ben, daha yeni motorla tanisan ve bunu cbr 125 r ile yapmis olan biri olarak iki üç görüşümü paylaşmak istiyorum belki yararli olur.
1) Forumda atak degil, küçük, rahat kullanilabilir vb diyenlerin çoğu motor konusunda belli tecrübesi olan kişiler, motorla ilk kez tanisan biriysen bu motor gereginden fazla atak, tatmin edici bir motor. ben de çok değil 1 hafta önce düşünüyordum ki bu motoru alicam bisiklet gibi kullanicam vb tecrübeli insanlarin yazdiklarindan dolayi bilinçaltıma oyle işlemiş çünkü.(600-1000cc motorlar kullanmis arkadaslara eminim oyle geliyodur o ayri, ama yazilari okuya okuya saniyosun cidden sana da oyle gelecek)
2) ikinci el piyasasi çok iyi, çok temiz ikinci elleri 3.500-4.000 arasina bulunabiliyor satarken de minimal para kaybi demek bu. hyosung da durum nedir açıkçası bilmiyorum.
3) Honda'nin bu motoru çıkartmasındaki amaç, racing motor ile başlamak isteyenlere başlangıç modeli sunmak, sloganı bile bu "nasıl başlarsan öyle gider" eminim honda gibi bir firma bu modelin baslayanlar icin en uygun hale nasil getirilecegini, tasarim ve özelliklerinin nasil olunca en uygun olacagini bizim yapacagimizdan iyi düşünmüştür.
Bu arada belirtmek isterim Hyosung u bir kere gördüm ve gerçekten çok güzel bir motor görünüş olarak, herkes de sağlamlığı ve global motorun ne kadar iyi olduğundan bahsediyor. Hyosung için bundan başka bir değerlendirmem yok ve olamaz da zaten, ama cbr 125 için görüşlerimi daha çok yeni başlayan biri olarak yukarıda yazdım.
bütçe kısıtlarını bilemiyorum açıkçası ama ikinci el temiz bir cbr 125 r + bütün korumaları kalitelisinden alman başlangıç için bence gidip sıfır bir hyosung ve sadece ancak idare edebilecek bir kask almandan çok daha iyidir. motorunu değiştirirken(başlarken aklimizda ne olursa olsun bir sene sonra ne düşüneceğimizi bilemiyoruz daha yeni olduğumuz için motor aleminde, bu yüzden değiştirmeyi düşünmüyorum vb deme bence) ikinci el cbr 125 ini çok para kaybetmeden satarsin ve bütün korumalarin da hali hazirda oldugu için, ikinci motorunu daha oturmuş motor zevkine sahip ve motordan daha çok anlayan biri olarak rahatça alirsin.