucuz.

nasıl atlamıyo :D çok rahat atlıyo :D tabı catırt dıye deil duruyon dayıyon cıkıyorsun cok asırı ya cros harıc cogu motor tırmanamaz zaten tekerı yukarı koydunmu motorun altı kalkıyo havaya scooter de vuruyor sadece :)

Yazdıklarınızla duygularıma tercüman olmuşsunuz resmen :) Düşündüklerinizin aynısı ben düşünüyordum, lakin ayrıldığımız bir nokta var, CBR125R. Ben sizin aksinize çok beğeniyorum, honda kalitesi olsun, yedek parça ve 2. Eldeki hareketlilik, ve tabikide en önemlisi bizim gibi yeni başlıyacak olanlar için oturuş ve sürüş konforu, yoksa yzf125 tabikide cok daha yakisikli bir motor ancak ilk kulanim ve fiyat olarak hak ettigini fiyat politikasinin cok ustunde. Takibde yeni motorunuzu ve ilk izlenimlerinizi bekliyor olucam. Selametle

İyi dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim. Ben CBR'i kalitesiz bulmuyorum bilakis 125cc de fiyat/performans yaptığımız zaman lider motorlardan biridir bence. Benim kıyasım YZF'e göre oldu; ona göre bı tık daha kalitesiz demek istedim. Yzf'nin sıfırı sanırım 12 bin lira civarı olmuş ki umurumda değil benim için 9.000'den fazla etmez o motor. Ayni şekilde CBR'da 8700 olmuş sanırım 7500'den fazla vermem. Dolayısıyla 2. el alacağım 2 motoruda. Temiz CBR bulursam affetmem kaparım :) Özellikle 2. eldeki hareketliliği beni çok cezbediyor. 2013 sonrası Tricolor renkleri de gayet hoş ;) YZF duruş olarak çok daha estetik geliyor bana. İmkanlar elverdiği sürece şu dünyaya bir kez geliyoruz içimde kalmasın diyorum sadece:) Önümüzdeki 1 ay içerisinde netleşecek kararım ve alacağım artık bir motor. Mutlaka aldığım motorun sayfasında veya yeni konu ile bu maceramı baştan sona anlatırım :) Size de hayırlı olsun şimdiden, Rabbim kazasız belasız binmeyi nasip etsin.

son satırı okudum.tvs apache öneririm.zaten öğrenene kadar 3-5 kere düşersin.yazık olamasın pahalı grenajlı motorlara.

Hocam TVS'nin tarzı pek bana yakın gelmiyor. Dediğim gibi CB,CBF,YBR veya TVS Commuter tarzı motorlar tasarımları dolayısıyla beni cezbetmiyor. 4.000 lira verip istemeye istemeye bineceğime 7 8 verir keyifle binerim diyorum. Rabbim kimseye kaza bela göstermesin ama 3-5 kere düşersin diye bi önyargı BENCE yanlış. Çevremde motora başlamış çok kişi var. Önce 150 ardından 250 ve şimdi ER6 kullanan bi abim var ve allaha şükür en ufak düşmesi kalkması yok. O yüzden düşersem açacağı masrafı değil, binerken alcağım zevki ön planda tutmak istiyorum. Görüşleriniz için çok teşekkürler.

Oyum pulsara

Pulsar'ı denemek farz oldu sanırım :) SS merakım yok tam aksi Naked motorlar çok daha hoşuma gidiyor. CBR veya YZF bakmamdaki ana sebep gözüme şık görünmeleri ve o görüntüyü Duke dışındaki başka Naked motorlarda bulamamam. Yinede en yakın sürede Pulsara bakıp alternatif olabilir mi incelemek istiyorum. Görüşleriniz için çok teşekkürler.

Mutlaka vitesli ile başlayacğım diyorsan cbf 150,ybr 125 veya tvs öneririm.125 cc olmalarına rağmen diğer saydığın motorlar grenajlı olduğu için ilk etapta maliyetli olur.Büyük ihtimal bir tarafları kırılacaktır çünkü.Hem daha sakin makinelerdir süpersport kanı taşıyan ufak makinelere göre.Ayrıca tavsiyen en 20 bin km kullanman bu motorları

Hocam yukarıda da belirtmiştim. Commuter tarzı motorlar tarz olarak bana çok uzak. Ben bindiğim motordan estetik manada zevk almak istiyorum biraz da, hal böyleyken pek yöneleceğii sanmıyorum CBF veya YBR'ye. Maliyet konusundaki kastınız düşmek vs ise bunu zaten göz önüne dahi almak istemiyorum. Elbette varsa kaderimizde düşeriz kazada yaparız ancak bilinç altımda habire grenaj fiyatı vs vs yerleştirmek istemiyorum. Zaten imkan bulduğum ölçüde eğitim de almayı düşünüyorum. Görüşleriniz için çok teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar