Başlangıç için motor önerisi

Yaşım 16 ve biraz tecrübem var fakat şimdi beni 18 e kadar idare edebilecek motor arıyorum önerebileceginiz bir model varmı ?

Ben sizden model istemiştim ama

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:47 ----------

Bide videoyu izliyorum güzel söylüyorda şimdi gidipde scootere binmek istemiyorum yamaha r125 uygunmu acaba

Bu konuda bir sürü yazı var :S Ama genede söyleyim.. Uygun ama zor bir model r125. Tavsiyem daha rahat,geniş gidonlu bir model olacaktır. CBF 150

Teşekkür ederim videoda dediği gibi ben küçük biryerde oturuyorum trafik falan bol değil istanbul kadar şekli olsun arabaya kadar takılalım diye bakıyorum videodada almayın diyor kararsızım

öyle takılalım şöyle yapalım basalım gidelim diye motosiklet alacaksın arabaya kadar. masraf olmasın diye de korumaları almayacaksın(sadece kask demiyorum madem r125 istiyorsan mont+pantalon+eldiven). motosiklet basite alınmayacak kadar zor bir alettir. hiç de şakaya gelmez gelemez şakayı da kabul etmez affetmez. apaçi ruhu ile motosiklet sürülmez. bence bir elektrikli skuter alın hem ÇEVREDEKİLER hemde siz rahat edin iyi günler.:santa:

ooo abi sende bursadansın ama simdi scooter alsam seneye binmek istemeyecegim ben ya honda cbr 125 yada yzf 125 alırsam tüm aksesuarları almadan annem dısarı salmaz zaten :)

yarı devriyajlı var tam devrijaylı 1 2 sefer kullandım o kadar abi

merhaba, genç arkadaşım sanırım şaka yapıyor.

ülkemizin yolları, sürücülerin tutumu ortada iken biz motosiklet kullanıcılarının motosiklet olayına gereken önemi göstermediğimizi gördükçe motosikletten soğuyorum. kardeşim; ehliyetini almadan ve hayatının ne kadar değerli olduğunu anlayacak olgunluğa erişmeden sakın motosikletin üstüne çıkma. saygı ve sevgiler herkese.

abi benim yaşadığım yer kasaba trafik falan yok ondan zaten büyükşehirde olsa hayatta binmem

yzf 125 grenajlı bir motosiklettir. düşme sırasında (ufakta olsa) yan grenajları kafa ve kuyruk kısmı çizilmiş ve değiştirilmesi gerekir. yamaha parça fiyatlarını da öğrenmede fayda var.

abi sendede honda cbr 125 var galiba onlar nasıl yedek parca sorunu falan hem bursadansın nasıl olsa bursadan alacagım mustafakemalpaşalıyım ben

abi yedek parca fiyatı sorun değil ama babamda diyor uzayamı cıkıcan bu motorla tipini gördümü yarış motoru zannediyor bende cok sürmediğim için alsam elimde kalırmı diye düşünüyorum cup motorlara gelince yamahanın cup motoruna verilen paraya değmez gibi düşünüyorum mondial alsak 1 senede parcalanır ondan cok kararsızım.

bak abi oda var kafamda onunda birazda olsa sekli var ama birde 16 yasımdayım bi motor aldımmı babam 2 sene kullanmadan değiştirmeme izin vermez bende simdiden güzel bişey alayımda arabaya kadar idare mi edeyim diyorum bi yandan kendinimi düşünüyorum cok kararsızım valla :/

daha yaşın ufak.. bir motor alırsın araba sana arkadan çarpar sen haklı olduğun halde cezayıda sen yersin adamın masrafınıda sen ödersin ehliyetin olmadığı için 17 yaşını bekle..

haklısın abide hiç elim yamahanın scooterine 3.800 vermeye gitmiyor :/

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:01 ----------

ama motorda tehlikeli iş bunları düşünmek lazım

Eğer iyi bir eğitim aldiysan, trafik kurallarını iyice kavradiysan GSR, Er6, Gladius tarzı motorları tavsiye ederim.
Saçma sapan bi zihniyet oluşmuş yol efendim scooter a binelim önce falan filan.

Gaza ne zaman ne kadar basacagimi biliyorum dersen, ki her ehliyet sahibi bunu bilmeli, 600cc lik bir motorla başla.
Kullanımı çok güzel bir tane Yamaha var XT 660. Bunada bakabilirsin.

Edit : yaş 16, yanlış konuya yazdım :) . Msj bulunsun yine konu başlığından baskalarida bakar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar