Bu tarz tavsiye isteklerinde motoru nerede nasıl kullanacağınızı da belirtirseniz daha iyi tavsiye verebiliriz.
Örneğin sırf öğrenmek için 125lik almaya karar verirseniz ama sürekli gideceğiniz yol bir otobansa sıkıntı çekersiniz.
Ben YBR ile başladım aynı senin gibi eğitimler aldıktan sonra (125liktir kendileri). 6000km dayanabildim ki bence iyi bile dayandım. Bu sürede ilk 1000 km şehir içinde hakimiyetimi geliştirdim, lakin sonrasında sürekli işe gidip geldim kendisiyle ve geçtiğim yol komple TEM üzerinde 20-25 km kadar idi. Bu yüzden sürekli tam gaz, sürekli bağırtarak gittim. Ara hızlanma gerektiğinde 100'den 120'ye belki 2-3 dakikada anca çıkabildim.
Bütün bunlardan sıkılıp R25'i aldığımda yaşadığım rahatlığı anlatamam. Sollama mı gerekiyor? At bir vites aşağı kökle geç. Sollamana kıl olacak tipte bir arabacıya denk gelsen bile onun 1 tonluk arabası hızlanana kadar sen 2-3 boy öndesin.
Özeti şu: Bence kullanacağın yolun ortalama trafik hızının yüzde 20-30 kadar üstüne çok zorlanmadan çıkabilecek bir motor al. Bunu dedim diye de gaza gelip kaldıramayacağın güçte bir motora da yönelme ama.
Ha bir yandan da ilk motorunu alacak biri olarak kendini kandırma sakın. Seni uzun götürsün diye alacağın büyük motordan da aynı sürede sıkılacaksın. Garantisini veririm. Eline harcayabileceğin 10k geçsin, bu sefer o 390'ı satacaksın üstüne 10'u koyup MT-07 kovalayacaksın. O yüzden 250 üstünü kovalama şimdiden derim. Bunun vergisi var benzini var daha